Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

http://img4.demotywatoryfb.pl//uploads/201401/1391033572_by_maszpa_inner_noframe.gif

Towarzystwo wzajemnej adoracji 

 

Rewelacyjne są te ptaszyska  :D

 

Henek, oczywiścię że z Miśkiem tworzymy towarzystwo , razem kradniemy konie i robimy różne inne rzeczy , dlaczego mam sie tego wypierac, tym bardziej ze takich towarzystw na tym forum jest tutaj więcej i powiedziałam że ten obrazek bardziej obrazuje te inne towarzystwa z uwagi na liczną grupę tych długoszyjnych ptaków.  :tongue:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/100/#findComment-331790
Udostępnij na innych stronach

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/100/#findComment-332608
Udostępnij na innych stronach

Nie jest tak źle z nami skoro młodzi mają fantazje i im się chce.

 

Ale ja mam pytanie, czy ktoś wie jak upłynnić "białą czekoladę", potrzebna jest do wykonania napisów na torcie.

Czekolada rozgrzewana jest w kąpieli wodnej, dodana łyżka masła i nic, powstała masa krupiata nie nadająca się do niczego.

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/100/#findComment-332612
Udostępnij na innych stronach

wystarczy stopic sama czekalade w kapieli wodnej bez dodatku tluszczu

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/100/#findComment-332616
Udostępnij na innych stronach

No niestety electro, nie udało się, mimo długiego ogrzewania parą rondelka czekolada w nim pozostała nie do końca płynna, a po dodaniu masła a potem śmietanki zrobiła się matowa i krupiata,....i wylądowała w kuble :mad: .

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/100/#findComment-332618
Udostępnij na innych stronach

nie wiem jaka masz czekolade ,mozesz sprobowac rozpuszczac w microfali wyjmujac i mieszajac co i raz nic nie dokladaj bo do pisania na torcie nie jest potrzeba zadnych dodatkow ,tluszcz powoduje ze czekolada nie peka ale napis nie musi byl miekki

 

do pisania zamiast czekalady mozesz zrobic lukier ubijajac bialko z cukrem pudrem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/100/#findComment-332621
Udostępnij na innych stronach

Następnym razem spróbuję z tą mikrofalówką. Tymczasem  żonka wykonała dekorację okolicznościową przy pomocy pisaków cukrowych Dr Oetkera -nie było łatwo ,ale jakoś się udało. ;)

post-40896-0-53740200-1391948664_thumb.jpg

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/100/#findComment-332627
Udostępnij na innych stronach

Piotruś, kolejnych 40-tu w zdrowiu i szczęściu.

Pozdrawiamy, anerka i bazyl. 

 

 


Oj, błąd, ten wpis powinien znależć się w odpowiednim temacie. Przepraszam, nie mogę już tego poprawić.

post-41715-0-65115400-1391974365.jpg

Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/100/#findComment-332705
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Na pewno nie spadną kiełbasy z kija

 

post-39869-0-95855100-1393345168_thumb.jpg

Edytowane przez abratek
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/100/#findComment-336450
Udostępnij na innych stronach

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/100/#findComment-337707
Udostępnij na innych stronach

SiB Umiłowani w kaszance i wątrobiance......

"ogonówka" została właśnie pożarta na surowo

i jest "trawiona".  :cool:  

 

Ciekawe kiedy przyjdzie pora na "karkówkę"?  ;)

 

BTW

A "orkiestra" gra do końca, jak na Titanicu!   :w00t:  :rolleyes:  :facepalm: 

.

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/100/#findComment-337967
Udostępnij na innych stronach

Sedno: bla, bla, bla 

 

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/100/#findComment-338129
Udostępnij na innych stronach

Ponoć bardzo dobra mapa pogody  .Proszę o wytłumaczenie tych kolorów , czy to są chmury - jak je czytać.

http://www.radareu.cz/?lng=pl

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/100/#findComment-339454
Udostępnij na innych stronach

Nie jest tak źle z nami skoro młodzi mają fantazje i im się chce.   Ale ja mam pytanie, czy ktoś wie jak upłynnić "białą czekoladę", potrzebna jest do wykonania napisów na torcie. Czekolada rozgrzewana jest w kąpieli wodnej, dodana łyżka masła i nic, powstała masa krupiata nie nadająca się do niczego.

 

 

Piotrku... czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i wtedy dodaję mleka do tego momentu aż uznam że nadaje się do wykonywania różnych wzorów.

Taką płynną czekoladę pakuję do przyrządu do dekoracji z końcówką malutkiego otworu i można dekorować  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/100/#findComment-339466
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.