EL GREGOR Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2376 Opublikowano 6 Marca 2014 Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/96/#findComment-338988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2377 Opublikowano 7 Marca 2014 minęła doba,pora spróbować kiełbasy wyrabiając kiełbasę postanowiłem jeszcze dodać słodkiej papryki,smaku aż tak nie zmieniła ale za to słonina nabrała koloru,następnym razem zwiększę ilość papryki Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/96/#findComment-339241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2378 Opublikowano 10 Marca 2014 kolacja we dwoje Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/96/#findComment-339822 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2379 Opublikowano 10 Marca 2014 przyszła pora na pakowanie próżniowe serów zrobionych w lutym Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/96/#findComment-339910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankotom Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2380 Opublikowano 12 Marca 2014 czy ścinkową, która wisi 2 tygodnie można sparzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/96/#findComment-340329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2381 Opublikowano 12 Marca 2014 zawsze możesz sparzyć tylko po co (jest nie jadalna ) nie rozumiem pytania Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/96/#findComment-340332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankotom Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2382 Opublikowano 12 Marca 2014 a nic wiszą te baatony i nie mogłem się doczekać, sparzyłem jednego .... extraklasa taka krokowsko / lisiecko / kindziukowata Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/96/#findComment-340334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2383 Opublikowano 12 Marca 2014 słabej wiary jesteś Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/96/#findComment-340338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankotom Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2384 Opublikowano 12 Marca 2014 raz zgrzeszyłem ... na 10 batonów to jeszcze ze dwa razy mogę ... dobrze że jadę w delegację, jak wrócę to tylko tydzień poczekamjedno jest pewneim dłużej tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/96/#findComment-340376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2385 Opublikowano 15 Marca 2014 szynka ma około miesiąca,kiełbasa przeszło tydzień Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/96/#findComment-340745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2386 Opublikowano 15 Marca 2014 Masz powtarzalnosc wyrobów , gratuluje .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/96/#findComment-340746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2387 Opublikowano 15 Marca 2014 Na jakich oczkach mieliłeś mięso na kielbasę? Szarpak? Ładne duże kawałki mięsa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/96/#findComment-340751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2388 Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) część krojona,szarpak, 6, 4 słonina,czym ,,gorsze, kawałki mięsa tym mniejsze rozdrabnianie,pekluję na 7 dni przed wyrabianiem i przyprawianiem ,,segreguję,, rozdrabniam. (w kiełbasie jest tylko szynka i słonina grzbietowa,mięsa nie klasyfikuje bo się na tym nie znam) Edytowane 15 Marca 2014 przez EL GREGOR Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/96/#findComment-340757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2389 Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) ,czym ,,gorsze, kawałki mięsa tym mniejsze rozdrabnianie,.......mięsa nie klasyfikuje bo się na tym nie znam)A jednak klasyfikujesz i się znasz Potrafisz bezbłędnie odróżnić te lepsze od gorszych, chudsze od bardziej tłustych. A czymże jest klasyfikacja jak nie tym "odróżnianiem"?P.S.Gdybyś nie klasyfikował nie miałbyś powtarzalności wyrobów. A, że taka powtarzalność jest to może zaświadczyć całe forum . To po prostu widać, słychać i czuć Edytowane 15 Marca 2014 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/96/#findComment-340761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2390 Opublikowano 15 Marca 2014 każdy od rozróżni chude od tłustego widać,słychać i czuć to dla tego,że jestem ze wsi Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/96/#findComment-340763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2391 Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) każdy od rozróżni chude od tłustego Grzesiu,nie udawaj Greka proszę Sprawa się toczy o to, czy to chude oddzielamy od tłustego a ścięgniste od nieścięgnistego, czy z tego "odróżnienia" robimy użytek w naszych wyrobach.Od klasyfikacji nie uciekasz i ją stosujesz mimo, że swoich działań nie utożsamiasz z tą nazwą.Wyroby masz cudne chociaż nie klasyfikujesz a jedynie "odróżniasz" i adekwatnie traktujesz Spotkałam się w przedwojennych książkach z określeniami: sortowanie i żyłkowanie mięsa. Edytowane 15 Marca 2014 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/96/#findComment-340767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2392 Opublikowano 15 Marca 2014 Aniu kiełbasy robię z szynek okrojonych przygotowanych do peklowania na mokro i sucho (szynki są najważniejsze a te okrawki przeznaczam na kiełbasy, czasami jak wychodzi za dużo szynek a za mało na kiełbasy to poświęcam te ,,gorsze szynki,,. Na kiełbasę tłuste i ścięgniste do peklowania nie oddzielam (ścięgna wykrawam, zostaje trochę odpadów,oddaje dla psa) przed wyrabianie oddzielam Te określenia;sortowanie i żyłkowanie mięsa bardzo od powiadają moim wyrobom Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/96/#findComment-340769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2393 Opublikowano 16 Marca 2014 polędwica była zamknięta próżniowo,boczek wędzony ponad tydzień temu Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/96/#findComment-340936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2394 Opublikowano 16 Marca 2014 czosnek zaczyna rosnąć może po za pakowaniu czas wegetacji zostanie powstrzymany (taka próba z ciekawości,teraz leży w lodówce) Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/96/#findComment-341023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2395 Opublikowano 16 Marca 2014 (edytowane) Raczej juz nie powstrzymasz procesu , kielki w lodówce ewentualnie beda biale , z braku swiatła .Pozdrawiam Edytowane 16 Marca 2014 przez Pacan Wojciech Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/96/#findComment-341042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2396 Opublikowano 16 Marca 2014 czosnek zaczyna rosnąć Mój harnaś wisiał całą zimę w domku na działce, gdzie było koło zera i też rośnie troszkę. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/96/#findComment-341049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2397 Opublikowano 17 Marca 2014 W foli może zacząć pleśnieć. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/96/#findComment-341131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2398 Opublikowano 17 Marca 2014 Grzesiu rób kiszony całe główki z łupinami bo szkoda czochu Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/96/#findComment-341132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2399 Opublikowano 17 Marca 2014 Robert ile można tego czosnku kisić mam jeszcze dwa słoiki kiszonego,ponad 100 główek w garażu i te zapakowane próżniowo chyba przesadziłem z tym czosnkiem w ubiegłym roku (cztery duże skrzynki po około 20kg, gdzie ze dwie już rozdałem) Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/96/#findComment-341159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2400 Opublikowano 17 Marca 2014 Sadź chłopaku , sadź. Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/96/#findComment-341163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.