krzysiek-krze Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 16 Lipca 2011 Smak chlebka wyśmienity, zdjęcie hmmm to raczej forum o dużych maciorach i krowach, a moja to raczej króliczek albo warchlak :wink: Cytuj Bo my jesteśmy mięsoholicy,wegetarianie są dla nas dzicy !Szynki, kiełbasy oraz kotlety,doprowadzają nas do podniety ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3457-pieczywo-szybki-chleb-dla-pracowitych-inaczej/page/4/#findComment-166897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 17 Lipca 2011 No to Krzysiu wystarczy . Pozdrów swoją osobistą i niech dołączy do nas . Króliczek pleyboya wygląda tak : http://www33.patrz.pl/u/f/22/22/45/222245.jpg Peska. Ja swoją małżonkę zauroczyłem tym , że ciasto sam upiekłem w prodiżu (taki wynalazek na prąd) i przez żołądek :wink: znalazłem serce . W sierpniu trzydzieści lat nam zleci wspólnego współżycia . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3457-pieczywo-szybki-chleb-dla-pracowitych-inaczej/page/4/#findComment-166910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 17 Lipca 2011 Chlebek od mojej narzeczonej. W smaku super, a czy dobrze wygląda to już zależy od waszych komentarzydobry materiał na żonę :clap: :clap: :clap: Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3457-pieczywo-szybki-chleb-dla-pracowitych-inaczej/page/4/#findComment-166918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 3 Marca 2012 witam dziś popełniliśmy wspólnie z żoną chlebek Waldka,drugi w życiu,szybko znika,bardzo smaczny,pieczony w piekarniku gazowym bez termometru jak widać,wyszły 3 foremki zostało 1,5 foremki :wink: ach ta skórka,,,no i bez tego kwaśnego posmaku jak się często wyczuwa w kupnych chlebkach.3 foremki o wadze 1850g myśle że nieźle. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b58255a058bf.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d04a5780f45b.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2e3f538e8f6.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf07b37be6eb.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf0fce490309.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/38191d9f3384.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c4793640b39.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f4043a9c6a5.jpg słonecznie pozdrawiam Marek p.s.szczególne podziękowania do Waro58 za przepis dla zapracowanych,przy następnej produkcji robił go będzie robot. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3457-pieczywo-szybki-chleb-dla-pracowitych-inaczej/page/4/#findComment-205478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gariwaldi Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Dzień dobry.Przepraszam, że odkurzam stary temat ale nie mogę zakładać nowych więc wykorzystam ten. Jest tu opisane kilka problemów z wyrastaniem ciasta chlebowego. Do wyrastania chleba potrzebne są temperatury w okolicy 30 stopni, więc są większe od przyjętych temp. pokojowych. Opisane to jest m.in. tutaj:http://www.mamz.pl/almanach/ebook/tom_5_produkcja_piekarska/almanach%20tom%205%20produkcja%20piekarska.pdfChciałbym zaproponować Wam sposób w jaki poradziłem sobie ja. Zwłaszcza, że nie używamy z żoną mąki pszennej a orkiszowej i są różnice w wyrastaniu ciasta z orkiszu. Do płyty KG o rozmiarach dna piekarnika przymocowałem przewód grzewczy silikonowy ze sklepu akwarystycznego. Podłączyłem go do termostatu RT-2. Koszt całości ok 60 zł. Można pięknie ustawić sobie żądaną temperaturę i ciasto rośnie aż miło. Przy wymianie mebli kuchennych wkomponuję to ustrojstwo do osobnej szafki, żeby można było oddzielić od piekarnika. Jeżeli admin uzna że należy ten post przenieść w inne miejsce proszę to zrobić. Życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku. Samych udanych wypieków. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3457-pieczywo-szybki-chleb-dla-pracowitych-inaczej/page/4/#findComment-323617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Hmm piszesz o różnicy pszenica - orkisz ja poczekam aż zaczniesz robić z żyta Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3457-pieczywo-szybki-chleb-dla-pracowitych-inaczej/page/4/#findComment-323748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gariwaldi Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Hmm piszesz o różnicy pszenica - orkisz ja poczekam aż zaczniesz robić z żyta Chleby są mieszane orkiszowo-żytnie. Robimy też pierogi czy naleśniki z mieszanej mąki. Z samej żytniej robię makaron. Mąkę żytnią mam z młyna, który miele tylko żytnią 580, 720 i 2000. No ale to chyba nie w tym temacie ta dyskusja. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3457-pieczywo-szybki-chleb-dla-pracowitych-inaczej/page/4/#findComment-323766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Pieczemy w 200C ok 30-40 min. Na termoobiegu czy góra , dół? Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3457-pieczywo-szybki-chleb-dla-pracowitych-inaczej/page/4/#findComment-711187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Czas pieczenia jest za krótki,no chyba że jest to czas z termoobiegiem.Ja piekłam bez i dopiekałam bez foremki. Jest fantastycznie chrupiąca cienka skórka.Kaszubka też dopieka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3457-pieczywo-szybki-chleb-dla-pracowitych-inaczej/page/4/#findComment-711282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Masz rację, że z termoobiegiem. Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3457-pieczywo-szybki-chleb-dla-pracowitych-inaczej/page/4/#findComment-711284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.