pis67 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2551 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Jutro wędzę oscypki, po dwugodzinnym osączeniu wstępnym ważyły napiszę zgodnie z trendem lansowanym przez Bazylka - wyszło 5130 gram. Sporo, do tego 1,2 kg ricootty wyciśniętej w prasce.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-398377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2552 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Jutro wędzę oscypki, po dwugodzinnym osączeniu wstępnym ważyły napiszę zgodnie z trendem lansowanym przez Bazylka - wyszło 5130 gram Bardzo dużo, trochę krótko odciekal. Na zdjęciu widzę że jeszcze do jutra sobie wisi w siatkach, to jeszcze trochę waga spadnie Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-398388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2553 Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Może od boczku zacznę, wczoraj czytałem - jak to się go 10 godzin wędzi Fota 1 - godzina 0 - zapakowany do wędzarni... Fota 2 - po godzinie wędzenia... Fota 3 - po dwóch.... Fota 4 - po 3,5 godzinie - gotowe - upieczone.... Takie zbliżenie gotowca.... Potem oscypki w dymie... Koryciński młody przekroiłem do spożycia.... I oscypki dziecięce lekko wędzone.... Edytowane 21 Stycznia 2015 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-398649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2554 Opublikowano 21 Stycznia 2015 No Piotrze dajesz radę Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-398654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2555 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Mi w tak krótkim czasie nie udaje się uwędzić, mam wędzarnie drewnianą (kibelek) i zawsze mi się dłużej schodzi 5-6 godzin. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-398683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2556 Opublikowano 22 Stycznia 2015 wędzę tak jak Piotr 3-4h zależy od pory roku,dzisiaj wstałem o 5h a boczki wyjąłem przed 9h Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-398696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2557 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Fota 1 - godzina 0 - zapakowany do wędzarni... Fota 2 - po godzinie wędzenia...Bez osuszania? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-398703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2558 Opublikowano 22 Stycznia 2015 O jakie osuszanie chodzi? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-398729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2559 Opublikowano 22 Stycznia 2015 O jakie osuszanie chodzi? Mokre wędzisz? To osuszanie, co jest najważniejszą częścią wędzenia. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-398756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2560 Opublikowano 22 Stycznia 2015 A jakim drzewem - olchą Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-398765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2561 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Olchę używam notorycznie, choć w zapasie dąb, buk, czereśnia, orzech czekają..... Paweljack -nie napisałem, że mokre, pytam konkretnie o to osuszanie - najważniejszą część wędzenia Twoim zdaniem - u mnie ta część rzadko występuje, tylko przy niektórych wyrobach. Zważyłem oscypki po ociekaniu, wędzeniu i odpoczynku podymowym - z 25l mleka - 3,7kg sera, co przy 30 zł za mleko daje nie licząc dodatków typu podpuszczka, sznurek, siatka, dym ... niewiele... No i ricotty dobrze wyciśniętej w prasce-nadziewarce 1,2kg do tego. A dziki czeka na wieczorek, noże naostrzyłem.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-398795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2562 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zważyłem oscypki po ociekaniu, wędzeniu i odpoczynku podymowym - z 25l mleka - 3,7kg sera, Super wynik Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-398801 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2563 Opublikowano 22 Stycznia 2015 najważniejszą część wędzenia Twoim zdaniem - u mnie ta część rzadko występuje, tylko przy niektórych wyrobach. To nie jest moim zdaniem, to raczej wynika z tego, że Twoim zdaniem się nie osusza wbrew zasadom. Nie ważne. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-398819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2564 Opublikowano 22 Stycznia 2015 to raczej wynika z tego, że Twoim zdaniem się nie osusza wbrew zasadom Wszystko zależy od tego, w jakiej wędzarni @pis67 wędzi. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-398839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2565 Opublikowano 22 Stycznia 2015 to raczej wynika z tego, że Twoim zdaniem się nie osusza wbrew zasadomWszystko zależy od tego, w jakiej wędzarni @pis67 wędzi. EAnno, wybacz ale po zdaniach pisa67, to kolejne zdanie, z którego nic nie wynika. To w jakich się nie osusza a w jakich osusza? To może być ważna informacja. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-398844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2566 Opublikowano 22 Stycznia 2015 przyjedz kiedyś na zlot,spotkasz,poznasz Piotra i więcej takich pytań nie będziesz zadawał Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-398848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2567 Opublikowano 22 Stycznia 2015 po 3,5 godzinie - gotowe - upieczone.... Teraz będzie "wyścig szczurów" żeby poprawić Twój wynik. A ja nadal będę wędził 7-8 godzin żeby wyroby nie były tylko "malowane" po wierzchu. I używam 100% peklosoli do wyrobów Pozdrawiam Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-398862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2568 Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Dawno Gonza nie było Tak jak Grzesio mówi, trzeba przyjechać na zlot i zobaczyć jak się wędzi i w jakich warunkach.Jak to mówili na polskich pilotów, że na drzwiach od stodoły potrafili latać Edytowane 22 Stycznia 2015 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-398876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2569 Opublikowano 22 Stycznia 2015 To nie jest moim zdaniem, to raczej wynika z tego, że Twoim zdaniem się nie osusza wbrew zasadom. Nie ważne. po zdaniach pisa67, to kolejne zdanie, z którego nic nie wynika. Nie spinaj, do wędzarni wkładam suche, to nie osuszam w niej, bo po co drugi raz..... i to wynika.... A ja nadal będę wędził 7-8 godzin żeby wyroby nie były tylko "malowane" po wierzchu. I używam 100% peklosoli do wyrobów Też tak mogę, jak kolejki do wędzarni nie ma, ale była.... A dziś dzikim się zająłem .... 1-sza skrzynka.... 2-ga skrzynka... Niespodzianka między boczkiem i żebrami.... I kolejna niespodzianka... I drożdże, spuchły w trzy godziny - rozpoczynam sezon piwowarski..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-398971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2570 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Czy to na zdjęciu to kula? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-398974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2571 Opublikowano 23 Stycznia 2015 z jakieś potężnej broni oberwał .Ale zamieszania Pisu Ci zrobiłem tym wędzeniem .Chyba spory ten dziki musiał być. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-398984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2572 Opublikowano 23 Stycznia 2015 I drożdże, spuchły w trzy godziny - rozpoczynam sezon piwowarski..... W końcu dobra wiadomość Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-399004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2573 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Czy to na zdjęciu to kula?z jakieś potężnej broni oberwał No był trochę roz.. Dziś dalej dziki mnie zatrzymał..... Będzie kiełbasa i polędwiczki i polędwice zimnowędzone.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-399242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2574 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Myśliwska z dzikiego 22kg - jutro zrobię foty - podsuszam.... Pasztetowa - dziś - 8kg - trochę w słoiki... z dzikiego A wczoraj kaszanka - 14kg, wadliwa jak zwykle - za dużo mięsa - też z dzikiego + 1kg skórek z wieprza.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-400571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2575 Opublikowano 28 Stycznia 2015 pis'ie proszę zapodaj swój przepis na pasztetową z dzikiego Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-400572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.