pis67 Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1526 Opublikowano 1 Maja 2013 Trochę fotek z wczoraj - wędzenie i po parzeniu, polędwiczka z lewej tylko wędzona, dla porównania kolorów. http://img692.imageshack.us/img692/9501/p1230015.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img32.imageshack.us/img32/5572/p1230018.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img825.imageshack.us/img825/9595/p1230019g.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/62/#findComment-283144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #1527 Opublikowano 1 Maja 2013 No pięknie, tylko te wieszanie Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/62/#findComment-283145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #1528 Opublikowano 1 Maja 2013 tylko te wieszanieA mógłbyś proszę rozwinąć myśl? Bo wieszam tak samo i do tej pory tkwiłem w przekonaniu że jak najbardziej "koszernie" Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/62/#findComment-283146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes80 Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #1529 Opublikowano 1 Maja 2013 Piękne...............kiedy ja takie zrobie?????????????? :grin: :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/62/#findComment-283152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1530 Opublikowano 1 Maja 2013 tylko te wieszanie A mógłbyś proszę rozwinąć myśl? Bo wieszam tak samo i do tej pory tkwiłem w przekonaniu że jak najbardziej "koszernie" I narodził się pomysł na nowy obszerny temat pt: jak wieszać. A dziś w piwnicy znalazłem zapomniane salami, fota leżącego, lepiej niech nie wisi. http://img444.imageshack.us/img444/3003/p1230023u.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/62/#findComment-283199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #1531 Opublikowano 2 Maja 2013 ..A dziś w piwnicy znalazłem zapomniane salami, fota leżącego, lepiej niech nie wisi. ... Leży czy wisi to i tak nie podważa fenomenu, WARTOŚCI Twojej WĘDLINY! :clap: Jednak w miarę "jedzenia" apetyty ROSNĄ! :wink: :grin: Zdjęcia "zwykłe" już przestają wystarczać! :tongue: Teraz musi powstać odpowiednia "oprawa". Należy rozpocząć od barwnej Historii a i EROTYZMU nie unikać! :thumbsup: :lol: :grin: . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/62/#findComment-283279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #1532 Opublikowano 6 Maja 2013 i koźlaczek w butelki rozlany...zaczynam żałować ,ze na zlocie nie będę Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/62/#findComment-283641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #1533 Opublikowano 6 Maja 2013 zaczynam żałować ,ze na zlocie nie będę Kruszynko , jak dadzą :smile: to po drodze do Chłapowa mogę podrzucić . :tongue: :lol: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/62/#findComment-283705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #1534 Opublikowano 7 Maja 2013 andrzej k napisał/a: Kruszynko , jak dadzą :smile: to po drodze do Chłapowa mogę podrzucić . Pewnie dadzą, ale trzeba będzie rezerwacją objąć na początku. Tak nieśmiało napiszę ... :blush: A jak nie dadzą to może można kupić jedną butelczynę dla mnie :wink: :lol: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/62/#findComment-283840 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewkon Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #1535 Opublikowano 8 Maja 2013 Znając zamiłowanie zlotowców do literatury pięknej, rezerwacje, bunkrowanie czy inne formy przechowania, mogą okazać się problematyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/62/#findComment-283863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1536 Opublikowano 10 Maja 2013 Wczoraj skręciłem ponad 20kg kiełbasek, dziś zadymiam ... http://img802.imageshack.us/img802/5139/p1230082.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img507.imageshack.us/img507/6486/p1230085.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/62/#findComment-284187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #1537 Opublikowano 10 Maja 2013 kiełbaska w stylu chorizo. pis67-u, jaki ostateczny skład ma ta kiełbasa? Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/62/#findComment-284192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1538 Opublikowano 10 Maja 2013 jaki ostateczny skład ma ta kiełbasa? Trzecie podejście, pracuję nad składem optymalnym, zapiski w domu, ale oprócz mięsa - pieprz, cukier, gałka, czosnek, papryka słodka i ostra. http://img267.imageshack.us/img267/7872/p1230086.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/62/#findComment-284197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1539 Opublikowano 10 Maja 2013 http://img842.imageshack.us/img842/7931/p1230092.jpg Uploaded with ImageShack.us Chorizo i krakowska... http://img822.imageshack.us/img822/8681/p1230093.jpg Uploaded with ImageShack.us Miała być toruńska, ale... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/62/#findComment-284220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro699 Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #1540 Opublikowano 10 Maja 2013 Jakie proporcje tej papryki żeby nie przegiąć? Cytuj http://xt24.eu/sklep/volvoforum/ www.facebook.com/OdziezVolvo?ref=hl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/62/#findComment-284222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1541 Opublikowano 10 Maja 2013 Jakie proporcje tej papryki żeby nie przegiąć? Dopiero po ocenie organoleptycznej, gdzieś za dwa tygodnie, będę wiedział jaki jest wynik, poprzednie próby - za mało papryki. Zapiski w domu, nie mam obecnie do nich dostępu, a z dyńki nie chcę podawać. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/62/#findComment-284223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #1542 Opublikowano 10 Maja 2013 pis67, na zlocik już gotowy :lol: browar jest wędlinka piękna też tylko biesiadować :lol: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/62/#findComment-284235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1543 Opublikowano 11 Maja 2013 http://img28.imageshack.us/img28/8100/p1230094.jpg Uploaded with ImageShack.us Krakowska - pieczona, część będzie teraz podsuszana. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/62/#findComment-284298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1544 Opublikowano 18 Maja 2013 Fotka przedstawia wyrób chorizo-podobny z 10 maja, do Gąsiorowa będzie jak znalazł. http://img809.imageshack.us/img809/2484/p1230106i.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/62/#findComment-285102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1545 Opublikowano 18 Maja 2013 Dziś uwędziłem pstrągi, dla koleżanki, . http://img189.imageshack.us/img189/3770/p1230110c.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/62/#findComment-285120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaco26 Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #1546 Opublikowano 18 Maja 2013 Patyki są zbędne.. polej wrzątkiem skrzydełka i zobaczysz co się będzie działo :grin: ( na makrele działa ) :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/62/#findComment-285167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1547 Opublikowano 19 Maja 2013 http://img211.imageshack.us/img211/5131/p1230119v.jpg Uploaded with ImageShack.us Wczoraj wieczorkiem zrobiłem trochę żywieckiej, niestety zapakowana w inne osłonki, do żywieckiej brak w magazynie. Na koniec niespełna 3kg grillowej na samej soli, próba przed zlotem w Gąsiorowie. Czy ktoś fotę do pionu umie przestawić ? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/62/#findComment-285262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #1548 Opublikowano 21 Maja 2013 pis67, Ty to potrafisz człowieka zdołować swoimi wyrobami normalnie mam doła,że o braku weny twórczej nie wspomnę :lol: :rolleyes: :clap: pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/62/#findComment-285512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #1549 Opublikowano 21 Maja 2013 3kg grillowej na samej soliPisu, sezon już się zaczął, wg jakiej receptury robisz ? Gdzieś juz zamieszczałeś ? Pozdro Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/62/#findComment-285546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1550 Opublikowano 22 Maja 2013 sezon już się zaczął, wg jakiej receptury robisz ? Gdzieś juz zamieszczałeś ? Pełna mistyfikacja, ale jak robiłem mam zapisane, w Gąsiorowie na zlocie zrobimy, ocenimy i ewentualnie w razie pozytywnej opinii konsumentów zamieścimy. A niżej foty kaszanki z wczorajszego wieczora, dziś lekko dymkiem utrwalona. Nie jestem z niej zadowolony, pierwszy raz kaszę parzyłem w worku pływającym w rosole, rozgotowałem nieco, wciągnęła za dużo płynu, nauka nie pójdzie w las. http://img27.imageshack.us/img27/3407/p1230121.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img594.imageshack.us/img594/9408/p1230130.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/62/#findComment-285577 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.