Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Mnie z samej dziczyzny nie chce tak tak wyglądać. Jest dużo ciemniejszy, ale ja dopiero raczkuję z dziczyzną.

 

Zauważam i przypuszczam, że kolor wyrobów zależy od tego jak jest zwierz strzelony, czy padnie od razu czy jeszcze trochę pobiega sobie.... po lesie....  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-401640
Udostępnij na innych stronach

 

Mnie z samej dziczyzny nie chce tak tak wyglądać. Jest dużo ciemniejszy, ale ja dopiero raczkuję z dziczyzną.

 

Zauważam i przypuszczam, że kolor wyrobów zależy od tego jak jest zwierz strzelony, czy padnie od razu czy jeszcze trochę pobiega sobie.... po lesie....  :cool:

Raczej jaśniejszy kolor jest od błyśnięcia lampą.  :D

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-401642
Udostępnij na innych stronach

Raczej jaśniejszy kolor jest od błyśnięcia lampą.

 

 

Oj raczej nie...  zapytaj myśliwych i nie tylko... dlaczego? :cool:

 

A tu przekroje szynek....  :cool:  nie dzikie....

 

 

post-41160-0-43952800-1422824209_thumb.jpg

 

 

post-41160-0-07424300-1422824236_thumb.jpg

 

 

post-41160-0-45328100-1422824264_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-401649
Udostępnij na innych stronach

Ta ma pierwszym zdjeciu Piotrze , ja takie lubiehttp://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,018_Ve_orig.gif

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-401652
Udostępnij na innych stronach

pis-u,  po ile kupujesz / ją  dzikie ? 

Janusz
"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"
www.klubvolvo.org.pl

 

Nie zapomnij klepnąć Pana "S" 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-401656
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jeszcze nie kupowałem....

To w takim razie, po ile"chodzi" za kg dzikie w twojej okolicy?  

Janusz
"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"
www.klubvolvo.org.pl

 

Nie zapomnij klepnąć Pana "S" 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-401667
Udostępnij na innych stronach

OK :)

Janusz
"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"
www.klubvolvo.org.pl

 

Nie zapomnij klepnąć Pana "S" 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-401672
Udostępnij na innych stronach

U mnie ze skórą dzik 4,50 za kg

 

 

U nas na skupie jak piszesz....  wolę mięsko....  :cool:

 

 

A tu fota myśliwskiej z dzika - sukcesywnie podsycha... 

 

 

post-41160-0-87850700-1422996789_thumb.jpg

 

A tu sery korycińskie - podeschły znacznie - codziennie odwracam - co dalej?

 

post-41160-0-61385100-1422996806_thumb.jpg

 

Polędwica parmeńska i karkówka w ubranku i bez . polędwica 6 styczeń marynowanie, waga mięska 1,05kg, 10 stycznia ubranko - dziś waga 0,63kg.

Karkówka marynowana 1-go stycznia, otulona 4  stycznia, waga początkowa 1,7kg - dziś 1,08. :cool:

 

post-41160-0-20243500-1422996827_thumb.jpg

 

post-41160-0-35997100-1422996845_thumb.jpg

 

 

A teraz zapakowane będą odpoczywać....  :cool: długo 

 

 

post-41160-0-82312000-1422996865_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-402195
Udostępnij na innych stronach

Korycin Piotrze teraz poporcjuj i popakuj :) na pewno w smaku zarąbisty (dojrzał w środku), zrobił się taki bardziej jak ser z Wiżajn (kiedyś specjalnie kupiłem na degustację) :)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-402224
Udostępnij na innych stronach

czy padnie od razu czy jeszcze trochę pobiega sobie.... po lesie....  :cool:

 

 

 zapytaj myśliwych i nie tylko... dlaczego? :cool:

 

Moi myśliwi mówią, że mięsa które jeszcze pobiega w ogóle nie biorą, bo się nie nadaje. Zwierz się nie wykrwawi, krew się zaparza itd.

Zdarza się to jednak rzadko, bo strzelają dobrze.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-402289
Udostępnij na innych stronach

Nie bardzo rozumiem co napisałeś? Zwierz się wykrwawi- krew się zaparza? Jak się zaparza, jak się wcześniej  wykrwawi?  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-402345
Udostępnij na innych stronach

Zwierz się nie wykrwawi, krew się zaparza itd.

Czytaj powoli.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-402348
Udostępnij na innych stronach

Paweł Ty piszesz o postrzałku, którego znaleziono już martwego po paru godzinach poszukiwań. Krew krzepnie dopiero w martwym organizmie, zaś mięso, pozostawione w skórze (lub bez) w odpowiednich warunkach, przez określony czas, może się "zaparzyć" i to nawet bez zawartości krwi.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-402351
Udostępnij na innych stronach

że mięsa które jeszcze pobiega w ogóle nie biorą, bo się nie nadaje. Zwierz się nie wykrwawi,

 

 

To jeszcze raz zapytam jak to jest, zwierza które pobiega nie biorą, bo się nie wykrwawi?

 

 

Zdarza się to jednak rzadko, bo strzelają dobrze.

 

 

Jaki Twoim zdaniem jest dobry strzał?  :cool:

 

 

A tu przekrój korycińskich, w środku nieco maziste.... :cool:

post-41160-0-47510200-1423086130_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-402538
Udostępnij na innych stronach

To jeszcze raz zapytam jak to jest, zwierza które pobiega nie biorą, bo się nie wykrwawi?

 

 

Jaki Twoim zdaniem jest dobry strzał?  :cool:

Jak będę myśliwym w przyszłym roku to Ci odpowiem a na razie zapytaj myśliwych.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-402604
Udostępnij na innych stronach

Paweł, a może to chodzi tylko o kulturę łowiecką? ;)

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-402624
Udostępnij na innych stronach

To jak o dzikich - nie mam na razie zamiaru biegać za zwierzyną, po lesie jak zamierza "profesor", by mieć mięso. Jadę zaraz na punkt przeładunkowy, tam noga dzikiego zwierza będzie jechać z Warmii, i to dziki, z jakiego jeszcze mięska nie przerabiałem... spróbuję.... :cool:

Fotę wkleję, bo mam dziś z sobą w pracy aparat....  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-402723
Udostępnij na innych stronach

To i foty, myślałem że to noga przyjedzie a to czyste, "bezbłonne", nieścięgniste dzikie mięsko - i co z tym zrobić?  :cool:

post-41160-0-04777800-1423154571_thumb.jpg

post-41160-0-21147100-1423154736_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/103/#findComment-402737
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.