menzur Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #1751 Opublikowano 10 Marca 2013 Ale sery! GRATULACJE. :thumbsup: Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-273999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #1752 Opublikowano 11 Marca 2013 Grześ ten z listopada , aż się prosi do makaronu :thumbsup: Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-274023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1753 Opublikowano 12 Marca 2013 :grin: kiełbasa z dzika wędzona tydzień temu. Zdjęcia z lampą i bez. :grin: W smaku :thumbsup: :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-274268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #1754 Opublikowano 12 Marca 2013 Jakie to znaczenie czy z lampą czy bez, napewno smakuje super!!! :clap: :thumbsup: P.S. chyba że chodzi o lampę wina :lol: Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-274271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romax Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #1755 Opublikowano 12 Marca 2013 Piękna kiełbaska :thumbsup: Cytuj beckermanntravel.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-274288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekr134a Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #1756 Opublikowano 12 Marca 2013 Grzesiu jak na tygodniową pięknie obeschła. Cytuj Naturę mam zimną a dym robię tylko kiedy potrzeba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-274430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek240954 Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #1757 Opublikowano 12 Marca 2013 EL Gregor, jedne i drugie wygladaja super.Pozdrawiam. :clap: :thumbsup: A to moje ostatnie. http://imageshack.us/photo/my-images/849/samsung009.jpg/http://imageshack.us/photo/my-images/18/samsung003.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-274454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1758 Opublikowano 13 Marca 2013 :grin: Marku,wyroby wyglądają super i na pewno tak smakują :grin: :thumbsup: Sery zrobione wczoraj,kiełbasa skończona przed chwilą :grin: wieczorem wiązanie i jutro od rana seks :grin: i to jest życie kowboja :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-274518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek240954 Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #1759 Opublikowano 13 Marca 2013 Marku,jestem Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-274586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1760 Opublikowano 17 Marca 2013 :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-275242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1761 Opublikowano 18 Marca 2013 :grin: kiełbasa i szynka z dzika czekają na święta :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-275449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1762 Opublikowano 24 Marca 2013 :grin: wiosna się opóźnia :sad: Podpatrzyłem u ojca taki sposób na świeżą natkę,odkrojony górny kawałek pietruszki (reszta poszła do dań) wkładam do naczynia z wodą (trzeba kontrolować wodę w naczyniu) po 10 dniach mam natkę. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-276827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #1763 Opublikowano 24 Marca 2013 Sam hoduję natkę ale tego sposobu nie znalem już będę stosował dzięki dla Taty :lol: Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-276838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1764 Opublikowano 25 Marca 2013 :grin: trzeba sprawdzić jak dojrzewa ścinkowa robiona 12 luty :grin: jest OK :thumbsup: Boczek wędzony 10 dni temu jest OK. :grin: Trzeba kontrolować,żeby na święta się :blush: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-277177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1765 Opublikowano 26 Marca 2013 :grin: kupując wczoraj mleko na sery :grin: padł pomysł,żeby zrobić twaróg na świąteczny sernik :grin: Pomysłu = realizacji :grin: Wyszedł tak smaczny :thumbsup: że chyba do piątku nie będzie już z czego zrobić sernik,ale ricotty będzie pod dostatkiem. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-277510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #1766 Opublikowano 26 Marca 2013 padł pomysł,żeby zrobić twaróg na świąteczny sernik :grin: Grzegorz nie mów że chciałeś kupić taki w wiaderku Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-277518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #1767 Opublikowano 26 Marca 2013 padł pomysł,żeby zrobić twaróg na świąteczny sernikDobrego, domowego twarogu nic nie przebije :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-277570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1768 Opublikowano 28 Marca 2013 :grin: wędzenie na święta gotowe,jutro z rana biała i zostania malowanie jajek :grin: Dzisiaj pierwszy raz z ciekawości uwędziłem warkocz z polędwicy,smaku jeszcze nie znam,wolałem inne rarytasy. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-278015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1769 Opublikowano 29 Marca 2013 :grin: biała EL GREGORA,wczoraj z rana zapeklowałem dwie szynki,dzisiaj wykonałem :grin: Z podziału szynki wykroiłem około 1kg odpadów. Zapeklowałem 10kg mięsa,dodałem 20g mieszanki peklującej. Dzisiaj z rana posortowałem mięso,większą cześć zmieliłem na 10,pozostałą na 8,słoninę na 3. Przyprawy;czosnek,10g majeranku (torebka),5g kminku,5g kolendry,6g pieprzu,5g ziela (sypałem z torebki do moździerza to są gramy przybliżone) wody 1l. To nie jest przepis tylko opis. Przekrój i smak ocenię na święta. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-278225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1770 Opublikowano 31 Marca 2013 :grin: biała EL GREGORA z dzisiejszego śniadania :grin: :thumbsup: :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-278571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1771 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 :grin: po tygodniu obsychania warkocza,przyszła pora na degustacje. W smaku jest rewelacyjny :grin: :thumbsup: smak podobny do dobrze zrobionej kiełbasy :grin: Trzeba mieć zdrowe zęby. :grin: bo momentami trzeba dobrze żuć :grin: lub bardzo cienko kroić :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-278989 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1772 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 :grin: powoli trzeba szykować sery na festiwal w Lidzbarku Warmińskim hotel KRASICKI :grin: Wędliny też wystawię (na razie myślę nad asortymentem) w maju już trzeba będzie robić. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-279432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kangur00 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1773 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 no ładnie ja po niedzieli robię ścinkową czy odpadkową Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-279446 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1774 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 :grin: jak zrobisz ze ścinek szynki to będzie ścinkowa :grin: jak z odpadów to odpadowa :grin: Pamiętaj raz na jutro :grin: że z dobrego surowca zawsze będą dobre wyroby :thumbsup: Jak to kiedyś mówiono ,, z gówna bata nie ukręcisz,, :grin: Ja tylko używam dobrego i sprawdzonego surowca czy to na wędliny czy serów :grin: Sery już gotowe do leżakowania. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-279514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1775 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 EL GREGOR, jak zawsze piękne chcę się wybrać na tą imprezę może się spotkamy :lol: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/71/#findComment-279570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.