Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

wykonanych przez...

...endria! Przecież to widać - jego ręka! :grin:
Widać, że moje krzywe paluchy "maczały" w tym palce :shock: :wink: :grin:

A ja jak to zwykle, więcej pokibicowałem, poprzyglądałem się i poprzeszkadzałem :lol: , może w końcu "coś" z tego będzie :grin:

 

Dziękuję Pis67 za możliwość uczestniczenia w jego przetwórstwie, bardzo miło zleciało sobotnie popołudnie, no i oprócz wiedzy ze spotkania wyniosło się sporo białej i kaszanki - palce lizać :grin:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/#findComment-101196
Udostępnij na innych stronach

Gość Anonymous

endrio - Ty to masz dobrze :grin:

Pewnie :grin: , tylko nie wiem, czy dobrze mieć endria za sąsiada :grin:, strasznie jest namolny, wczoraj przeszkadzał przy wyrobie kiszki pasztetowej, a i jeszcze dzisiaj ma zamiar męczyć przy robieniu jakiejś grubszej kiełbaski :lol:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/#findComment-101300
Udostępnij na innych stronach

kiszki pasztetowej

Pasztetowa podwędzona - już trochę rozdane. :cool:

 

A dziś będzie wykonana kiełbasa krakowska pieczona przez... :shock:

Na 18 hala, a o 20:15 zaczynamy. :grin:

 

Foty sa robione na bieżąco, kończąc dzień o godz.00.00 nie daję rady wkleić.

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/#findComment-101339
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze wczoraj sparzona pozostałość farszu - na dzisiejsze śniadanie, zapowiada się nieźle

endrio , zapewne złapiesz bakcyla w mięsnych wyrobach domowych . Jeszcze parę lekcji i certyfikat dostaniesz :grin:

 

Tak się tylko zastanawiam dlaczego tak ładne wyroby znalazły się na Bla ,bla ,bla . Ale jesteś skromny . :smile:

 

 

Pozdrawiam i smacznego .

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/#findComment-101415
Udostępnij na innych stronach

Tak się tylko zastanawiam dlaczego tak ładne wyroby znalazły się na Bla ,bla ,bla .

Początki są zawsze trudne, gdzieś trzeba zacząć. :grin:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/#findComment-101422
Udostępnij na innych stronach

Początki są zawsze trudne

 

Pis , Ty i początki . :lol: Zapewne masz na myśli edukację endrio . :lol:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/#findComment-101429
Udostępnij na innych stronach

Szczęściarze PIS-u wędlinki , a Endrio serki , przydał by Wam się jakiś piekarz i coś na popitkę tego wszystkiego . :grin: :tongue: :cry:

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/#findComment-101644
Udostępnij na innych stronach

coś na popitkę tego wszystkiego

Zapomniałeś o Endrio - wspaniałe piwa!

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/#findComment-101650
Udostępnij na innych stronach

A dlaczego ta taka ciemna

Tamta była wędzona olchą, ta drewnem dębu. Fota bez lampy, w rzeczywistości jest jaśniejsza, choć brązowa. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/#findComment-101798
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj zaczęliśmy wykonanie pierwszej warki. Dla mnie to ciężka robota była, nie to co zrobienie kiełbaski. Brzeczka miała przed zadaniem drożdży 13blg. Drożdże zadane, temperatury i reżimy czasowe przestrzegane. Wszystko zapisałem, jak Endrio nakazał.

Teraz tydzień fermentacji, a potem dalej działamy.

Na focie chmielenie. Jeszcze jedno spostrzeżenie - pokazy na zlocie to pryszcz do tego ile się naprawdę trzeba przy tym na....ć. :shock: :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/#findComment-101935
Udostępnij na innych stronach

Brzeczka w kilkanaście godzin po zadaniu drożdży. :cool:

 

Pis , Ty za dużo brzeczce nie przeszkadzaj ,bo zaszczepisz ją jakimś nie pożądanym badziewiem .

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/#findComment-102098
Udostępnij na innych stronach

Ty za dużo brzeczce nie przeszkadzaj ,bo zaszczepisz ją jakimś nie pożądanym badziewiem .

Było polecenie zobaczyć - zobaczyłem. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/#findComment-102119
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.