Pacan Wojciech Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1601 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 pis67, one raczej szykuja sie do skoku ze spadochronem maja uprząż na grzbiecie .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-295000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1602 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Te rybki jutro na stół, te inne chyba w paprykarzu wylądują. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-295045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1603 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Dziś po południu użyłem podwórko-wca. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-295267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1604 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Dziś kiełbaskę upiekłem wczoraj naprędce wykonaną z karkówki. http://img706.imageshack.us/img706/1650/ox9w.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-295394 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1605 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Kiełbaska w przekroju i test na flaczek nieprzywierający i cieniutki.... http://img94.imageshack.us/img94/2263/hfqu.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img51.imageshack.us/img51/5452/b9yf.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-295459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1606 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Szkoda takich niewymiarowych linów do wędzenia Biotitu liny ważyły po 1,5 kg, może i szkoda. A dziś kolejna kiełbasa z karkówki. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacak Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1607 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Wyroby jak zwykle super ... :clap: "i test na flaczek nieprzywierający i cieniutki..." a co to takiego nieprzywierający flaczek napisz coś więcej Cytuj Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einsteinwww.multiplikator.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1608 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 30-ci kilosów w jedną stronę po zdobycz, prosto z jeziora, nasze dzikie, waga poubojowa 1,35kg, 1,15kg i 0,78kg, już pływają w solance, chyba jutrzejszego popołudnia odpalę smoka i osłabię sąsiadów. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1609 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 pis67, naprawdę piękne i co raz rzadsze trofea.Smak będzie wspaniały.Już "zazdraszczam" :wink: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1610 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Rybki już na stanowisku... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1611 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Kolejne foty po wędzeniu, musiałem je na pół dziabnąć - w lodówce nijak było je ułożyć. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1612 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Jeszcze słowo o węgorzach po wypatroszeniu ważyły ponad 4kg, po uwędzeniu i wystudzeniu 3,3kg, reszta się ulotniła. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1613 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 reszta się ulotniła.Trochę tych rybek miałem okazję uwędzić , ale nigdy nie ważyłem przed , ani po . Jednak nigdy nie były tak "pomarszczone" ani "wygłe" w karku . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-296507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1614 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Wczoraj trochę grillowej zrobiłem i boczuś dziś podwędzony z kiełbaską. Jednak nigdy nie były tak "pomarszczone" ani "wygłe" w karku Moje są zawsze wygłe... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1615 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 pis67, byłbys uprzejmy napisac przepis lub wskazac link na grillowa kielbase , z ktorego korzystałes ,mam zapeklowane mieso - klasami, kazde oddzielnie od wczoraj chciałbym zrobi pare kilo tej kiełbasy .Pozdrawiam . Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1616 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Oni się wygli bo wędzarynka za "któtka".A na marskość to chyba dopuszczalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1617 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 napisac przepis lub wskazac link na grillowa kielbase , z ktorego korzystałes Z przepisu nie korzystałem, a zrobiłem tak: karkówka- 2,2kg, boczek-0,8kg zapeklowane 17g/kg (sól/p-sól 50/50) 24 godziny w lodówce . Mięso zmielone na sitku 8mm, dodane przyprawy: pieprz 2g/kg gorczyca mielona- 4g/kg czosnek-2g/kg majeranek-1g/kg Wymieszane metodą piąstkowania z dodatkiem 50ml wody do uzyskania właściwej kleistości. Osadzanie 16 godzin w lodówce, osuszenie 1 godz. w temp pokojowej, wędzenie temp ok. 50 stopni 1 godzina, parzenie 20 min. 72 stopnie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1618 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 pis67, dziekuje za przepis .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1619 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Ładny kolorek ma ta Pis a wędzarka,ciekaw jestem czym jest wyłożona w środku? [ Dodano: Sob 24 Sie, 2013 14:05 ]Kol. Pacan Wojciech,wędlina peklowania nie nadaje się na grillowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1620 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Pis-u, widzę że dałeś dużo gorczycy - czy ona nie wpłynęła na smak kiełbasy ? Czuć inne przyprawy ? Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1621 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Grześ a gdzie ty tą gorczycę widzisz ?Albom ja ślepy już Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1622 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Miro tutaj :rolleyes: : Mięso zmielone na sitku 8mm, dodane przyprawy: pieprz 2g/kg gorczyca mielona- 4g/kg czosnek-2g/kg majeranek-1g/kg Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1623 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Dziś trochę krakowskiej skręciłem, jutro dalsza obróbka gazowo-cieplna. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-297992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1624 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Dziś trochę krakowskiej skręciłem, jutro dalsza obróbka gazowo-cieplna. ObrazekJak zwykle CIESZY oko i DUSZE! :clap: :clap: :clap: Mistrzostwo Świata jak u Naszego DZIADKA! . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-298002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1625 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Mistrzostwo Świata jak u Naszego DZIADKA! .No ba... Pis-u to mistrz nad mistrze Czekamy na przekrój krakowskiej... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/65/#findComment-298005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.