Einshell Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1351 Opublikowano 3 Października 2012 Witam . Co do solanki to faktycznie kolega wspominał, że będzie ją wynieniał co jakiś czas. Będę się z nim widzieć w sobotę, to się dopytam. On wędzi już od lat, najpierw wędził ze swoim ojcem, więc doświadczenie powinien mieć Można mieć lata praktyki , ale czy ''prawidłowej''...? Przypuszczalnie solankę pewnie robią na saletrze...,ale po co tyle czasu... :shock: Obawiam się , że jeśli będzie ''wymieniał'' , to jakie wartości pozostaną w tym mięsie po 3 tygodniach... :shock: ...''Drewno''... :rolleyes: A ja na razie drukuję całą akademię Dziadka :grin: I niech sąsiad też poczyta... :wink: Pozdrawiam i życzę udanych wyrobów :smile: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/55/#findComment-241185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1352 Opublikowano 3 Października 2012 A jeszcze a propos serka El Gąsior, który robisz... Czy masz dostęp do wiejskiego mleka czy wyjdzie też z takiego filiowego ? Bo cosik mam smaka :lol: Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/55/#findComment-241186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1353 Opublikowano 3 Października 2012 Grzesiu...U Ciebie , jak zawsze pięknie... :clap: :thumbsup: :clap: Pozdrawiam ! :smile: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/55/#findComment-241187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1354 Opublikowano 3 Października 2012 :grin: mleko wiejskie :thumbsup: Śniadanie zjedzone :thumbsup: Szynki się parzą za 40min kontrola tem. w środku szynek.Włożyłem 11,10min. [ Dodano: Sro 03 Paź, 2012 11:44 ]:grin: kiełbasa,polędwice jeszcze z pół godziny i po zabiegu. :grin: Już nie podkładam do wędzarni :grin: Z ciekawości jedną lub dwie parki kiełbasy sparzę :grin: [ Dodano: Sro 03 Paź, 2012 12:03 ]:grin: szynki sparzone :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/55/#findComment-241191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1355 Opublikowano 3 Października 2012 :grin: zakończone wędzenie :grin: Teraz tylko parzy się kiełbasa i małe szyneczki :grin:20min wystarczy :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/55/#findComment-241204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1356 Opublikowano 3 Października 2012 Tak czułam z tym mlekiem... czyli na razie o serze mogę tylko pomarzyć Einshel, nie za bardzo mogę wybrzydzać, bo kolega w sumie robi nam uprzejmość z tym wędzeniem :smile: . Nie wypada mi się też mądrzyć ani go pouczać, bo na wędzeniu znam się jak kura na pieprzu i na razie zaczynam od studiowania forum. Wszystko wyjdzie w praniu :grin: Tak czy siak dąże do tego, żeby mieć własną wędzarenkę :smile: i korzystać z Waszej wiedzy ! Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/55/#findComment-241207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1357 Opublikowano 3 Października 2012 :grin: gatita :grin: jak będziesz miała jakieś problemy z przygotowaniem mięsa i wędzeniem :grin: to damy rade jak mówi młodzież.Tylko buduj wędzarnie (czym bardziej prosta tym lepsza) a na wiosnę będziesz uczyła koleżanki i kolegów podstaw wędzarnictwa. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/55/#findComment-241209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1358 Opublikowano 3 Października 2012 na wiosnę będziesz uczyła koleżanki i kolegów podstaw wędzarnictwa. gatita Grzegorz dobrze mówi :grin: Już się zapisuję na nauki :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/55/#findComment-241210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1359 Opublikowano 3 Października 2012 :grin: degustacja kiełbasy prosto z gara :thumbsup: smak ok tylko po przecięci smaczne soki wyciekają :sad:koleżanki nie parzone za dwa tygodnie degustacja :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/55/#findComment-241214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1360 Opublikowano 4 Października 2012 Dziękuję Wam bardzo za pomoc :smile: na pewno skorzystam.Wczoraj dostałam na maila projekt budowy wędzarni... :grin: Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/55/#findComment-241365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1361 Opublikowano 5 Października 2012 :grin: dzisiaj danie na wynos :grin: synowie bawią się w odnawianie samochodu i nie mieli czasu przyjechać do domu :grin: http://images44.fotosik.pl/433/fdca849593a5569fmed.jpg Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/55/#findComment-241656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1362 Opublikowano 5 Października 2012 Jesli to druga lub trzecia Twoja pasja to rozumiem , przekazałes synom zainteresowania, wiec spedzasz aktywnie dzien powszedni robiac to co najbardziej lubisz , pozytwnie zazdroszcze. :grin: :clap: :clap: :clap: Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/55/#findComment-241657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1363 Opublikowano 5 Października 2012 EL GREGOR, Ale Prosiawka, wygląda super no i oczywiście danie na wynos :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/55/#findComment-241785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1364 Opublikowano 8 Października 2012 :grin: dzisiaj od kolego dostałem boćwinę (burak liściowy) pierwszy raz mam styczność z takim warzywem :grin: Trzeba było na poczekaniu wymyślić jakieś danie a w lodowce z mięsa tylko pieczony kurczak,papryka,cebula,czosnek,imbir. W ogrodzie tymianek,seler,rozmaryn,bazylia. :grin: Wyszło nawet smacznie z sosem (przecier,skrobia kukurydziana, 0,5 kostki warzywnej,woda) :thumbsup: http://images48.fotosik.pl/437/010eb63d7511254dmed.jpg Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/55/#findComment-242351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamJas Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1365 Opublikowano 8 Października 2012 Wybacz Gregor, że to powiem, ale ten temat nadaje się tylko do zamknięcia!Twoje wyczyny kulinarne i to w jaki sposób je pokazujesz, to są dla oglądających tortury! :lol: Można zaraz po obiedzie zgłodnieć podczas oglądania.A tak na poważnie, to po tylu latach śledzenia tego tematu, musiałem to w końcu napisać:To jest jeden z NAJSMACZNIEJSZYCH WĄTKÓW TEGO FORUM ! :clap: i dzięki! Cytuj Wędzarnicza gastro-faza. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/55/#findComment-242357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1366 Opublikowano 8 Października 2012 EL G nie nazwałeś swojego nowego dania, a wrzucając na FB musiałem coś wymłodzić.I wymłodziłem .....Więcej na FB. :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/55/#findComment-242366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1367 Opublikowano 8 Października 2012 :grin: miro :grin: nazwę wymłodziłeś zajefajna :grin: Jeszcze zostało parę liści :grin: jutro coś wymodzę :grin: Może macie fajne przepisy na boćwinę. Na wiosnę posadzę w ogrodzie. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/55/#findComment-242370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1368 Opublikowano 8 Października 2012 Może macie fajne przepisy na boćwinę. A pewnie tylko na lato.Chłodnik litewski Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/55/#findComment-242372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1369 Opublikowano 8 Października 2012 Można je zrobić jak szpinak czyli ze śmietaną i czosnkiem lub jadłem też jako sałatkę z ziemniakami. Ziemniaki grubo krojone i mieszane z liśćmi boćwiny. W sumie to 2 wersje spotkałem tej sałatki :- na ciepło podsmażane na patelni z dodatkiem skwarek - na zimno coś na wzór sałatki niemieckiej z octem i lekko słodkie. (super dodatek do grilla) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/55/#findComment-242373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1370 Opublikowano 8 Października 2012 Grzegorz :clap: . To jest tutaj bardzo popularne. Glownie jemy to jako warzywko do obiadu. Duszone najpierw lekko oszklona cebula( ja lubie duza ilosc) pozniej czosnek( z tym trzeba uwazac) na to doklada sie lodygi pokrojone na kawalki, kiedy zmiekna dodaje sie pokrojone liscie i dusi, pod konoec przyprawiam.Lubie dodac odrobine curry( ale to juz moj osobisty smak, ja curry do wszystkiego ostatnio daje). wiadomo zprzypraw te co lubisz i znajdziesz smak. Bez zadnego obkotowywania lisci, parzenia i tym podobnymi rzeczami.pozdrawiam Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/55/#findComment-242421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1371 Opublikowano 9 Października 2012 Powinno być zabronione zaglądanie do Grzegorza przed obiadem :devil: :grin: A co do botwinki, to można ją jeść tak jak szpinak. Moja wersja: podsmażony z dużą ilością czosnku na oliwie, po wyłączeniu palnika dodać pokrojonego w kostkę obranego ze skórki pomidora i fetę, świeżo zmielony pieprz i sól. :smile: Śledzę Was też na FB :grin: Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/55/#findComment-242494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1372 Opublikowano 9 Października 2012 :grin: zostało jeszcze parę liści i pieczona pierś :grin: makaron Grażka zrobiła z miesiąc temu (miał być do rosołu) :sad: oczywiście ochrzan był :grin: leniłem się skoczyć po makaron do spaghetti :grin: Danie ogólnie nie złe,dawno dawno temu ojciec podobne dania robił dla świń :grin: śruta,ziemniaki,plewy lniane,serwatka,liście z buraków lub pokrzywa :grin: http://images47.fotosik.pl/1581/aa700ba13e18bc1bmed.jpg Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/55/#findComment-242523 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 10 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1373 Opublikowano 10 Października 2012 :grin: jestem zachwycony burakiem liściowym :grin: :thumbsup: Stoi w kuchni jako bukiet :grin: Z tak pięknymi liśćmi koniecznie trzeba było zrobić zdjęcia :grin: Szynka ma ponad miesiąc a ser z czerwca. :grin: Jutro trzeba jechać po mleko :grin: skończył się ser EL Gąsior,jogurt i ricotta. :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/55/#findComment-242683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamJas Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1374 Opublikowano 10 Października 2012 No i po co ja tu zaglądam i to w pracy, gdzie w stołówce dają kartofle parowane w parniku! :shock: Jasny gwint jakie smaczne fotki tej szynki z serem !!! :thumbsup: I znowu jestem głody :clap: Cytuj Wędzarnicza gastro-faza. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/55/#findComment-242690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 11 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1375 Opublikowano 11 Października 2012 :grin: ser EL Gąsior zrobiony,czas na odciskanie. Ser G 565,który robiłem 25 września (leżał cały czas w lodówce) pora go zamknąć próżniowo. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/55/#findComment-242880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.