sajmon0609 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #4526 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Jak długo zapiekane?. Do uzyskania koloru Wczesny Zbój Madej to przy tym polny groszek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/182/#findComment-615982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #4527 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Do uzyskania koloru No to Heniu się popisałeś - Zawsze lubie Twoje dowcipy Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/182/#findComment-615985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 8 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #4528 Opublikowano 8 Grudnia 2018 ser się soli Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/182/#findComment-616121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 12 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #4529 Opublikowano 12 Grudnia 2018 goloneczka to jest to Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/182/#findComment-616873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #4530 Opublikowano 13 Grudnia 2018 wczoraj na świat przyszedł młodszy brat Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/182/#findComment-616970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar50 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #4531 Opublikowano 13 Grudnia 2018 No ale który jest ten młodszy ten większy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/182/#findComment-616971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #4532 Opublikowano 13 Grudnia 2018 żółty,pierwsze zdjęcie bez powłoki serowarskiej ( też żółty bo mleko bardzo tłuste),drugie już z powłoką koloru żółtego [Dodano: 13 gru 2018 - 11:52] większy Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/182/#findComment-616978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 14 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #4533 Opublikowano 14 Grudnia 2018 dostałem smaka na kiszeczkę i już zrobiona Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/182/#findComment-617139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #4534 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Pikna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/182/#findComment-617214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 20 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #4535 Opublikowano 20 Grudnia 2018 wczoraj urodziła się siostrzyczka,teraz leży w zalewie solnej,zawsze soliłem na sucho,ciekawy jestem różnicy smaku.Jutro próba pierwszego sera . podczas solenia na sucho wyciekała serwatka i ser był twardy na mokro powinien być bardzie miękki,poczekamy zobaczymy Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/182/#findComment-618221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 22 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #4536 Opublikowano 22 Grudnia 2018 wczorajsze wędzenie było w pięknej atmosferze zimowej ser w smaku ok tylko bardzo twardy,za mocno sprasowany,za długo obsuszany i dlatego dziurki się dobrze nie wykształciły ale wnioski wyciągnięte Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/182/#findComment-618402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #4537 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Wyroby dostosowały się do widoku. Piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/182/#findComment-618456 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #4538 Opublikowano 22 Grudnia 2018 wczorajsze wędzenie było w pięknej atmosferze zimowej Pogody nie zazdroszczę, ale tych wyrobów i serków tak Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/182/#findComment-618489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #4539 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Ścieżka odśnieżona , ale stół zaniedbany . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/182/#findComment-618516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #4540 Opublikowano 22 Grudnia 2018 (edytowane) Heniu w takie zimno na dworze ❄⛄to tylko piersiówka a tu stół niepotrzebny. Chyba dlatego nie odświeżony????. Zresztą co ja Ci będę pisał ???? Edytowane 22 Grudnia 2018 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/182/#findComment-618519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 23 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #4541 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Heniu, ścieżka wydeptana, aż zal serce ściska,z męskich spraw zostało tylko golenie zostały już tylko wspomnienia jak przy każdym wędzeniu coś się traciło Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/182/#findComment-618588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 23 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #4542 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Wesołych Świąt Bożego Narodzenia Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/182/#findComment-618627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piurko Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #4543 Opublikowano 23 Grudnia 2018 (edytowane) Ostatnie dwie fotki ... kiełbaska . Jestem syty ... ale znowu gęba pełna śliny .Podpowiesz proszę , gdzie znajdę przepis na taki kawałek... ? Bo ponad 200 str trudno będzie przewalić Uff... ile jeszcze przede mną... Mechaniak jeszcze stoi na Limanowskiego ? Edytowane 23 Grudnia 2018 przez piurko Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/182/#findComment-618654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #4544 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Grzesiu jak zawsze pięknie!Dla Ciebie i Grażynki ciepłych i radosnych Świæt!!! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/182/#findComment-618659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 23 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #4545 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Karolu,dziękujemy za życzenia,WAM także radosnych Świąt Bożego Narodzenia kiełbasa to bardzo prosta sprawa,tylko grubo krojone mięso jak zwykle i słonina przemielona na 6mm,piszę tak prosto bo myślę,że robisz ,,jakieś,,kiełbasy,jak potrzebujesz szczegółów to pisz,,,mechaniak,, stoi i ma się dobrze,uczyłeś się tam praska dotarła i jestem bardzo zadowolony i teraz Ja będę potrzebował pomocy bo jestem cieniutki w robieniu czegokolwiek w tak ,,fajnym,, urządzeniu Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/182/#findComment-618693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piurko Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #4546 Opublikowano 24 Grudnia 2018 .......kiełbasa to bardzo prosta sprawa,tylko grubo krojone mięso jak zwykle i słonina przemielona na 6mm,piszę tak prosto bo myślę,że robisz ,,jakieś,,kiełbasy,jak potrzebujesz szczegółów to pisz,,,mechaniak,, stoi i ma się dobrze,uczyłeś się tam .... Robić robię , ale bez większego doświadczenia ... , więc szczegóły jak najbardziej mile widziane W mechaniaku 4 lata odwaliłem ... dawno to było , ale wspomnienia nie uleciały Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/182/#findComment-618767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 25 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #4547 Opublikowano 25 Grudnia 2018 równam szynki,ścinam zbędne części co widać na pierwszym zdjęciu,następnie usuwam ścięgna i jakieś tam nie nadające się części co widać na drugim zdjęciu,pekluję mieszanką peklujacą 20g na 1kg mięsa.Umieszczam w pojemniku i przykrywam słoniną pokrojoną na około 5mm,słoninę też pekluję z dwóch stron.Odstawiam na tydzień w lodowce,po tygodniu kroję mięso na kawałki wielkości śliwki,wyrabiam pierwsze mięso potem dodaje mieloną słoninę i wyrabiam jak jestem leniwy to dodaję trochę wody z kranu.Napycham do osłonek białkowych 40,wędzę do koloru (około 2,5h tem 50*C) jak mam czas i chęć to parzę z 30min.Jak coś jeszcze nie jasne to pisz. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/182/#findComment-618819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piurko Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #4548 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Dziękuję bardzo , ale jak byś jeszcze doprawił to wszystko , to miałbym wzór do naśladowania ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/182/#findComment-618858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 27 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #4549 Opublikowano 27 Grudnia 2018 z doprawianiem u mnie to trochę kłopotliwie opisać,za każdym razem jest inaczej dokładnej receptury to Ja nie posiadam robię mieszankę peklującą;2kg soli grubej,1kg peklosoli do tego różne przyprawy jakie mam obecnie w domu,pieprz,papryka ostra,słodka,kminek,kolendrę,pieprz ziarnisty,ziele tłukę w moździerzu i tym podobne przyprawy to wszystko sypię na ,,oko,, mieszam i taką to mieszanką wszystko pekluję,kiełbasy,szynki,polędwice .......... Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/182/#findComment-618971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piurko Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #4550 Opublikowano 27 Grudnia 2018 No dobra , dzięki ... będę improwizował , ale następna robótka z wędlinami i będzie próbka Twojej recepty Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/182/#findComment-618974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.