arkadiusz Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #501 Opublikowano 20 Marca 2011 zwiększę do 20 gram. Ja solę 50g /kg.Zwiększ do 35g/kg.To taka dolna granica dla tego typu wyrobu.Musi być lekko słonawy i wtedy do pywka w sam raz :wink: . Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/21/#findComment-153053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #502 Opublikowano 21 Marca 2011 karczek poza dość niską słonością, jest jeszcze nieco surowypis-u bracie :grin: , jak długo przebiegał II etap Twojego karczku a'la...? moje wiszą niewiele ponad miesiąc w temp 4-10st.C i jak tak sobie powiszą to III etap niekoniecznie potrzebny, dalsze przechowywanie w papierze śniadaniowym w lodówce. Obecnie w mojej spiżarni wisi karczek "pieprzowy" od 26-go Lutego i szyneczka(myszka) od 1-go Marca i powiszą tak co najmniej do końca miesiąca Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/21/#findComment-153086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #503 Opublikowano 21 Marca 2011 jak długo przebiegał II etap Twojego karczku a'la Miesiąc.jak oceniasz smak karczku Dziś zjadłem resztę tego karczku, co rozkroiłem w plasterki wczoraj. Kolor wyraźnie zmienił się na ciemniejszy, smak również, karczek jest lepszy. Czary jakieś, ale LP też powiedziała, że lepszy. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/21/#findComment-153126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #504 Opublikowano 21 Marca 2011 Zbój Madej napisał/a: jak długo przebiegał II etap Twojego karczku a'la Miesiąc.Może tych kilku dni jeszcze brakowało Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/21/#findComment-153144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #505 Opublikowano 21 Marca 2011 Karczek suszony i moje śniadanko - polędwica i karczek suszone i szynka z tłuszczykiem. Obrazek Obrazek Obrazek No piękne :clap: :clap: i :thumbsup: :thumbsup: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/21/#findComment-153148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #506 Opublikowano 24 Marca 2011 Walczę dalej z parówkową, po wędzeniu i parzeniu brak podcieku, smak akurat, przeniosłem do chłodni, po trzech godzinach patrzę- a kiełbaski pomarszczone jakieś, tak jeszcze nie miałem. Nadziane były dość mocno, a tu nowe zjawisko i doświadczenie. A co tym razem mogło sie stać? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/21/#findComment-153837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #507 Opublikowano 24 Marca 2011 A co tym razem mogło sie stać?brak studzenia wodą po parzeniu,teraz trzeba powtórnie sparzyć krótko i wykonać studzenie zimną wodą pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/21/#findComment-153853 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #508 Opublikowano 24 Marca 2011 brak studzenia wodą po parzeniu,teraz trzeba powtórnie sparzyć krótko i wykonać studzenie zimną wodą Cztery wrzuciłem po lekkim schłodzeniu w temp.pokojowej do lodówki, one się nie skurczyły. Dlaczego te w chłodni się skurczyły? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/21/#findComment-153891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #509 Opublikowano 24 Marca 2011 Nie no, nie przesadzaj ! extra paróweczki :grin: jak z "Misia" Barei :lol: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/21/#findComment-153893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #510 Opublikowano 24 Marca 2011 Dlaczego te w chłodni się skurczyły?W tak niskiej temperaturze wszystko się skurczy. :grin: Bardzo ładne. :clap: A co to takiego brązowego nad talerzykiem na ostatnim zdjęciu? :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/21/#findComment-153894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #511 Opublikowano 24 Marca 2011 Pewnie BROWAREK :lol: :lol: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/21/#findComment-153895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #512 Opublikowano 24 Marca 2011 A tu jeszcze kiełbaska z dziś, osłonki od krakowskiej, innej tej średnicy w magazynie brak, a w środku...? Jutro przekrój, tym razem ręcznie mieszana. http://emotikona.pl/emotikony/pic/2napalony.gif A jutro wędzonki, powalczymy. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/21/#findComment-153897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #513 Opublikowano 24 Marca 2011 Z zewnątrz wyglądają extra :clap: :clap: Ciekawi mnie jak wewnątrz :smile: ale także pochwal się jaka to receptura :question: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/21/#findComment-153901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #514 Opublikowano 24 Marca 2011 pis67, nie bądż ogrodnik i nie przesadzaj :lol: ładnie wygląda :thumbsup: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/21/#findComment-153904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #515 Opublikowano 25 Marca 2011 No to przekrój wczorajszej kiełbaski, co to za kiełbaska? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/21/#findComment-154030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #516 Opublikowano 25 Marca 2011 co to za kiełbaska? WYŚMIENITA :clap: :thumbsup: :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/21/#findComment-154044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #517 Opublikowano 26 Marca 2011 co to za kiełbaskamoże tyniecka :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/21/#findComment-154064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #518 Opublikowano 26 Marca 2011 co to za kiełbaska?pis-ie, nie żartuj, co tam masz napisane? Żywiecka !!! :wink: Bardzo fajny wyrób Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/21/#findComment-154065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ted50 Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #519 Opublikowano 26 Marca 2011 Nad-zwyczajna :clap: Cytuj Ucz się pilnie jak Adam Mickiewicz w Wilnie,bo nauka i praca,narody wzbogaca. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/21/#findComment-154067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #520 Opublikowano 26 Marca 2011 co to za kiełbaska? Krakowska , jest napisane jak byk :grin: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/21/#findComment-154068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #521 Opublikowano 26 Marca 2011 Żywiecka !!! To żywiecka w osłonce krakowskiej. Pokemon :clap: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/21/#findComment-154114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #522 Opublikowano 26 Marca 2011 To żywiecka w osłonce krakowskiej.W takiej osłonce to raczej a'la żywiecka. :lol: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/21/#findComment-154120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #523 Opublikowano 30 Marca 2011 Dziś parówkową robię w wersji poprawionej o poprzednie doświadczenia, mięsko już się chłodzi. A może serdelki to będą, nie wiem co tam się pekluje. Jakieś podpowiedzi? :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/21/#findComment-154670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #524 Opublikowano 30 Marca 2011 http://img806.imageshack.us/i/16604773.jpg/http://img863.imageshack.us/i/96803328.jpg/ Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/21/#findComment-154730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #525 Opublikowano 30 Marca 2011 Kuter się grzeje, a paróweczki cymesik. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/21/#findComment-154736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.