DZIADEK Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Października 2006 Cz na naszym forum jest receptura kiełbasy podwawelskiej - jak nie to umieszczę - kiedyś mój zakład reklamował ją jako królowę wszystkich kiełbas. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Października 2006 Receptury nie znalazłem. Wrzucaj na forum. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-4188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 8 Października 2006 o ile mi wiadomo nie ma, na stronie również - więc zapodaj Dziadku :smile: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-4189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Savio Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 9 Października 2006 hm... - i nic... Cierpliwości Ty moja - dodaj mi sił Cytuj wzbogacaj swoje wnętrze... nigdy na to nie jest za późno... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-4203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 9 Października 2006 Savio - zacytuję kolegę z innego forum : "Cierpliwość to coraz rzadziej spotykana cnota w dzisiejszym świecie, który pędzi wszędzie jak oszalały..." a więc spokojnie... Dziadek na pewno nie odpuści :lol: Ps. - Dziadku po umieszczeniu przepisu w odpowiednim dziale poproś Maxella o wykasowanie tego tematu - tak dla porządku :grin: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-4204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek52 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 9 Października 2006 Witaj Savio. Ta uwaga to do mnie? ...przecież cały czas to robię /fizycznie i wirtualnie/.... pozdrawiamjurek52 :lol: :lol: :lol: Cytuj żyć aby jeść,czy jeść aby żyć-oto jest dylemat. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-4206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 17 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Litości - to teraz już nie będzie można nawet poprawić błędów i uściślić odpowiedzi . Zostawcie tą funkcje edytuj chociaż na 1 dzień do ostatniego postu pisanego w temacie----- jak można z Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derex Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Cisza przed wielką burzą, która wokoło panuje nas w oddali, Zawsze przygniata nas zewsząd,Jest to odczuwalna niekiedy mało widzialna.To jak promień blasku nadziei, który raptem oślepia nielicznych i daje dużo radości. Nie myśląc możemy wpaść w taki wir, że utopia to magnez, Który przyciąga i trudno jest oderwać się? Aby nie zniszczyć tej kruchej skorupy dbajmy i szanujmy to, co mamy w niej. A zgubione ślady zawsze zostaną wokół nas.Jak by ten Świat wyglądał gdyby potomni zamknęli za sobą drzwi? My Polacy waleczni męczennicy…. Lecz nie do końca zrozumiali, boć taka nasza Słowiańska dusza jest… A dyć kogo bym tymi słowami obraził? To przepraszam. :smile: Cytuj Derex Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Dziadku, do czasu, gdy ktos nie napisze następnego posta, możesz ze swoim robić wszystko.Tak jest prawie na wszystkich forach i dziwię się, że Vtec nie wprowadził tego od razu tutaj. Uniknelibysmy wielu niepotrzebnych słów. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoczny Smok Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 19 Grudnia 2006 To kiedy to wprowadzi? -- Smoczny Smok Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Smoku nie czytasz uważnie postów.W niedzięlę był komunikat admina w tej sprawie, zreztą jest na forum w dalszym ciągu.Tu ja zanjdziesz https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=529&postdays=0&postorder=asc&start=60 Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 19 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Tez zadaję to pytanie nie działało a teraz działa edytuj Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoczny Smok Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Dzieki za wskazowke Maxell choc trudno abym czytal wszystkie posty na forum, bo produkujemy ich w cholere i ciut, ciut! -- Smoczny Smok Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz36 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Smoczny Smok, A co tam u kolegi słychać jak czytam to kolega nie czyta :!: Cytuj grzegorz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoczny Smok Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 30 Grudnia 2006 A doooobrze slychac , sms-y poslal ja 26 XII wieczorem, dostal Ty? -- Smoczny Smok Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Czy to da sie odczytać Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derex Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 30 Grudnia 2006 :smile: Dziadku: Da się to odczytać. To jest (receptura) schemat procesu produkcji, kiełbasy toruńskiej i metki :smile: Cytuj Derex Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derex Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Dziadku: i takim sposobem mniej pracy, :smile: wysyłasz gotowe schematy np. "Konserwa Tyrolska"Są ciekawie opisane, przypominające koniec lat 70 :smile: Cytuj Derex Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoczny Smok Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Metke widac najslabiej, tyrolska najlepiej, dobrze wszystkie robic jak tyrolska . Nie wiem tylko, czy kazdy sie domysli, ze ilosci przypraw na gorze po prawej sa dla 100kg miesa , bo to nie jest podane, trza sobie obliczyc z proporcji dla jednej tony ( uwaga! ) gotowego produktu, aczkolwiek dla wydajnosci 104% blad jest mozliwy do zaakceptowania -- Smocznie Zadymiamy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 31 Grudnia 2006 To są Normy Branżowe, według tych norm mistrz rozliczał się z mięsa, przypraw, jelit , wydajnosci itd. Wiem że niektórzy widzą takie schematy po raz pierwszy i to nie tylko CI nie mający nic wspólnego z mięsem.Taki schemat łatwo sie czyta. Skład surowca w jakiej kolejności jest podany w tej kolejności mieszamy .Strzałki naprowadzają nas też na kolejne etapy produkcji. Wszystko podane jest na 100 kg surowca ,przyprawy również(wystarczy podzielić przez 10 i mamy skład na 10kg surowca Pożycja zużycie surowca na jedną tonę jest bardzo przydatna dla mistrza bo u niego produkcja idzie w tonach. a dla nas możemy wyliczyć ile metrów jelit potrzebować bedziemy odpowiednio przeliczając. Robiąc dla siebie przeważnie opieramy się na surowcu a o wydajności gotowego produktu praktycznie nie myslimy dlatego zostawmy to dla specjalistów. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChefPaul Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 31 Grudnia 2006 ... Dziadku ... chylę czoło przed Twoją wiedzą na temat wyrobu wędlin (Normy Branżowe ... widzę poraz pierwszy ) ... dla mnie jednak inspiracją dla "mojej produkcji" pozostaje zbiór starych przepisów częściowo zawarty w Rozprawa o Miesiwach a oparty o teksty ze starodruków, rękopisów z XVIII i XIX wieku, oraz starych Ksiąg Kucharskich :grin: pzdr http://www.chefpaul.net/smiles/sNR2007_a.gif ps - przygotowania do wieczornego grilla trwają http://www.chefpaul.net/smiles/sNR2007_d.gif Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Dziadku, w chwili wolnego czasu podeślij wykaz konserw na które masz przepisy branżowe. Mam kilka branżówek, niektóre nawet starszawe, z inną forma opisów, ale na konserwy nigdzie nie mogłem trafić, choc mnie to zawsze interesowało.Pozdrowionka Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz36 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 31 Grudnia 2006 DZIADEK, W nowym roku przedewszystkim zdrowia ( 200 lat żyj nam Diatku :!: :!: :!: ), byśmy mogli czerpać z Twojej wiedzy i doświadczenia Cytuj grzegorz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-6500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 10 Marca 2007 Maxell- tu szukaj i przeredagowaną w konserwach- POZDRAWIAM Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/336-zapytanie/#findComment-9647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.