EL GREGOR Opublikowano 6 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1226 Opublikowano 6 Września 2012 :grin: wczoraj wędziłem(bardzo lekko) nowy sposób zapeklowania szynek i polędwicy. Jutro zawinę w tetrę i schowam na kilka dni do lodówki jak się lekko schłodzi w garażu to wyjmę. Jeszcze nie wiem co z tego wyjdzie. Kiełbasa ścinkowa bez zmian. :grin: Pod koniec miesiąca pierwsza degustacja. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-235938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1227 Opublikowano 7 Września 2012 :grin: szynki i polędwica złapały odpowiedni kolor i teraz leżą w lodówce, codzienna obserwacja (wąchanie i dotykanie) :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-236041 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.b tulipan Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1228 Opublikowano 7 Września 2012 :grin: szynki i polędwica złapały odpowiedni kolor i teraz leżą w lodówce, codzienna obserwacja (wąchanie i dotykanie) :grin: Obrazek Obrazek Obrazek A mnie wystarczyło by tylko dotknąć. :thumbsup: :thumbsup: :lol: Cytuj Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.Pozdrawiam z Wrocka. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-236064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1229 Opublikowano 7 Września 2012 :grin: zwróćcie uwagę na równo uwędzone szynki i polędwicę na całej długości tak samo, cienka kiełbasa zdjęcia wyżej. Tak uwędzone wędliny będą równomiernie dojrzewać. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-236072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 8 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1230 Opublikowano 8 Września 2012 :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-236234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1231 Opublikowano 8 Września 2012 Fajny pomysl na jajka . :clap: Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-236246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1232 Opublikowano 8 Września 2012 grzegorz565, rewelacyjnie jak zawsze , nawet "jajka" :grin: szyneczki i polędwice super :clap: , ja juz niedługo tez zaczynam dojrzewające pogoda sprzyja Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-236287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1233 Opublikowano 9 Września 2012 :grin: coś na deser :thumbsup: naleśniki z wiejskiego mleka z twarogiem i śmietaną.Oczywiście do tego tegoroczne maliny :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-236463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 10 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1234 Opublikowano 10 Września 2012 :grin: Podczas wyjazdu z Jastarni 29 sierpień kupiłem wędzonego łososia na zimno.Po przyjeździe do domu pokroiłem na kawałki i zapakowałem próżniowo. Dzisiaj otworzyłem ostatni kawałek :grin: smak i zapach nic nie odbiega jak w dniu pakowania :thumbsup: :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-236695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1235 Opublikowano 10 Września 2012 W taki sposób zachowuję kawałeczek wędzonej ryby - miecz, dla dostawy na zlot. Spodziewam się po bardzo malutkim kawałeczku uda się spróbować wszystkim. :rolleyes: Przepraszam za off top Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-236702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 11 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1236 Opublikowano 11 Września 2012 :grin: To już chyba ostatni taki piękny dzień tego lata. Ugotowałem zupę rybną i warzywa z patelni grillowej. W ogrodzie bardzo smakowało :thumbsup: :lol: Zaraz jadę do rzeźni po mięso,jutro z rana peklowanie. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-236970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1237 Opublikowano 11 Września 2012 Grzegorz czy można prosić o przepis na zupę rybną ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-236982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 11 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1238 Opublikowano 11 Września 2012 :grin: gotujesz rybę 0,5h,wyjmujesz i obierasz.Do wywaru wkładasz warzywa pocięte w słupki (seler,pietruszkę,marchew)ja jeszcze daje 2 kostki rosołowe,pieprz i ziele rozbijam w moździerzu,gotuję 0,5h,w tym czasie szkle cebule i paprykę pociętą w kostkę i łączę wszystkie składniki.Można dodać pocięte na koniec paluszki krabowe mrożone 0.2mm. Smacznego. Dzisiaj bardzo mocno ociepliło się w garażu tem. skoczyła do 22*C.Teraz przeniosłem kiełbasę ścinkową do lodówki w domu.(robiłem tydzień temu) :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-237019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 12 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1239 Opublikowano 12 Września 2012 :grin: dzisiaj podczas peklowania mięsa wymyśliłem takie danie z mizdry i warkocza. Z dodatkiem warzyw jakie miałem w domu;marchew,seler,cebula,czosnek,papryka słodka i ostra,cukinia,imbir,pomidory z puszki. Z ogrodu;rozmaryn,lubczyk,bazylia zielona i fioletowa,por,nać selera,mięta sałatkowa. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-237120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1240 Opublikowano 13 Września 2012 :grin: tydzień temu w środę wędzone :grin: pora zajrzeć jak dojrzewają szynki :grin: Boczek i tą właśnie rozciętą szynkę przywiozę do Gąsiorowa,ścinkówka może już też będzie jadalna :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-237266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 14 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1241 Opublikowano 14 Września 2012 :grin: nastawiłem miętówkę :grin: Jajeczka na cebuli,czosnku,pomidorze i papryce :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-237458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1242 Opublikowano 14 Września 2012 grzegorz565, tyle pięknych zdjęć i tyle pomysłów, że nie wiem na czym oko zahaczyć :clap: ta kiełbasa ścinkowa chyba jest debeściak :grin: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-237466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hahar Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1243 Opublikowano 14 Września 2012 Grzegorz 565 zrób aronię gotowaną. Pozdawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-237512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 14 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1244 Opublikowano 14 Września 2012 :grin: Hahar :question: co to znaczy gotowaną,możesz rozwinąć temat. Masz na myśli sok :question: Sok już zrobiony.Robiłem go dwa razy ,,pierwszy i ostatni,, :grin: strasznie ma silny barwnik,problemy z myciem po wyciśnięciu soku. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-237527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldero Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1245 Opublikowano 14 Września 2012 Ja ze swojej strony mogę polecić taki przepis na nalewkę, jak na razie nikt nie narzekał... -1 kg owoców aronii-200 szt liści wiśni Owoce aronii i liście zalać 1,5 l wody i gotować przez ok 0,5h na małymogniu.Odcedzić, ostudzić i dodać:-1 kg cukru,-0,75 l spirytusu,-2,5 dkg kwasku cytrynowego (opcjonalnie). Cytuj Pozdrawiamwaldero "Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-237534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hahar Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1246 Opublikowano 15 Września 2012 Nalewka Aroniowa Składniki:1,5kg aronii30 liści z wiśni z ogonkami2 l wody1 kg cukru1 l spirytusu 95%20 g kwasku cytrynowego Sposób wykonania:Umyte i oczyszczone owoce i liście zalać wodą i gotować na wolnym ogniu 30 minut. Odcedzić, wsypać cukier i kwasek, zagotować. Po ostygnięciu dolać spirytus. Rozlać do butelek. Dojrzewa 6 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-237656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 15 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1247 Opublikowano 15 Września 2012 :grin: Dziękuję WAM za przepisy już teraz za późno ponieważ zalałem spirytusem.A czy można jeszcze same liście teraz zagotować i dalej zrobić jak proponujecie. Na drugi rok tak zrobię. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-237706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldero Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1248 Opublikowano 15 Września 2012 Czy teraz można dodać wywar z liści ... nie mam pojęcia :question: ale pomysł ciekawy....Zawsze można spróbować z częścią....W innym przepisie (podobnym do tego co podałem) mam aby po zagotowaniu aronii z liśćmi wiśni zostawić to na noc i dopiero odcedzić, tak robiłem w tym roku i wywar wydaje się być mocniejszy. Tak przy okazji to wywar po odcedzeniu i dodaniu cukru jest to... pyszny soczek :thumbsup: Cytuj Pozdrawiamwaldero "Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-237766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1249 Opublikowano 16 Września 2012 :grin: waldero,liście na pewno dodam za kilka dni :grin: Wędliny pakowane na początku sierpnia,smak i zapach bdb :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-237850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1250 Opublikowano 16 Września 2012 Wędliny pakowane na początku sierpnia Z zamrażarki ,czy z lodówki? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/50/#findComment-237858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.