JaGra Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #801 Opublikowano 17 Lutego 2012 jęczy, że pusta lodówa Ojojojojoj jaka u mnie pusta lodówka ojojojojoj obydwie lodówki puste :wink: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-202938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeciniasty Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #802 Opublikowano 17 Lutego 2012 To ja rozumiem 45 kg,u mnie dzieciaki bija i jak ma powyzej 35 to "swieto lasu" jest az podskakuje z radosci.W zeszla sobote zakupilem poloweczki i mialy ...........po ...............28kg ..........z glowa tak tak z glowa. :grin: :grin: Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-202945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henrykos62 Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #803 Opublikowano 18 Lutego 2012 Trochę wyrobów się z takiej połówki się zrobi i co ciekawe nawet trochę słoninki jest.Ja jak kupiłem połówkę w ubojni to słonina nie wiem czy miała 1cm. grubości :sad: Cytuj Henryk Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-203048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #804 Opublikowano 18 Lutego 2012 Rybka już do wędzarni zadana na zimny dym... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-203056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #805 Opublikowano 18 Lutego 2012 Ja jak kupiłem połówkę w ubojni to słonina nie wiem czy miała 1cm. grubości Następnym razem musisz zażyczyć sobie półtuszy w klasie R lub O. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-203077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #806 Opublikowano 18 Lutego 2012 i co ciekawe nawet trochę słoninki jest Pozory mylą - słonina jest - 1,5cm grubości, a zapowiadało się tak obiecująco. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-203096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #807 Opublikowano 19 Lutego 2012 Dziś skosztowałem szynki... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-203282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #808 Opublikowano 20 Lutego 2012 Fota łososia- pływał w solance 850gsoli/10l wody przez 168 godzin w temp. około 1 stopnia, potem godzina moczenia w zimnej wodzie, wędzenie. Kawałek ony ważył po wędzeniu 1,2kg. Słoność delikatna, mięsko zwarte, łatwo się kroi i nie rozpada się. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-203370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gazda Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #809 Opublikowano 20 Lutego 2012 Witamależ mi się marzy taka, powiedz z jakiego kawałka mięśnia ją wykonałeś ?Grzegorz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-203392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #810 Opublikowano 20 Lutego 2012 Jak dla mnie wedliny za bardzo przypieczone co widać na powyższych zdjęciach - szynka w przekroju ok ale ten czarny kolor zewnętrzny wskazuje że coś nie tak z przypiekaniem było :sad: Co do ryby - to część ogonowa jest raczej surowa a nie uwędzona :shock: Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-203402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #811 Opublikowano 20 Lutego 2012 :grin: narodził się nowy krytyk :grin: może Piotr takie ogony bardzo lubi :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-203417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #812 Opublikowano 20 Lutego 2012 ależ mi się marzy taka, powiedz z jakiego kawałka mięśnia ją wykonałeś Czy chodzi o szynkę? Ja mogę napisać - z odpowiedniego do potrzeb. Jak dla mnie wedliny za bardzo przypieczone co widać na powyższych zdjęciach Chodzi o wędliny wędzonki czy rybę? Nie były pieczone, tylko parzone. Co do ryby - to część ogonowa jest raczej surowa a nie uwędzona Tak surowa -wędzona wyjątkowo zimnym dymem kilka godzin. No to może polędwica ...do oceny. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-203419 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik55 Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #813 Opublikowano 20 Lutego 2012 Za ładna. Cytuj www.ratownicy.org Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-203421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr S Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #814 Opublikowano 20 Lutego 2012 Dla mnie bomba .......ukroj mi kawałek ... Cytuj http://emotikona.pl/emotikony/pic/0drinks.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/2flaga.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-203422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #815 Opublikowano 20 Lutego 2012 narodził się nowy krytykno chyba jest coś w powietrzu , że co chwilę ktoś na kogoś . Pisałem niedawno ,że spieprzyłem parówki , moja LP twierdzi ,że tak dobrych jeszcze nie jadła . Nasze odczucia są naszymi i tyle . Zarzuty co do koloru dla mnie śmieszne . I tyle w temacie :grin: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-203425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #816 Opublikowano 24 Lutego 2012 Wczoraj zrobiłem pasztet... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-203907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #817 Opublikowano 24 Lutego 2012 Z cyklu z czego robi się wędliny: Fota surowców - płuca i serce wołowe znajdą miejsce odpowiednio w kaszance i salcesonie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-204004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #818 Opublikowano 24 Lutego 2012 Fajne, wklej jeszcze mięsko MOM :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-204008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #819 Opublikowano 29 Lutego 2012 Wczoraj nadziałem nieco - skad wołowina 7,65kg, wieprzowina 4,85 Już w wędzarni... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-204849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #820 Opublikowano 29 Lutego 2012 I po 5-ciu minutach w wędzarni. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-204898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #821 Opublikowano 29 Lutego 2012 I po 5-ciu minutach w wędzarni.Taki kolorek po 5 minutach :shock: w jakim dymie i z jakiego drewna można tak szybko uzyskać ładny kolorek? Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-204900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #822 Opublikowano 29 Lutego 2012 Taki kolorek po 5 minutach w jakim dymie i z jakiego drewna można tak szybko uzyskać ładny kolorek? Sprawdziłem - po siedmiu, temp.55-60stopni, osuszanie prawie bez dymu, olcha i brak najważniejszego pytania - jaka wędzarnia- z paleniskiem bezpośrednim. A na focie po 5-ciu godzinach wędzenia. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-204905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #823 Opublikowano 29 Lutego 2012 brak najważniejszego pytania Nie pytamy, bo znamy Twój blaszany automat wędzarniczy :grin: Jak tam idzie robota w masarni :question: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-204918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #824 Opublikowano 29 Lutego 2012 Pis jak zwykle wszystkich nabiera .Pojawiły się nowe osłonki białkowe i wcale nie trzeba w nich wędzić, bo bez tych 5-ciu minut mają taki sam kolor. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-204930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #825 Opublikowano 29 Lutego 2012 Ale na wcześniejszym zdjęciu widać, że cienka jest w jelicie, i o jej kolor po 5 min wędzenia właśnie chodzi. Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/33/#findComment-204946 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.