Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

jęczy, że pusta lodówa

Ojojojojoj jaka u mnie pusta lodówka ojojojojoj obydwie lodówki puste :wink:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-202938
Udostępnij na innych stronach

To ja rozumiem 45 kg,u mnie dzieciaki bija i jak ma powyzej 35 to "swieto lasu" jest az podskakuje z radosci.W zeszla sobote zakupilem poloweczki i mialy ...........po ...............28kg ..........z glowa tak tak z glowa. :grin: :grin:

Pozdrawiam

GDYNIA MOJE MIASTO

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-202945
Udostępnij na innych stronach

Trochę wyrobów się z takiej połówki się zrobi i co ciekawe nawet trochę słoninki jest.Ja jak kupiłem połówkę w ubojni to słonina nie wiem czy miała 1cm. grubości :sad:
Henryk
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-203048
Udostępnij na innych stronach

Ja jak kupiłem połówkę w ubojni to słonina nie wiem czy miała 1cm. grubości

Następnym razem musisz zażyczyć sobie półtuszy w klasie R lub O.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-203077
Udostępnij na innych stronach

i co ciekawe nawet trochę słoninki jest

Pozory mylą - słonina jest - 1,5cm grubości, a zapowiadało się tak obiecująco. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-203096
Udostępnij na innych stronach

Fota łososia- pływał w solance 850gsoli/10l wody przez 168 godzin w temp. około 1 stopnia, potem godzina moczenia w zimnej wodzie, wędzenie. Kawałek ony ważył po wędzeniu 1,2kg. Słoność delikatna, mięsko zwarte, łatwo się kroi i nie rozpada się. :cool:

 

 

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-203370
Udostępnij na innych stronach

Jak dla mnie wedliny za bardzo przypieczone co widać na powyższych zdjęciach - szynka w przekroju ok ale ten czarny kolor zewnętrzny wskazuje że coś nie tak z przypiekaniem było :sad:

Co do ryby - to część ogonowa jest raczej surowa a nie uwędzona :shock:

wędkarstwo, grzyby i wędzenie
http://www.grzegorzswiadek.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-203402
Udostępnij na innych stronach

ależ mi się marzy taka, powiedz z jakiego kawałka mięśnia ją wykonałeś

Czy chodzi o szynkę? Ja mogę napisać - z odpowiedniego do potrzeb. :cool:

 

Jak dla mnie wedliny za bardzo przypieczone co widać na powyższych zdjęciach

Chodzi o wędliny wędzonki czy rybę? Nie były pieczone, tylko parzone. :cool:

 

Co do ryby - to część ogonowa jest raczej surowa a nie uwędzona

Tak surowa -wędzona wyjątkowo zimnym dymem kilka godzin. :cool:

 

No to może polędwica ...do oceny. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-203419
Udostępnij na innych stronach

narodził się nowy krytyk

no chyba jest coś w powietrzu , że co chwilę ktoś na kogoś . Pisałem niedawno ,że spieprzyłem parówki , moja LP twierdzi ,że tak dobrych jeszcze nie jadła . Nasze odczucia są naszymi i tyle . Zarzuty co do koloru dla mnie śmieszne . I tyle w temacie :grin:

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-203425
Udostępnij na innych stronach

Z cyklu z czego robi się wędliny:

 

Fota surowców - płuca i serce wołowe znajdą miejsce odpowiednio w kaszance i salcesonie. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-204004
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj nadziałem nieco - skad wołowina 7,65kg, wieprzowina 4,85 :cool: Już w wędzarni...

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-204849
Udostępnij na innych stronach

I po 5-ciu minutach w wędzarni.

Taki kolorek po 5 minutach :shock: w jakim dymie i z jakiego drewna można tak szybko uzyskać ładny kolorek?

"Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...
http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-204900
Udostępnij na innych stronach

Taki kolorek po 5 minutach w jakim dymie i z jakiego drewna można tak szybko uzyskać ładny kolorek?

Sprawdziłem - po siedmiu, temp.55-60stopni, osuszanie prawie bez dymu, olcha i brak najważniejszego pytania - jaka wędzarnia- z paleniskiem bezpośrednim. :cool: A na focie po 5-ciu godzinach wędzenia. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-204905
Udostępnij na innych stronach

brak najważniejszego pytania

Nie pytamy, bo znamy Twój blaszany automat wędzarniczy :grin:

 

Jak tam idzie robota w masarni :question:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-204918
Udostępnij na innych stronach

Pis jak zwykle wszystkich nabiera .Pojawiły się nowe osłonki białkowe i wcale nie trzeba w nich wędzić, bo bez tych 5-ciu minut mają taki sam kolor.
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-204930
Udostępnij na innych stronach

Ale na wcześniejszym zdjęciu widać, że cienka jest w jelicie, i o jej kolor po 5 min wędzenia właśnie chodzi.

"Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...
http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-204946
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.