niedobry78 Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Lutego 2010 Witam wszystkich Państwa...nie wiem czy pytam w odpowiednim dziale...ale ...czy jest ktoś z Państwa kto może porównać walory smakowe i użytkowe mięsa jelenia w stosunku do mięsa daniela....ub np. sarniny...tzn. czym się różnią czy miso jelenia jest porównywalne z danielim czy może daniela można porównać bardziej do sarny???...proszę odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3726-dziczyzna/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Lutego 2010 nooo...ludzie błagam ...zlitujcie się...jestem przed zakupem stada uzytkowego i i decyduję które zwierzaki nabyć ...dlatego pytam Was jako absolutny laik...nie zostawiajcie mnie tak hm??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3726-dziczyzna/#findComment-101281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 23 Lutego 2010 Poczytaj trochę na ten temat http://www.rudzie.pl/ , http://www.hodowle.eu/117_Hodowla_jeleni.html , http://www.hodowladanieli.com/ , http://www.pphujar.pl/ etc. Poszukaj. U mnie w okolicy są dwa miejsca, w których są hodowane jelenie i daniele. Najsmaczniejsze i zarazem najdroższe jest mięso z sarny. Nie wiem tylko jak z ich hodowlą, ale jeśli się nie mylę to saren nie można. Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3726-dziczyzna/#findComment-101283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 23 Lutego 2010 ...troszkę już poczytałem...dzięki ....a myślsz, że mięso daniela moze byc bardziej porównywalne do sarniego niż jelenie???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3726-dziczyzna/#findComment-101329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 24 Lutego 2010 niedobry78, U mnie w okolicy są dwa miejsca (hodowle). Kupuję u nich strzelone jelenie, dziki, daniele. Sprzedają też do dalszej hodowli. Myślę że możesz zadzwonić i podpytać lub napisać na e-maila. http://www.rudziewicz.suw.pl/ http://www.falko-ryby.eu/?page=3&subpage=8 Pozdrawiam Robert Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3726-dziczyzna/#findComment-101413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 24 Marca 2010 ...o.k...chyba dobra metoda...dziękuję bardzo... a wie ktoś może czy kurę po ubiciu mozna oparzac obieraći patroszyc dopiero za np. dwie godziny??? do dzikiego ptactwa w starych książkach się stosuje taką metode a nawet dłuzej wg zaleceni pozostawia się na skruszenie...a jak to jest z kurką lub kurczakiem hm? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3726-dziczyzna/#findComment-106430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 25 Marca 2010 Ciepłego łatwiej oskubać i wypatroszyć niż takiego wystygniętego Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3726-dziczyzna/#findComment-106447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.