EAnna Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2401 Opublikowano 17 Marca 2014 Robert ile można tego czosnku kisić Spróbuj zrobić w zalewie Oliwa+zioła+ocet winny/sok z cytryny. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/97/#findComment-341164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2402 Opublikowano 17 Marca 2014 Aniu , żebym skisł jak ten czosnek nie jest z domieszką oliwy !!! hehe Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/97/#findComment-341167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2403 Opublikowano 17 Marca 2014 to już chyba jesienią po tego rocznych zbiorach ( smak na czosnek mnie opuścił ) tak pisząc to chyba jeden słoiczek zrobię z samej ciekawości proporcje składników możesz podać (w przybliżeniu ) Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/97/#findComment-341168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2404 Opublikowano 17 Marca 2014 proporcje składników możesz podać (w przybliżeniu ) Poszukaj w necie "czosnek marynowany" - jest kilka przepisów.Ja robię na oko. Jak na dłuższe przechowanie to pasteryzuję. jak mam miejsce w lodówce to nie. Olej używam do sałatek lub kostek sera podpuszczkowego jako aromatyzowany. Z ziół dodaję ostrą papryczkę, ziele angielskie i zioła prowansalskie oraz sól. Można dać gałązkę kopru lub pietruszki. Ładnie wygląda w słoiku.Dwie części oliwy wytrzepię w słoju z jedną częścią octu jabłkowego; zrobi się gęsty sos. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/97/#findComment-341171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2405 Opublikowano 17 Marca 2014 dziękuję Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/97/#findComment-341179 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2406 Opublikowano 17 Marca 2014 Witam Grzegorz zrób czosnek 20 ząbków z dodatkiem płatków nasion chili 6- 8 płatków nie więcej ,kolorowego pieprzu 25-30 ziaren zalej to oliwą z oliwek Extra Virgin 0,7 l w trakcje kożystania można na bieżąco dolewać oliwy ,doskonały dodatek do włoskiej kuchni pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/97/#findComment-341185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2407 Opublikowano 17 Marca 2014 Grzesiu jak będziesz robił w ocet to zblanszuj chwilę bo inaczej zmienią kolor na taki zielonkawo niebieski Do zalewy albo jeszcze lepiej do słoiczka możesz zastosować różne dodatki typu zioła prowansalskie, chili etc A zalewę rób jak do papryki Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/97/#findComment-341192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2408 Opublikowano 17 Marca 2014 Roger w tych słoikach to już wcześniej były kiszone ogórki i papryka w zalewie (tam gdzie widać olej to po papryce) o blanszowaniu to nie słyszałem dziękuję za podpowiedź Już nikt w domu nie chce jeść czosnku i tak się zastanawiam czy teraz wykorzystać wasze pomysły,chyba przełożę na jesień Jutro od rana trzeba robić ser,ciekawe jaka będzie wydajność ,nowy dostawca,stary ,,zasuszył krówki,, pod koniec marca cielenie Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/97/#findComment-341229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2409 Opublikowano 17 Marca 2014 Grzegorz, kiedys jadlam ser robiony jakby troche gesciejszy twarog( bardziej suchy ,ale sie dobrze smarowal) i byl w nim czosnek. Roztary czosnek. Nie palilo, a byl bardzo rzyjemny smak. Moze popracuj nad tym i czosnek bedzie mial dobre przenaczenie i ser bedzie ok. To tylko taki pomysl Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/97/#findComment-341231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2410 Opublikowano 17 Marca 2014 Aniu,ze dwa lata wstecz robiłem twaróg przetykany czosnkiem ,posypany ziołami,owinięty tetrą i uwędzony Twój pomysł z roztartym czosnkiem jest OK na pewno spróbuję Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/97/#findComment-341241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2411 Opublikowano 18 Marca 2014 a moze upiecz ten czosnek ,taki pieczony ma zupelnie inny smak ,mozna go pozniej zalac oliwa z przyprawami ,taki ma zupelnie inny smak niz taki swiezy w oliwie. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/97/#findComment-341277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2412 Opublikowano 18 Marca 2014 super pomysł inny smak od razu przekonuje Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/97/#findComment-341279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2413 Opublikowano 18 Marca 2014 (edytowane) ja czasem jak pieke ziemniaki w piecu to daje przecieta na pol glowke czosnku ,upieczona wyciskam na ziemniaki ,pychota ,mozna tez smarowac takim upieczonym grzanki. tu znalazlam jeszcze inny sposob na zagospodarowanie czosnku co by smakiem byl inny http://potrawyregionalne.blogspot.se/2012/02/pieczony-czosnek-w-oliwie-z-zioami.html Edytowane 18 Marca 2014 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/97/#findComment-341280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tegwoj Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2414 Opublikowano 18 Marca 2014 (edytowane) Witaj!Spróbuj zrobić w zalewie do ogórków Beny czyli zalewa z keczupem. Robiłem ostatnio na jesieni ok. 20 słoiczków do grudnia nie dotrwał ani jeden. Robiłem w małych 0,33 l pojemności.PozdrawiamWojtekPS.Edytuję bo nie dopisałem, że należy go obrać.W. Edytowane 18 Marca 2014 przez tegwoj Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/97/#findComment-341304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2415 Opublikowano 18 Marca 2014 dziękuję za propozycje Dziś piekłem kurczaka to za jednym pociągnięciem upiekłem czosnek,stygnie,wieczorem obiorę i do słoika Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/97/#findComment-341321 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2416 Opublikowano 18 Marca 2014 Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/97/#findComment-341327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2417 Opublikowano 18 Marca 2014 smakowicie to wyglada Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/97/#findComment-341330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2418 Opublikowano 18 Marca 2014 Super to czerwone to pieprz w ziarnach czy żurawina? Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/97/#findComment-341347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2419 Opublikowano 19 Marca 2014 zapomniałem zdjęcie pieczonego czosnku,czerwony pieprz Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/97/#findComment-341417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2420 Opublikowano 19 Marca 2014 Aniu Wracając do poprzedniej strony,robiąc dziś kiełbasy zrobiłem parę zdjęć mojego sortowania i żyłkowania Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/97/#findComment-341443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2421 Opublikowano 19 Marca 2014 kasyfikacja prima sort Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/97/#findComment-341461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2422 Opublikowano 19 Marca 2014 robiąc dziś kiełbasy zrobiłem parę zdjęć mojego sortowania i żyłkowania I po co było pisać: mięsa nie klasyfikuje bo się na tym nie znam Przekrój (kiełbasy) prawdę Ci powie ... Określenie "żyłkowanie" też mi się podoba. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/97/#findComment-341526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2423 Opublikowano 20 Marca 2014 Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/97/#findComment-341610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2424 Opublikowano 20 Marca 2014 Grzesiu.... Ciebie , to trzeba związać i zamknąć w piwnicy... ... śliczności-pyszności... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/97/#findComment-341613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2425 Opublikowano 20 Marca 2014 tylko nie zamknąć boję się ciemności Trzeba coś do ,,kiszki włożyć,, na ciepło Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/97/#findComment-341614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.