Biotit Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #676 Opublikowano 21 Lutego 2012 dałem mu ognia po wiejsku Grzesiek, co to znaczy? :shock: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/28/#findComment-203501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek72 Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #677 Opublikowano 21 Lutego 2012 grzegorz565, Te wczorajsze wędzonki to muszę parzyć czy dojrzeją za jakiś czas i będą zjadliwe bez parzenia . Polędwice wczoraj próbowali domownicy mówili że ok. Cytuj mundek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/28/#findComment-203513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #678 Opublikowano 21 Lutego 2012 :grin: jak wieszasz na strychu to nie wolno parzyć :grin: będą zjadliwe :thumbsup: Piotr :grin: to znaczy ,że przypiekłem :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/28/#findComment-203537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #679 Opublikowano 21 Lutego 2012 grzegorz565, u mnie teść zawsze takie boczki robi i są przepyszne , tzn gotowe do jedzenia - bez parzenia. Miękkutkie jak nie wiem co Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/28/#findComment-203541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #680 Opublikowano 21 Lutego 2012 :grin: wątróbki drobiowe z leśnymi grzybami w sosie z mąki i mleka :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/28/#findComment-203548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #681 Opublikowano 21 Lutego 2012 Grzesiu, mam WIELKĄ prośbę do Ciebie: CZY MOŻESZ OPRÓCZ ZDJĘĆ WSTAWIAĆ DOKŁADNE OPISY JAK ROBISZ TE PYSZNOŚCI :thumbsup: Z góry wielkie dzięki i pozdrawiam ! Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/28/#findComment-203549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #682 Opublikowano 21 Lutego 2012 :grin: Tomku :thumbsup: bdb i do tego były jeszcze śliwki :grin: miałem jeszcze dać paprykę w strąkach :sad:nie chciało Mi się iść do sklepu,dałem suszoną :grin: Na pewno te dodatki były by lepsze do wątroby z dzika,jelenia lub sarny.W drobiowych też smakują wybornie. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/28/#findComment-203558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #683 Opublikowano 22 Lutego 2012 :grin: ścinkowa,wiejska,szynka,które wędziłem 15 lutego,oraz dla porównania ścinkowa ponad dwa tygodnie i około miesiąca :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/28/#findComment-203613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juniors1 Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #684 Opublikowano 22 Lutego 2012 MISTRZU MÓJ Ty się chyba Boga nie boisz, takie smaczności pokazywać w Środę Popielcową :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/28/#findComment-203685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #685 Opublikowano 24 Lutego 2012 :grin: sezon wiosenny rozpoczęty :grin: czarna rzodkiew,seler jakoś dały sobie radę z mrozami,por padł.Czosnek zaczyna powoli wschodzić :grin:Jutro zaczynam robić ser cheddar z przepisu Daniela.,sprzęt przygotowany,mleko zamówione. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/28/#findComment-203923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #686 Opublikowano 24 Lutego 2012 :grin: sezon wiosenny rozpoczętyoj Grzesiu masz dobrze, a u nas jeszcze biało. Czekamy na wiosnę. :devil: Podobają mi się Twoje wyroby BARDZO :thumbsup: Widok z naszego okna, zrobione przed chwilą. Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/28/#findComment-203965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #687 Opublikowano 24 Lutego 2012 :grin: Dzisiaj naszedł MI smak na bliny rosyjskie z pomaczka ze słoniny,cebuli,czosnku i zsiadłym mlekiem :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/28/#findComment-203966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #688 Opublikowano 24 Lutego 2012 :grin: pszenna i gryczana :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/28/#findComment-203971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #689 Opublikowano 26 Lutego 2012 :grin: ser cheddar zrobiony :grin:10l mleko zakwasiłem jogurtem da...n.Po odcedzeniu serwatki wyszło 1447g,po zmieleniu dałem 30g soli.Stał w formie 17h nacisk16kg.Teraz obsycha w lodowce,następnie do woreczków próżniowych.Pierwsza degustacja w maju :grin: [ Dodano: Nie 26 Lut, 2012 10:43 ]:grin: http://images35.fotosik.pl/1204/9532ba951af1bcbemed.jpg [ Dodano: Nie 26 Lut, 2012 10:49 ]:grin: http://images41.fotosik.pl/1338/f098ae164b41ac23med.jpg Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/28/#findComment-204272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #690 Opublikowano 26 Lutego 2012 Brawo Grzesiu. pięknie Ci wyszedł.Niestety teraz czeka Cię najcięższa próba.Próba czasu.Jeżeli możesz to rozdziel sobie dwa kawałki jeszcze na pół i osobno zapakuj.Będziesz mógł spróbować sobie w trakcie dojrzewania.Przez najbliższy miesiąc będzie miał smak bardzo mleczny, więc nie ma co próbować, ale będzie nabierał ostrości z miesiąca na miesiąc.Też muszę zrobic drugie podejście. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/28/#findComment-204370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #691 Opublikowano 26 Lutego 2012 :grin: Dziękuję Daniel za nauki :grin: ser teraz warzy 1351g zapakowany leży w lodowce.Prawdopodobnie spotkamy się wiosną na zlocie Warmińskim :thumbsup: ocenisz smak :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/28/#findComment-204411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #692 Opublikowano 28 Lutego 2012 :grin: jak pisałem wcześniej :grin:że boczek z żebrami jest najlepszy(żebra wykroiłem) jutro wędzenie :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/28/#findComment-204692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #693 Opublikowano 29 Lutego 2012 :grin: a tak wyglądają boczki po dzisiejszym wędzeniu,kiełbaskę ścinkową też trzasnąłem :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/28/#findComment-204896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin g Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #694 Opublikowano 29 Lutego 2012 Kapitalnie te boczki wyglądają ,ślinka cieknie :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/28/#findComment-204903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #695 Opublikowano 29 Lutego 2012 Witam Cię Grzesiek,jak zawsze jest na co popatrzeć :clap: A tę boczki peklujesz na mokro czy na sucho? Pozdrawiam :grin: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/28/#findComment-204907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #696 Opublikowano 29 Lutego 2012 :grin: Na sucho :grin: Tak że Cię pozdrawiam :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/28/#findComment-204909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #697 Opublikowano 29 Lutego 2012 Na sucho, no właśnie na zdjęciach wygląda, że wędzenie też na sucho, bez rzodkwi, bez nalewki,,,,, Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/28/#findComment-204916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #698 Opublikowano 29 Lutego 2012 :grin: nowa wędzarnia i nowe miejsce :grin: przy starej jest pieniek do rąbania drewna i popijania :thumbsup: ogrodowe graty są pochowane,idzie wiosna :grin: i bar powróci.Rzodkiewka co jeszcze rośnie to straciła po mrozach smak ale mam zakopcowaną :grin: myślę,że nie przemarzła.Następne wędzenie :thumbsup: będzie rzodkiew i nalewki :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/28/#findComment-204957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #699 Opublikowano 29 Lutego 2012 grzegorz565, czy te boczki specjalnie piekłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/28/#findComment-204978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #700 Opublikowano 1 Marca 2012 :grin: Andrzeju :grin: teraz wędzę boczki do momentu, aż pocieknie tłuszcz co widać na zdjęciach.Po wystygnięciu są miękkie i delikatne.Jak byłem młody i klawiatura była sprawna to wędziłem krócej.Słoninę wędzę podobnie.Dlatego mam taki typ wędzarni gdzie są różne temperatury w czasie wędzenia.Na jednym skraju wędzarni wiszą słoniny,boczki a na drugim sery,kiełbasy :grin: środek szynki i polędwice. :grin: W Twojej wędzarni z takim paleniskiem takiego boczku i zarazem sera Bym nie uwędził :grin: [ Dodano: Czw 01 Mar, 2012 10:40 ]:grin: A dzisiaj te boczki wyglądają tak :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/28/#findComment-205076 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.