Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

dałeś dużo gorczycy - czy ona nie wpłynęła na smak kiełbasy ? Czuć inne przyprawy ?

Kiełbasa musi być odpowiednio doprawiona, gorczyca nie dominuje. :cool:

 

Czekamy na przekrój krakowskiej...

To zrobiłem przed śniadaniem. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/66/#findComment-298255
Udostępnij na innych stronach

przekrój krakowskiej...

Kiełbasa jak marzenie :thumbsup: :clap:

Tak jak i pozostałe pis-owe :cool:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/66/#findComment-298453
Udostępnij na innych stronach

...Kiełbasa jak marzenie :thumbsup: :clap:

Tak jak i pozostałe pis-owe :cool:...

Oby tylko Pis nie wygaszał i nie ukrywał "siem"!!! :wink: :cool:

.

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/66/#findComment-298579
Udostępnij na innych stronach

Ricotta na focie jeszcze w garnku, z części zrobiłem serek smarowny, z odrobiną śmietany, czosnku, cebuli, zielonych liści bazylii i pietruszki, z odrobiną soli. :cool:

 

 

 

Oscypki jeszcze w wędzarni. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/66/#findComment-298649
Udostępnij na innych stronach

...4kg kabanosików skręciłem... :cool:

 

Obrazek

Jakie One PIĘKNE! :cool:

 

Jak BAJKOWO lśniące i "wijące"! :clap: :clap: :clap:

.

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/66/#findComment-298886
Udostępnij na innych stronach

Może fota oscypków w zeszłą sobotę gniecionych. Jutro w planie krakowska i polska, mięska od wczoraj zapeklowane. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/66/#findComment-299460
Udostępnij na innych stronach

...Może fota oscypków w zeszłą sobotę gniecionych...

Myślę, że lepsze od "góralskich" podróbek! :clap: :tongue:

 

BTW

Niezła gra "w serki". :thumbsup:

.

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/66/#findComment-299737
Udostępnij na innych stronach

znalazłem w lesie dziki chmiel.

Może przyda się do piwka. :cool:

 

Dziki nie bardzo, jest przeważnie mało aromatyczny i ma niezbadaną zawartość alfa-kwasów. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/66/#findComment-299988
Udostępnij na innych stronach

Salceson z wczoraj w foliach zrobiłem dla odmiany, bo 3 kg tylko.

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=325518#325518

 

Zdradziłbyś przepisa na taki salcesonik ?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/66/#findComment-300708
Udostępnij na innych stronach

Fota salami wykonanego 16 lutego w jelicie cienkim - bez kultur starterowych, tym razem bez niespodzianek. :cool:

 

Obrazek

 

A dziś wieczorem salcesonik będzie. :cool:

To może przy okazji ja bym poprosił o przepis na takie salami. :grin:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/66/#findComment-300714
Udostępnij na innych stronach

Zdradziłbyś przepisa na taki salcesonik ?

To może przy okazji ja bym poprosił o przepis na takie salami.

Przypomnijcie po tej niedzieli, to poszukam. :cool:

A dziś jeszcze rybki i ... :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/66/#findComment-300720
Udostępnij na innych stronach

 

 

 

Polska, kabanosy i ostatnie oscypki, połowa się ostała, jutro konsumpcja zjazdowa. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/66/#findComment-300816
Udostępnij na innych stronach

Polska

Polską podsuszałeś ? Bo jakaś pomarszczona lekko jest...

Żart :) Super wyroby :) A te serki... ech... może wyślij mi jeden ? :thumbsup:

Pozdro

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/66/#findComment-300818
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Metka, szynkowa i parówkowa, po trochu na ząb. Wczoraj też sery robiłem różne - 4 sorty, foty pewnie jutro. :cool:

 

 

 

 

 

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/66/#findComment-302823
Udostępnij na innych stronach

Migawka z wędzarni. :cool:

 

Obrazek

Bracie Pis, czy to na drewnie dębowym? :idea:

 

Takie jakieś mało brunatne, czyli smacznie rokujące! :clap: :clap: :clap:

.

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/66/#findComment-302877
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.