paweljack Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2526 Opublikowano 22 Stycznia 2015 O jakie osuszanie chodzi? Mokre wędzisz? To osuszanie, co jest najważniejszą częścią wędzenia. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-398756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2527 Opublikowano 22 Stycznia 2015 A jakim drzewem - olchą Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-398765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2528 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Olchę używam notorycznie, choć w zapasie dąb, buk, czereśnia, orzech czekają..... Paweljack -nie napisałem, że mokre, pytam konkretnie o to osuszanie - najważniejszą część wędzenia Twoim zdaniem - u mnie ta część rzadko występuje, tylko przy niektórych wyrobach. Zważyłem oscypki po ociekaniu, wędzeniu i odpoczynku podymowym - z 25l mleka - 3,7kg sera, co przy 30 zł za mleko daje nie licząc dodatków typu podpuszczka, sznurek, siatka, dym ... niewiele... No i ricotty dobrze wyciśniętej w prasce-nadziewarce 1,2kg do tego. A dziki czeka na wieczorek, noże naostrzyłem.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-398795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2529 Opublikowano 22 Stycznia 2015 najważniejszą część wędzenia Twoim zdaniem - u mnie ta część rzadko występuje, tylko przy niektórych wyrobach. To nie jest moim zdaniem, to raczej wynika z tego, że Twoim zdaniem się nie osusza wbrew zasadom. Nie ważne. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-398819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2530 Opublikowano 22 Stycznia 2015 to raczej wynika z tego, że Twoim zdaniem się nie osusza wbrew zasadom Wszystko zależy od tego, w jakiej wędzarni @pis67 wędzi. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-398839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2531 Opublikowano 22 Stycznia 2015 to raczej wynika z tego, że Twoim zdaniem się nie osusza wbrew zasadomWszystko zależy od tego, w jakiej wędzarni @pis67 wędzi. EAnno, wybacz ale po zdaniach pisa67, to kolejne zdanie, z którego nic nie wynika. To w jakich się nie osusza a w jakich osusza? To może być ważna informacja. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-398844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2532 Opublikowano 22 Stycznia 2015 przyjedz kiedyś na zlot,spotkasz,poznasz Piotra i więcej takich pytań nie będziesz zadawał Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-398848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2533 Opublikowano 22 Stycznia 2015 po 3,5 godzinie - gotowe - upieczone.... Teraz będzie "wyścig szczurów" żeby poprawić Twój wynik. A ja nadal będę wędził 7-8 godzin żeby wyroby nie były tylko "malowane" po wierzchu. I używam 100% peklosoli do wyrobów Pozdrawiam Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-398862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2534 Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Dawno Gonza nie było Tak jak Grzesio mówi, trzeba przyjechać na zlot i zobaczyć jak się wędzi i w jakich warunkach.Jak to mówili na polskich pilotów, że na drzwiach od stodoły potrafili latać Edytowane 22 Stycznia 2015 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-398876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2535 Opublikowano 22 Stycznia 2015 To nie jest moim zdaniem, to raczej wynika z tego, że Twoim zdaniem się nie osusza wbrew zasadom. Nie ważne. po zdaniach pisa67, to kolejne zdanie, z którego nic nie wynika. Nie spinaj, do wędzarni wkładam suche, to nie osuszam w niej, bo po co drugi raz..... i to wynika.... A ja nadal będę wędził 7-8 godzin żeby wyroby nie były tylko "malowane" po wierzchu. I używam 100% peklosoli do wyrobów Też tak mogę, jak kolejki do wędzarni nie ma, ale była.... A dziś dzikim się zająłem .... 1-sza skrzynka.... 2-ga skrzynka... Niespodzianka między boczkiem i żebrami.... I kolejna niespodzianka... I drożdże, spuchły w trzy godziny - rozpoczynam sezon piwowarski..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-398971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2536 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Czy to na zdjęciu to kula? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-398974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2537 Opublikowano 23 Stycznia 2015 z jakieś potężnej broni oberwał .Ale zamieszania Pisu Ci zrobiłem tym wędzeniem .Chyba spory ten dziki musiał być. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-398984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2538 Opublikowano 23 Stycznia 2015 I drożdże, spuchły w trzy godziny - rozpoczynam sezon piwowarski..... W końcu dobra wiadomość Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-399004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2539 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Czy to na zdjęciu to kula?z jakieś potężnej broni oberwał No był trochę roz.. Dziś dalej dziki mnie zatrzymał..... Będzie kiełbasa i polędwiczki i polędwice zimnowędzone.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-399242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2540 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Myśliwska z dzikiego 22kg - jutro zrobię foty - podsuszam.... Pasztetowa - dziś - 8kg - trochę w słoiki... z dzikiego A wczoraj kaszanka - 14kg, wadliwa jak zwykle - za dużo mięsa - też z dzikiego + 1kg skórek z wieprza.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-400571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2541 Opublikowano 28 Stycznia 2015 pis'ie proszę zapodaj swój przepis na pasztetową z dzikiego Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-400572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robotek Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2542 Opublikowano 29 Stycznia 2015 A i jakie fajowe osłonki ! wątrobiana a skąd... ? no przepis by się przydał pasztetu Cytuj Mój profil: https://www.facebook.com/kuklafoto/Oprócz zdrowych szyneczek zajmuję się kosiarkami:Robotek Sprzęt Ogrodniczy Leśny i Elektronarzędzia : https://www.facebook.com/robotek2 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-400634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2543 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Ta myśliwska nadal z samego dzikiego, czy dajesz wieprzowinę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-400791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2544 Opublikowano 29 Stycznia 2015 A i jakie fajowe osłonki ! wątrobiana a skąd... ? no przepis by się przydał pasztetu Osłonki z PAK-a pan starszy przywiózł .... przepis, normalnie jak każda wątrobianka, mięso dzikie, wątroba nie, przyprawy, dobre chęci, trochę roboty i mycia.... Ta myśliwska nadal z samego dzikiego, czy dajesz wieprzowinę. Jest życzenie - dzikie i takie są te kiełbaski.... Teraz powiszą - trochę wagę zbić trzeba... I polędwice i polędwiczki - też dzikie - dziś na zimnym dymku były .... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-400797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2545 Opublikowano 29 Stycznia 2015 przepis, normalnie jak każda wątrobianka, mięso dzikie, wątroba nie, przyprawy, dobre chęci, trochę roboty i mycia.... No i wytłumaczył podał składniki w dag .. przyprawy w gramach ... poziom chęci o cyklu technologicznym nie wspomnę Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-400800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robotek Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2546 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Z PAK -a Boże, o co chodzi wklepałem w Goggle ale nie ma sklepu internetowego a mam ogromne pragnienie mieć takie osłonki z napisem Wątrobiana przepis, normalnie jak każda wątrobianka, mięso dzikie, wątroba nie, przyprawy, dobre chęci, trochę roboty i mycia.... No i wytłumaczył podał składniki w dag .. przyprawy w gramach ... poziom chęci o cyklu technologicznym nie wspomnę haaaaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahaaa no normalnie po prostu Cytuj Mój profil: https://www.facebook.com/kuklafoto/Oprócz zdrowych szyneczek zajmuję się kosiarkami:Robotek Sprzęt Ogrodniczy Leśny i Elektronarzędzia : https://www.facebook.com/robotek2 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-400801 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2547 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Z PAK -a Boże, o co chodzi wklepałem w Goggle ale nie ma sklepu internetowego Bo to jest nie takie proste jak by się wydawało http://www.swiatwokolkuchni.pl/?cat=141Ale nie ma na zdjęciach z napisem.Sądzę, że musisz zadzwonić do nich i paszczowo dopytać. Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-400802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2548 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Wczoraj kupiłem trochę drewna do wędzenia na zaś, wracam ze śniadanka, a kolega z pracy mówi, że go stara tak wku--iła, że musiał się wyżyć i mam już porąbane.... Dzisiejsze szyneczki stygną po parzeniu.... Przekrój kiełbaski z dzika... I materiał na jutro.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-401054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2549 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Przekrój kiełbaski z dzika... To chyba kiełbaska nie z samej dziczyzny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-401253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2550 Opublikowano 31 Stycznia 2015 To chyba kiełbaska nie z samej dziczyzny. No nie z samej dziczyzny - tylko mięska z dzika do tego peklosól i przyprawy.... A tu szyneczki, które nocowały w wędzarni.... A to dzisiejsze szynaczki czekają na parzenie... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/102/#findComment-401356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.