Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś kiełbaskę upiekłem wczoraj naprędce wykonaną z karkówki. :cool:

 

http://img706.imageshack.us/img706/1650/ox9w.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-295394
Udostępnij na innych stronach

Kiełbaska w przekroju i test na flaczek nieprzywierający i cieniutki.... :cool:

 

http://img94.imageshack.us/img94/2263/hfqu.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

 

http://img51.imageshack.us/img51/5452/b9yf.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-295459
Udostępnij na innych stronach

Szkoda takich niewymiarowych linów do wędzenia

Biotitu liny ważyły po 1,5 kg, może i szkoda. :cool:

 

A dziś kolejna kiełbasa z karkówki. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296207
Udostępnij na innych stronach

Wyroby jak zwykle super ... :clap: "i test na flaczek nieprzywierający i cieniutki..." a co to takiego nieprzywierający flaczek napisz coś więcej

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einstein
www.multiplikator.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296238
Udostępnij na innych stronach

30-ci kilosów w jedną stronę po zdobycz, prosto z jeziora, nasze dzikie, waga poubojowa 1,35kg, 1,15kg i 0,78kg, już pływają w solance, chyba jutrzejszego popołudnia odpalę smoka i osłabię sąsiadów. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296357
Udostępnij na innych stronach

pis67, naprawdę piękne i co raz rzadsze trofea.Smak będzie wspaniały.Już "zazdraszczam" :wink:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296362
Udostępnij na innych stronach

Kolejne foty po wędzeniu, musiałem je na pół dziabnąć - w lodówce nijak było je ułożyć. :cool:

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296412
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze słowo o węgorzach po wypatroszeniu ważyły ponad 4kg, po uwędzeniu i wystudzeniu 3,3kg, reszta się ulotniła. :cool:
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296504
Udostępnij na innych stronach

reszta się ulotniła.

Trochę tych rybek miałem okazję uwędzić , ale nigdy nie ważyłem przed , ani po . Jednak nigdy nie były tak "pomarszczone" ani "wygłe" w karku .
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296507
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj trochę grillowej zrobiłem i boczuś dziś podwędzony z kiełbaską. :cool:

 

Jednak nigdy nie były tak "pomarszczone" ani "wygłe" w karku

Moje są zawsze wygłe... :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297069
Udostępnij na innych stronach

pis67, byłbys uprzejmy napisac przepis lub wskazac link na grillowa kielbase , z ktorego korzystałes ,mam zapeklowane mieso - klasami, kazde oddzielnie od wczoraj

chciałbym zrobi pare kilo tej kiełbasy .Pozdrawiam .

Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297071
Udostępnij na innych stronach

napisac przepis lub wskazac link na grillowa kielbase , z ktorego korzystałes

Z przepisu nie korzystałem, a zrobiłem tak:

karkówka- 2,2kg, boczek-0,8kg zapeklowane 17g/kg (sól/p-sól 50/50) 24 godziny w lodówce .

Mięso zmielone na sitku 8mm, dodane przyprawy:

pieprz 2g/kg

gorczyca mielona- 4g/kg

czosnek-2g/kg

majeranek-1g/kg

 

Wymieszane metodą piąstkowania z dodatkiem 50ml wody do uzyskania właściwej kleistości. Osadzanie 16 godzin w lodówce, osuszenie 1 godz. w temp pokojowej, wędzenie temp ok. 50 stopni 1 godzina, parzenie 20 min. 72 stopnie. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297084
Udostępnij na innych stronach

Ładny kolorek ma ta Pis a wędzarka,ciekaw jestem czym jest wyłożona w środku?

 

[ Dodano: Sob 24 Sie, 2013 14:05 ]

Kol. Pacan Wojciech,wędlina peklowania nie nadaje się na grillowanie.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297160
Udostępnij na innych stronach

Grześ a gdzie ty tą gorczycę widzisz ?

Albom ja ślepy już :)

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297181
Udostępnij na innych stronach

Dziś trochę krakowskiej skręciłem, jutro dalsza obróbka gazowo-cieplna. :cool:

 

Obrazek

Jak zwykle CIESZY oko i DUSZE! :clap: :clap: :clap:

 

Mistrzostwo Świata jak u Naszego DZIADKA! :cool:

.

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-298002
Udostępnij na innych stronach

Mistrzostwo Świata jak u Naszego DZIADKA! :cool:

.

No ba... Pis-u to mistrz nad mistrze :) Czekamy na przekrój krakowskiej...

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-298005
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.