EL GREGOR Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2601 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/105/#findComment-355804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2602 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Smacznego !!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/105/#findComment-355806 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2603 Opublikowano 3 Czerwca 2014 szynka wędzona 22 maj,pora na pierwszą degustację A powiedz Ty mnie ElGrzesiu gdzie trzymasz te specyjały do dojrzenia? Lodówka czy jakaś piwniczka? U mnie wszędzie poza lodówą temperatura minimum 18`C a chętnie też bym se coś powiesił Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/105/#findComment-355808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2604 Opublikowano 3 Czerwca 2014 u mnie w piwnicy to cieplej niz w domu, bo tez bym chetnie cos dojzewajacego zrobila ,no ale uroki mieszkania w bloku Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/105/#findComment-355810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2605 Opublikowano 3 Czerwca 2014 kilka dni wisiały w garażu tem.około 20*C potem powiesiłem w lodowce i tak jeszcze powiszą z tydzień Kupiłem właśnie przed chwilą krajalnice MaGa (wystawiona na OLX.pl) ciekawe jak będzie kroiła Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/105/#findComment-355815 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2606 Opublikowano 3 Czerwca 2014 masz jakiś link do tej aukcji? MaGa też dobra krajalnica będziesz z niej zadowolony. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/105/#findComment-355821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2607 Opublikowano 3 Czerwca 2014 wchodzisz na OLX i tam na pierwszej pozycji razem z szafa chłodnicza,stołem i toporem Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/105/#findComment-355827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2608 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Bardzo ładna. Będziesz maga zadowolony Jeżeli mógłbym coś doradzić to dokup sobie nóż do sera. Ten do wędlin też daje radę ale strasznie się syfi i okleja przy serach. Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/105/#findComment-355847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2609 Opublikowano 3 Czerwca 2014 ok ,oglądałem takie noże teflonowe,trzeba będzie dokupić Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/105/#findComment-355848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2610 Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) No i popatrz ile chętnych na Twoje nierówności, a jakie zacne towarzystwo, więc przyjemne z pożytecznym a Ty zapewne myślałeś o utylizacji tych nierówności Rozstrzygnął pomóc druhowi w utylizacji... 67 km, które nas rozdzielają to jest końcowe bardzo dużo, lecz czego nie zrobisz dla dobrych ludzi. Grzegorz, jutro w 7-00(+-) Edytowane 3 Czerwca 2014 przez Feederman Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/105/#findComment-355849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2611 Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) paczka już wysłana waży 30 kg co to za krajalnica aż się wystraszyłem Sasza czekam z utęsknieniem ( szynki pokroję jeszcze nożem chyba wybaczysz za te nierówności ) chyba,że wolisz ser na śniadanie,ricottę.Zostawiłem kawałek świeżego sera (dzisiaj robiony,reszta się soli),dobry z pomidorem i bazylią. (lepiej smakuje jak mozzarella z Bie-nki) Edytowane 3 Czerwca 2014 przez EL GREGOR Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/105/#findComment-355855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2612 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Sasza że wolisz ser na śniadanie,ricottę.No jeśli tylko z śledziem, wiozę... Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/105/#findComment-355859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2613 Opublikowano 4 Czerwca 2014 (edytowane) paczka już wysłana waży 30 kg co to za krajalnica aż się wystraszyłem Sasza czekam z utęsknieniem ( szynki pokroję jeszcze nożem chyba wybaczysz za te nierówności ) chyba,że wolisz ser na śniadanie,ricottę.Zostawiłem kawałek świeżego sera (dzisiaj robiony,reszta się soli),dobry z pomidorem i bazylią. (lepiej smakuje jak mozzarella z Bie-nki) DSC06363.JPGGrzesiu a robiłeś ten sam ser w zalewie oliwą z oliwek smakową np. zioła prowansalskie lub oliwa z rozmarynem, tymiankiem lub bazylią? Bo mi tak chodzi po głowie aby takie delicyje pokombinować Edytowane 4 Czerwca 2014 przez EAnna Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/105/#findComment-355977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2614 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Jadam takie serki typowo pleśniowe moim zdaniem najlepiej robi to Skalmierzycki Lazur Super rzecz i można długo przechowywać Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/105/#findComment-355978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2615 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Taki w oliwie zrobilam moj a'la korycinski ,pokroilam w kostke zalalam oliwa i kilka plasterkow papryki jalapeno dalam do sloika.wyszedl wedlog mnie bardzo smaczny zniknal za jednym podejsciem do piwka. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/105/#findComment-355979 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2616 Opublikowano 4 Czerwca 2014 paczka już wysłana waży 30 kg co to za krajalnica aż się wystraszyłem Sasza czekam z utęsknieniem ( szynki pokroję jeszcze nożem chyba wybaczysz za te nierówności ) chyba,że wolisz ser na śniadanie,ricottę.Zostawiłem kawałek świeżego sera (dzisiaj robiony,reszta się soli),dobry z pomidorem i bazylią. (lepiej smakuje jak moDSC06363.JPGzzarella z Bie-nki) Grzesiu a robiłeś ten sam ser w zalewie oliwą z oliwek smakową np. zioła prowansalskie lub oliwa z rozmarynem, tymiankiem lub bazylią? Bo mi tak chodzi po głowie aby takie delicyje pokombinować Jadam takie serki typowo pleśniowe moim zdaniem najlepiej robi to Skalmierzycki Lazur Super rzecz i można długo przechowywać Taki w oliwie zrobilam moj a'la korycinski ,pokroilam w kostke zalalam oliwa i kilka plasterkow papryki jalapeno dalam do sloika.wyszedl wedlog mnie bardzo smaczny zniknal za jednym podejsciem do piwka. Druhowie, wasze fantazje doprowadzą do wysokiego wyniku, lecz uwierzcie i prosto tak jak na foto bardzo czarujący.Sprawdził dziś na sobie. http://i058.radikal.ru/1406/d0/e25d1d3e81a1.jpg Nauczyciel dziękuje za ciepłe przyjęcie, poczęstunki i prezenty! Jutro zaczynam http://liubavyshka.ru/_ph/106/2/502120111.gif na drugiej strunie... Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/105/#findComment-355990 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2617 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Wasze profile są bardzo podobne !!!! :DSasza już oklejony ? Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/105/#findComment-356003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2618 Opublikowano 4 Czerwca 2014 (edytowane) paczka już wysłana waży 30 kg co to za krajalnica aż się wystraszyłem 30kg to chyba ta duża krajalnica MaGa. Grzegorz ile czasu osuszasz serki - miałem je dziś wywieść na działkę do osuszania, ale może zrobię to jutro wcześnie rano. Jak sugerujesz? Solankują się od 12 (południa) w 15% solance. Pomysł z wodą do wygniatania mi się sprawdził, sprawniej mi poszło z serwatką - kiedyś AndrzejK opowiadał mi że od momentu przywiezienia mleka do momentu zrobienia serów, ricotty i posprzątaniu zajmuje mu to 3 godziny. Dziś mogę potwierdzić że da radę w tym czasie to wszystko zrobić. Edytowane 4 Czerwca 2014 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/105/#findComment-356006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2619 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Wasze profile są bardzo podobne !!!! :DSasza już oklejony ?Tomku, już dawno, a te naklejki o zapasie. Raptem auto zmieniać zdarzy się, cztery razy po ilości naklejek Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/105/#findComment-356009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 4 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2620 Opublikowano 4 Czerwca 2014 (edytowane) Sasza bardzo miło było CIĘ znowu gościć Również dziekuję za podarunki (śledzie już w oliwie,ikrę zjadłem podczas obierania śledzi ) Serki osuszam całą noc,teraz leżą w lodowce,rano wędzenie.W solance trzymam około 8h,solankę robię na ,,smaka,, Robiłem już kiedyś takie serki jak piszecie,tylko musi być dobrze usunięta serwatka bo inaczej się ,, rozpuszczą,, tak miałem. Ta krajalnica powinna jutro być dostarczona już się boję tej wagi Grażka pewnie z domu mnie pogoni z tą krajalnicą (gdzie taki ciężar i gabaryt postawić) Edytowane 4 Czerwca 2014 przez EL GREGOR Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/105/#findComment-356029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2621 Opublikowano 4 Czerwca 2014 (edytowane) Dobra sery wywiezione na działkę do obciekania, przez noc obeschną i do wędzarni Grzegorz jesteś jak ten Leszek Chmielewski Gracias Gregor. Me Respecto Edytowane 4 Czerwca 2014 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/105/#findComment-356127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2622 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Sasza kiełbasa eksperymentalna wyszła jadalna Krajalnica na pewno jest z tych bardzo dużych chyba dzisiaj śpię na wycieraczce jak ją Grażka zobaczy Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/105/#findComment-356185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2623 Opublikowano 5 Czerwca 2014 chyba dzisiaj śpię na wycieraczce jak ją Grażka zobaczy Moja Martadelka też krzywo patrzała dopóki nie zaczęła sobie kroić swojego dietowego chlebka... Facet weźmie pajdę i zadowolony a kobitka to jednak cieniutko lubi A potem już z górki, bez krajalnicy nie wyobrażam sobie krojenia wędlin dojrzewających, cieniutko i równiutko pokrojona szyneczka też jakoś tak lepiej wchodzi.... Zarzuć ją argumentami to może tylko na osobnej kołderce się skończy Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/105/#findComment-356195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2624 Opublikowano 5 Czerwca 2014 jak weszła do domu to pierwsze co ,,o Jezu co to jest ,, ale po woli chyba dam radę przekonać o pozostawieniu na miejscu (ciężko wygospodarować w kuchni takie miejsce) Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/105/#findComment-356242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2625 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Sasza kiełbasa eksperymentalna wyszła jadalna Nikt nie wątpił...A jej zaparzyłeś? Grzegorz, czarki nie "wypróbowywał"? Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/105/#findComment-356313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.