KURP Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2576 Opublikowano 5 Lutego 2015 Ty no czad Piotrze - żeby to mi takie podrzuty kto robił ja już bym wiedział co zrobić.Piotrze - kabanosy z dzikiego, albo jakąś lisiecką, żywiecką, krakowską, myśliwską Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/104/#findComment-402745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2577 Opublikowano 5 Lutego 2015 Paweł, a może to chodzi tylko o kulturę łowiecką? Zapytaj kolegi Pisa o co chodzi. Może o sposób zwracania się do ludzi, udzielania odpowiedzi. Kolega zapytał o kolor wyrobu i jak zwykle Pis udzielił wymijającej odpowiedzi. Można powiedzieć: "Sorry stary, dopiero drugi raz robię kiełbasę z dziczyzny, nie odpowiem Ci". To jak o dzikich Walnąłeś lampą, wyszło jaśniej, wygląda jakby była z wieprzowiną i tyle. Popatrz jakie wstawiłeś zdjęcia powyżej, to dwie różne skrzynki? Jedno mięso upolowane wcześniej, drugie później? I miej na uwadze na przyszłość, że nie tylko Ty znasz myśliwych. Nie ma czym szpanować. nie mam na razie zamiaru biegać za zwierzyną, po lesie jak zamierza "profesor", by mieć mięsoA jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem, to zachowaj swoje głupie uwagi dla kogoś innego. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/104/#findComment-402782 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2578 Opublikowano 5 Lutego 2015 Zapytaj kolegi Pisa o co chodzi. To nie było do Pis'a, tylko do Ciebie. Prosta sprawa, pisząc o kulturze łowieckiej miałem na myśli to, że nie wszystkim myśliwym chce się dochodzić postrzałka. Lepiej powiedzieć, co będę go ganiał po wertepach. tak mięso nie będzie się nadawało do zabrania, "bo krew się w nim zaparzyła", lub podobną bzdurę. Polska to dziwny kraj. U Czechów np. łowiectwo to arcyelitarny klub. Trzeba stracić masę kasy i przejść niesamowitą ilość różnych badań i testó, a i tak nie ma się pewności, czy dany kandydat zostanie zaakceptowany. W Polsce, do kół wsadza się całą "familię", bo to nobilitacja w rejonie. Na efekty nie trzeba długo czekać. Coraz bardziej szerzy się świadome kłusownictwo, wypadki spowodowane nadużyciem alkoholu lub zupełnym brakiem poszanowania praw i etyki łowieckiej. Ale nie zaśmiecam już tematu Pisa. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/104/#findComment-402786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2579 Opublikowano 5 Lutego 2015 (edytowane) To nie było do Pis'a, tylko do Ciebie. Maxellu szanowny, co ma oko do... wiesz do czego? Co mnie to obchodzi? Nie jestem myśliwym. Płacę grube pieniądze za dziczyznę mając myśliwych w najbliżej rodzinie. Nigdzie nie napisałem też, że "mój" myśliwy zostawia mięso w lesie. Po co taki wykład? Czy się krew zaparza czy mięso, nie wiem, może źle zrozumiałem, nie o tym mówimy. Ciekaw jestem ile strzeliłeś dzików w życiu? Może zamiast o kulturze łowieckiej piszmy o kulturze odpowiadania na pytania. Edytowane 5 Lutego 2015 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/104/#findComment-402799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2580 Opublikowano 5 Lutego 2015 Pawle, widzę, że Ty odpowiadasz, nie czytając postów, które spowodowały dyskusję. Napisałeś, że myśliwi nie biorą mięsa, które ich zdaniem "ma zaparzona krew lub mięso". Podałem Ci zatem najczęstsza przyczynę takiego podejścia. I to tyle.Co do odstrzałów, cała moja rodzinka od pokoleń polowała i poluje. a ten "wykład" jak go nazywasz, nie był wcale skierowany do Ciebie, tylko do patologicznej sytuacji jaka się wytworzyła i narasta w polskim łowiectwie. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/104/#findComment-402803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2581 Opublikowano 5 Lutego 2015 (edytowane) Moi myśliwi mówią, że mięsa które jeszcze pobiega w ogóle nie biorą, bo się nie nadaje. Zwierz się nie wykrwawi, krew się zaparza itd.Zdarza się to jednak rzadko, bo strzelają dobrze. Na sierpniowy zlot w Napoleonowie przywiozłam kiełbasę z dzika ,która mi się niestety nie udała (przywiozłam ,aby dowiedzieć się co się mogło takiego stać,że wyrób jest z wadą ) . Podpytałam Andrzeja (Bagno) ,co mogło być przyczyną. Powiedziałam również,że mam informację od mojego myśliwego ,że trafił dzika ,który po postrzale pognał gdzieś w las ..na szczęście został po jakimś czasie(niedługim) znaleziony. Andrzej wytłumaczył mi,że prawdopodobnie tutaj tkwi przyczyna mojego niepowodzenia - mięso nie nadawało się już na tego rodzaju wyroby,że względu na ten incydent. Edytowane 5 Lutego 2015 przez Małgoś Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/104/#findComment-402813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2582 Opublikowano 5 Lutego 2015 Pawle, widzę, że Ty odpowiadasz, nie czytając postów, które spowodowały dyskusję. Napisałeś, że myśliwi nie biorą mięsa, które ich zdaniem "ma zaparzona krew lub mięso". Podałem Ci zatem najczęstsza przyczynę takiego podejścia. I to tyle.Polecenie brzmiało: "zapytaj myśliwych" ale zapytałem jednego oczywiście, napisałem w konwencji właściciela tematu, też użyłem liczby mnogiej. Na pewno zauważyłeś moją uszczypliwą uwagę również w tym stylu, żeby kolega o strzał również zapytał myśliwych. Ten jeden myśliwy, jak już mu dzik ucieknie a rzadko się to zdarza i znajdzie go za trzy godziny, zabiera go ale nie bierze mięsa do przerobu. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/104/#findComment-402814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2583 Opublikowano 5 Lutego 2015 Dobra kończmy, gdyz i tak trzeba będzie tutaj Pis'owi posprzątać.Dyskusja staje się bezproduktywna i chyba donikąd nas nie zaprowadzi. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/104/#findComment-402816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2584 Opublikowano 5 Lutego 2015 Ty no czad Piotrze - żeby to mi takie podrzuty kto robił ja już bym wiedział co zrobić. Piotrze - kabanosy z dzikiego, albo jakąś lisiecką, żywiecką, krakowską, myśliwską Czyste mięsko z szynki jelenia - nie pójdzie w kiełbasy, nigdy nie robiłem wyrobów z jelenia, coś zrobię, nie wiem jeszcze co - tatara na pewno..... Kolega zapytał o kolor wyrobu i jak zwykle Pis udzielił wymijającej odpowiedzi. Ile razy można pisać, że z samego dzikiego, dlaczego jasna kiełbasa, ile można podpowiadać dlaczego? I miej na uwadze na przyszłość, że nie tylko Ty znasz myśliwych. Nie ma czym szpanować. Znam myśliwych, ale mięsa od nich nie mam... , a szpanowanie - chyba mnie nie znasz.... A jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem, to zachowaj swoje głupie uwagi dla kogoś innego. Spinasz się za bardzo.... Dyskusja staje się bezproduktywna i chyba donikąd nas nie zaprowadzi. Mnie nadal interesuje jak strzelić dzika, by mięsko było dobre... mam już pewne spostrzeżenia, ale czekam na innych. A dziś zabutelkowałem piwko, które warzyłem 1-go maja 2014 roku - będzie gotowe na zlot w Gąsiorowie.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/104/#findComment-402873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2585 Opublikowano 5 Lutego 2015 Ty no czad Piotrze - żeby to mi takie podrzuty kto robił ja już bym wiedział co zrobić. Piotrze - kabanosy z dzikiego, albo jakąś lisiecką, żywiecką, krakowską, myśliwską Czyste mięsko z szynki jelenia - nie pójdzie w kiełbasy, nigdy nie robiłem wyrobów z jelenia, coś zrobię, nie wiem jeszcze co - tatara na pewno..... Kolega zapytał o kolor wyrobu i jak zwykle Pis udzielił wymijającej odpowiedzi. Ile razy można pisać, że z samego dzikiego, dlaczego jasna kiełbasa, ile można podpowiadać dlaczego? I miej na uwadze na przyszłość, że nie tylko Ty znasz myśliwych. Nie ma czym szpanować. Znam myśliwych, ale mięsa od nich nie mam... , a szpanowanie - chyba mnie nie znasz.... A jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem, to zachowaj swoje głupie uwagi dla kogoś innego. Spinasz się za bardzo.... Dyskusja staje się bezproduktywna i chyba donikąd nas nie zaprowadzi. Mnie nadal interesuje jak strzelić dzika, by mięsko było dobre... mam już pewne spostrzeżenia, ale czekam na innych. A dziś zabutelkowałem piwko, które warzyłem 1-go maja 2014 roku - będzie gotowe na zlot w Gąsiorowie.... Już się piszę na tego koźlaka, jestem ciekawe jego smaku po roku. Co do Waszej dyskusji na temat dziczyzny - zapewne jest tak że dzikie zwierze postrzelone jeśli popędzi w las (na logikę) w stresie zanim zdechnie to się zagrzeje, a i stres robi swoje - także mięso raczej nadaje się na.... kaszankę). Co do jałowej wg. mnie dyskusji - PawelJack musisz poznać PIS'a aby wydawać o nim osąd, PIS musisz poznać PawelJack aby też o nim wydać osąd, także PANOWIE!!! Proponuję nie doszukiwać się czyjejś racji - jeśli już chcecie to zapraszam na Zlot, tam naprawdę poznaje się ludzi i wtedy zmienia się o nich zupełnie zdanie które często jest w sprzeczności do tego wyrobionego Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/104/#findComment-402919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2586 Opublikowano 6 Lutego 2015 Mnie nadal interesuje jak strzelić dzika, by mięsko było dobre... mam już pewne spostrzeżenia, ale czekam na innych. Jeśli Cię to naprawdę interesuje to skorzystaj ze sprawdzonego sposobu: https://www.google.pl/search?q=dobry+strzal+do+dzika&oq=dobry+strzal+do+dzika&aqs=chrome..69i57.5066j0j7&sourceid=chrome&es_sm=122&ie=UTF-8 jeśli już chcecie to zapraszam na Zlot, tam naprawdę poznaje się ludzi i wtedy zmienia się o nich zupełnie zdanie które często jest w sprzeczności do tego wyrobionego Masz rację Sylwku ale mam na razie na tyle wyrobione, że choć namówiłem znajomych na wyjazd i planowałem zacząć jeździć na zloty od Gąsiorowa właśnie to jednak zacznę od innego miejsca. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/104/#findComment-402965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2587 Opublikowano 6 Lutego 2015 (edytowane) Paweljack - masz zdanie wyrobione, namówiłeś znajomych, jest temat - zlot w Gąsiorowie - tam napisz o swoich rozterkach i niedoszłych planach, bo tu o dzikach pisaliśmy. Jednocześnie napomknę, że zloty na Warmii są skierowane do uczestników forum WD, a nie dla moich czy Twoich znajomych, których mamy na co dzień, w moim przypadku ich obstawa nie jest mi na zlotach potrzebna. Odnośnie mięska z jelenia już podjąłem pewne decyzje.- szynki zimno wędzone dojrzewające- salami jelenio-wieprzowe- polska - szynka dojrzewającaA do mięsek kulinarnych zastosuję przepisy kolegi Krzysia, stałego bywalca zlotów w Gąsiorowie, Kit z Anią zawsze są.... Przepisy w dziale dziczyzna - jeleń - taka reklama.... Edytowane 6 Lutego 2015 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/104/#findComment-403019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2588 Opublikowano 6 Lutego 2015 uż się piszę na tego koźlaka, jestem ciekawe jego smaku po roku. Będzie gut... Będą też bardziej leciwe piwka.... A dziś z mięskami powalczyłem, trochę jelenia zamroziłem, a reszta już ogarnięta.... co widać na focie... A tu instrukcje.... na przyszłość.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/104/#findComment-403197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2589 Opublikowano 6 Lutego 2015 A tu instrukcje.... na przyszłość.... Charakter pisma iście doktorski. Ja nic nie odczytałem. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/104/#findComment-403199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2590 Opublikowano 6 Lutego 2015 Ja nic nie odczytałem. Powiększ albo załóż okulary.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/104/#findComment-403202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2591 Opublikowano 7 Lutego 2015 Charakter pisma iście doktorski. Ja nic nie odczytałem. To ja mam chyba w sobie cos z aptekarza,bo wszystko czytelne Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/104/#findComment-403207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2592 Opublikowano 7 Lutego 2015 albo załóż okulary.... No tak, w naszym wieku okulary są już niestety potrzebne. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/104/#findComment-403215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2593 Opublikowano 7 Lutego 2015 przyprawy peklosól - 53gcukier - 10gpieprz - 6gkmin rzymski - 3gpieprz ziołowy - 6gkminek - 4grozmaryn - 2g Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/104/#findComment-403223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2594 Opublikowano 7 Lutego 2015 przyprawy peklosól - 53gcukier - 10gpieprz - 6gkmin rzymski - 3gpieprz ziołowy - 6gkminek - 4grozmaryn - 2g A na górze: "szynki jeleń parmeńskie" 2.3 kg, tak?A na dole "szynka zimnowędzona" 3 kg x 20 g i cukier 1 g, tak? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/104/#findComment-403227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2595 Opublikowano 7 Lutego 2015 U góry się zgadza, zestaw przypraw na 2,3kg mięsa, na dole też szynki do wędzenia na zimno i na kg mięsa 20g peklosoli i 1g cukru na sucho. Mam już plan na mięska jelenie, wyroby które zrobię z dodatkiem dzikiego robię bardzo rzadko, nie wiedzieć czemu. 1. kiełbasa polska - tu w składzie wp.Ikl i IIkl. oraz jeleń Ikl.2. salami - wp.Ikl, jeleń Ikl. i słonina3. metka - wp.IIkl.i jeleń Ikl.4. mortadela - wp i jeleń kl.III, wołowina kl.II, podgardle Ciekawe czy ktoś zgadnie dlaczego właśnie takie wyroby zrobię, podpowiedź - skłoniło mnie do tego lenistwo....? A dziś tatar z jelenia - + żółtko, ogórek, cebula, grzybki, sól i pieprz... osobiście posiekam.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/104/#findComment-403236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2596 Opublikowano 7 Lutego 2015 Surowiec I kolacja... Wolny wniosek - jeleń na tatara jest dobry.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/104/#findComment-403398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2597 Opublikowano 7 Lutego 2015 Szczęściarz!!! Załatw jelenia na tatara na Zlot w Gąsiorowie Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/104/#findComment-403412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2598 Opublikowano 7 Lutego 2015 Załatw jelenia E to nie jadę Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/104/#findComment-403420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2599 Opublikowano 8 Lutego 2015 Foty z dziś... tatar we mgle... Mięska z jelenia na zimne jutrzejsze wędzenie... Sery w kąpieli .... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/104/#findComment-403680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2600 Opublikowano 10 Lutego 2015 1 Jeleń i serek na zimno ... 2. Farsz - salami 3. Farsz metka 4. Farsz mortadela 5. ser gouda - pierwsze podejście 6. Salami w osłonkach. 7. Mortadela nadziana wczoraj... nie miałem większych... 8. I wędzenie... 9. Po parzeniu kąpiel 10. przekrój jelenia i serka goudy wędzonego, trochę nie weszło do form... 11. I mortadella... 12. A dziś nadziałem polską i metkę... ale metki foty brak Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/104/#findComment-404099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.