pis67 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2376 Opublikowano 6 Grudnia 2014 To i przekrój boczku...z rana Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/96/#findComment-388316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2377 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Ja też dziś wieczorkiem będę spożywał wędzonki, za godzinkę idę wędzić Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/96/#findComment-388317 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2378 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Ja też dziś wieczorkiem będę spożywał wędzonki, za godzinkę idę wędzić Wędzonki zawsze zostawiam w spokoju na co najmniej 24 godziny po wędzeniu. A dziś mięsko z kolejnego dzika przybyło, jest materiał, będzie zabawa. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/96/#findComment-388469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2379 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Dziś smoka uruchomiłem, ze 4 miesiące stał nieużywany, dwa duże pstągi łososiowe w nim ogrzałem, fotka dzikiego mięska i polędwica w sweterku do podsuszania gotowa. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/96/#findComment-388642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2380 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Ament - po łacinie , głupiec To teraz już rozumiem,nie znam łaciny Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/96/#findComment-388645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2381 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Ja też nie znam , ale używam Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/96/#findComment-388646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekr134a Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2382 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Wędzonki zawsze zostawiam w spokoju na co najmniej 24 godziny po wędzeniu. Nie wiem dlaczego ale kiedyś wpadłem na ten sam pomysł , zawsze zostawiam wędzonki na 1-2 dni żeby się ułożyły. Mam wrażenie że są smaczniejsze . Cytuj Naturę mam zimną a dym robię tylko kiedy potrzeba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/96/#findComment-388886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2383 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Nie wiem dlaczego ale kiedyś wpadłem na ten sam pomysł , zawsze zostawiam wędzonki na 1-2 dni żeby się ułożyły. Mam wrażenie że są smaczniejsze . To nie pomysł, to prawidłowość. A dziś dzikie polędwiczki, polędwice i szynki zamarynowałem mieszanką solno-przyprawową na sucho, a dwie szynki poszły w solankę, poczekają na przedświąteczne wędzenie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/96/#findComment-388890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2384 Opublikowano 9 Grudnia 2014 24 godziny zostawiamy po wędzeniu, i co później dopiero parzymy?miąsko z dzika ładnie się prezentuje, teraz będą miały rozkosz w marynacie przed świątecznym stołem Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/96/#findComment-388932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekr134a Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2385 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Ja tak robię ok 24 do lodówki i dopiero parzenie. Cytuj Naturę mam zimną a dym robię tylko kiedy potrzeba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/96/#findComment-389068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2386 Opublikowano 9 Grudnia 2014 24 godziny zostawiamy po wędzeniu, i co później dopiero parzymy? Najlepiej parzyć wędliny jeszcze ciepłe z wędzarni.Po parzeniu dobrze jest je wychlodzić przez co najmniej dobę.Jednak ciepła kiełbaska/upieczony boczuś prosto z wędzarni mają swój niezaprzeczalny urok. Szczególnie jako przekąska Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/96/#findComment-389072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2387 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Jednak ciepła kiełbaska/upieczony boczuś prosto z wędzarni mają swój niezaprzeczalny urok. Szczególnie jako przekąska Święte słowa Mój starszy syn tak uwielbia poledwicę że czasami czeka do późna żeby spróbować jeszcze ciepłą. No on co prawda jeszcze nie "zakąsza" - oficjalnie ale dla mnie i pieczeniarzy cieplutki boczek to sens życia. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/96/#findComment-389265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2388 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Dziś powędziłem dzikie i wieprzowe kawałki na zimno, zrobiłem wątrobiankę z mięska dzika, i sam nie wiem co jeszcze. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/96/#findComment-389701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2389 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Fiu fiu ładnie pocisnąłeś Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/96/#findComment-389703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2390 Opublikowano 12 Grudnia 2014 dzikie ... dzika, Piotrze, normalnie zdziczałeś do imentu Pozdro W Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/96/#findComment-389714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2391 Opublikowano 12 Grudnia 2014 normalnie zdziczałeś Tak, tym razem wieczorkiem zrobiłem z dzikiego - samego dzikiego tak prawie 18 kg kiełbasy w typie myśliwskiej, z czego trochę wprowadziłem w stan chorizopodobny. Jutro zadyma... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/96/#findComment-389885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2392 Opublikowano 13 Grudnia 2014 powędziłem dziś trochę.... z dzika A potem widząć na forum zakwasy na barszcz przygotowywane postanowiłem buraczki wykopać - 13 grudnia - nie zmarzły... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/96/#findComment-389944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2393 Opublikowano 14 Grudnia 2014 A dziś ostatnie dwa kawałki myśliwskiej z dzika przyniosłem i boczek próżniowo zapakowany wyjąłem z września - żadnych objawów destrukcji po trzech miesiącach. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/96/#findComment-390310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2394 Opublikowano 14 Grudnia 2014 A dziś ostatnie dwa kawałki myśliwskiej z dzika przyniosłem i boczek próżniowo zapakowany wyjąłem z września - żadnych objawów destrukcji po trzech miesiącach. Poza tym ,że zapakowałeś próżniowo to w jakich warunkach przetrzymywałeś te wyroby?? Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/96/#findComment-390320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2395 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Poza tym ,że zapakowałeś próżniowo to w jakich warunkach przetrzymywałeś te wyroby?? Myśliwska to sobie na kiju wisiała w piwnicy - obecnie 9 stopni, a boczek w lodówce, jestem na etapie przedswiątecznego wyjadania zapakowanych gadżetów. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/96/#findComment-390321 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2396 Opublikowano 14 Grudnia 2014 boczek próżniowo zapakowany wyjąłem z września - żadnych objawów destrukcji po trzech miesiącach. Pisu jesteś fenemonem żaden zaklad przemysłowy nie daje takiej gwarancji przydatności do spożycia . Szybko opatentuj a będziesz bogaty . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/96/#findComment-390336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2397 Opublikowano 14 Grudnia 2014 żaden zaklad przemysłowy nie daje takiej gwarancji przydatności do spożycia . Szybko opatentuj a będziesz bogaty . Dziadku - za gwarancję trzeba płacić, słono płacić - dlatego nikt tego nie robi - by nie wydawać kasy. Ja to się dziwie tym, którzy pakują na dwa tygodnie i piszą wytrzymało. Miesiąc to u mnie wyrób wytrzyma bez pakowania. A do tego potrzebny jest jeden warunek.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/96/#findComment-390341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2398 Opublikowano 14 Grudnia 2014 A do tego potrzebny jest jeden warunek.... Parzenie po zapakowaniu próżniowym? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/96/#findComment-390346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2399 Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) Pisu- Ja miałem okazję uczestniczyć w badaniu przydatności do spożycia wyrobów pakowanych Vac ptróżniowo i takie przydatnościjak Twoje traktuję z przymrużniem oka .Takiej przydatności nie mają wyroby podsuszane . nawet drugi raz pasteryzowne po zamknięciu WAC - dotyczxy to parówek z serem Edytowane 14 Grudnia 2014 przez DZIADEK Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/96/#findComment-390348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2400 Opublikowano 14 Grudnia 2014 miałem okazję uczestniczyć w badaniu przydatności do spożycia wyrobów pakowanych Vac ptróżniowo i takie przydatnościjak Twoje traktuję z przymrużniem oka .Takiej przydatności nie mają wyroby podsuszane . nawet drugi raz pasteryzowne po zamknięciu WAC - dotyczxy to parówek z serem Dziadku - traktuj sobie przydatności jak chcesz - prowadzę badania przydatności i wyciągnąłem kilka wniosków na ten temat, bez przymrużania. Nie trzymam tak długo parówek, kaszanki czy boczku parzonego... Parzenie po zapakowaniu próżniowym? Tej metody nie stosowałem. Najważniejszym czynnikiem jest czystość - czysty surowiec, przetwórstwo i wszystko co się kryje pod tym pojęciem, nie mylić ze sterylnością. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/96/#findComment-390355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.