tusiaczek Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #2776 Opublikowano 20 Marca 2015 No to tak drogą tak zwanej dedukcji dochodzę do wniosku że sam dwóch tysięcy flaszek nie zapełnisz więc będzie Pan (o sobie mówię ) zadowolony A co do pytania czy nanosić na flaszki rodzaj piwka to moim zdaniem raczej nie... Szkoda blokować sobie ileś tam flaszek pod konkretny rodzaj. Ja podpatrzywszy u Wiesia używam takich fajnych okrągłych naklejeczek na kapsle. Idealnie identyfikuje browarka... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2777 Opublikowano 20 Marca 2015 Możesz korzystać z Wysyłanie plików nie jest dozwolone dostępnego limitu miejsca na załączniki (maksymalny rozmiar pojedynczego pliku to 128 MB)Wypróbuj zaawansowany tryb wysyłania plików Może ktoś pomoże - nie mogę zamieszczać fot - nie wiem co jest, mam taki komunikat, czyżbym coś przestawił? Możesz korzystać z Wysyłanie plików nie jest dozwolone dostępnego limitu miejsca na załączniki (maksymalny rozmiar pojedynczego pliku to 128 MB)Wypróbuj zaawansowany tryb wysyłania plików Może ktoś pomoże - nie mogę zamieszczać fot - nie wiem co jest, mam taki komunikat, czyżbym coś przestawił? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #2778 Opublikowano 20 Marca 2015 Myślę że wyczerpałeś limit załączników i musisz napisac PW do Vtec-a Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #2779 Opublikowano 20 Marca 2015 Sprawdź na dole, powinieneś mieć podany aktualny stan konta na załączniki. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2780 Opublikowano 20 Marca 2015 Wysyłanie plików nie jest dozwolone dostępnego limitu miejsca na załączniki (maksymalny rozmiar pojedynczego pliku to 128 MB) Mam tylko to - i koniec z wysyłaniem...... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #2781 Opublikowano 20 Marca 2015 Powinno być tak: Możesz korzystać z 198,64 MB dostępnego limitu miejsca na załączniki (maksymalny rozmiar pojedynczego pliku to 128 MB)pisz do Vtec'a o zwiększenie limitu, gdyz tamten masz wyczerpany. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2782 Opublikowano 20 Marca 2015 Nie dobrze, nie dobrze .... brak limitu , to koniec.... z fotami, sprawdzę jeszcze wyjście awaryjne..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #2783 Opublikowano 20 Marca 2015 mamy konto na fotosiku. Opłacone i aktualne, ale wstawianie tam zdjęć, to ryzyko. Gdyby im "odbiło" jak Rapidowi, to znowu na forum będą puste ramki. Pisz do Witka. Bez problemu zwiększy Ci limit. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2784 Opublikowano 20 Marca 2015 Jutro napiszę.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2785 Opublikowano 21 Marca 2015 I fota co wczoraj nie weszła - sera, dojrzewał tylko z miesiąc, najbardziej spuchł, trochę go rozerwało... na razie rewelacji smakowej jak dla mnie nie ma...i dość twardy w wierzchnich warstwach.... A dziś rozlałem w buteleczki nalewkę korzenno-ziołową lecznicza.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #2786 Opublikowano 21 Marca 2015 I fota co wczoraj nie weszła - sera, dojrzewał tylko z miesiąc, najbardziej spuchł, trochę go rozerwało... na razie rewelacji smakowej jak dla mnie nie ma...i dość twardy w wierzchnich warstwach.... Podobno niektórym po 2 tyg. smakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #2787 Opublikowano 21 Marca 2015 na razie rewelacji smakowej jak dla mnie nie ma. I takich obiektywnych spostrzeżeń brakuje nam, nie tylko w dziedzine serów i ne tylko od pisusa. Zachwalają, zachawalją a w sumie okazuje się jedna wielka ................ Pozdrawiam Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2788 Opublikowano 21 Marca 2015 Zastanawiam się czy nie nazwać jakoś piwka - zamiast domowe? Flaszka już prawie gotowa do malowania.... Jutro jadę obgadać szczegóły.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #2789 Opublikowano 21 Marca 2015 (edytowane) Zastanawiam się czy nie nazwać jakoś piwka - zamiast domowe? Może tak z łaciny- domestica lub z angielska hausowe Edytowane 21 Marca 2015 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #2790 Opublikowano 22 Marca 2015 Zastanawiam się czy nie nazwać jakoś piwka - zamiast domowe? PisBeer Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #2791 Opublikowano 22 Marca 2015 Pisowskie Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #2792 Opublikowano 22 Marca 2015 na razie rewelacji smakowej jak dla mnie nie ma...i dość twardy w wierzchnich warstwach.... A jak go soliłeś i dojrzewałeś? Bo jak kiedyś gadałem z takim jednym serowarem to mi własnie powiedział że najczęstszy błąd przy robieniu serów to niedosolenie lub rzadziej przesolenie. Dlatego ja zawsze solę z ręki wyliczoną dawką soli. Ważne tez podobno jest żeby nie solić sera od razu po odciśnięciu tylko po 24-48 h a międzyczasie trzymać go w temperaturze pokojowej. A odpowiednia temperatura dojrzewania to wiadomo. Ja tam doświadczenia zbyt dużego nie mam, do tej pory zrobiłem może z 10-12 serów i wszystkie wyszły bardziej niż OK z czego Gruyere jest w moim odczuciu zdecydowanie lepszy od Goudy (bo te dwa robiłem) gdzie Gouda dopiero po jakimś pół roku okazała się być naprawdę dobra bo wcześniej to tak sobie ale są tacy co wolą odwrotnie Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #2793 Opublikowano 22 Marca 2015 Sławek przecież pisałem o przekwaszeniu 24-48h a te twarde z wierzchu to za szybko wysychał trzeba nabrać wprawy kiedy pokryć woskiem lub za foliować Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #2794 Opublikowano 22 Marca 2015 (edytowane) Sławek przecież pisałem o przekwaszeniu 24-48hMiędzy innymi dzięki temu Grzesiu zwróciłem na to uwagę Jest to jak byk opisane w technologii Agrovisu ale jak zawsze jakoś tego nie dojrzałem Pierwsze dwa-trzy sery robiłem bez tej przerwy i były jakieś takie "płaskie" w smaku i o kruchej konsystencji. Dobre ale czegoś im brakowało... Edytowane 22 Marca 2015 przez tusiaczek Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #2795 Opublikowano 22 Marca 2015 Zastanawiam się czy nie nazwać jakoś piwka - zamiast domowe? Wymyśl sobie jakąś nazwę domowego browaru i Swoim logo oznacz butelki. Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2796 Opublikowano 22 Marca 2015 Może tak z łaciny- domestica lub z angielska hausowe PisBeer Pisowskie Obcojęzyczne nazwy - nie, pisowskie też nie.... bo co niektórzy się obruszają.... A jak go soliłeś i dojrzewałeś? Tu ok, tylko za bardzo wyschnięty raczej.... Wymyśl sobie jakąś nazwę domowego browaru i Swoim logo oznacz butelki. Weź tu wymyśl, chyba zlecę myślenie.... I przywiozłem.... inspirację... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-415071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #2797 Opublikowano 23 Marca 2015 Weź tu wymyśl,nie mówię, żeby kopiować ale tu coś na wspomaganie inwencji http://www.piwo.org/index.php?app=collections&do=item_list na dole w szukajce zrób 200 na stronę to będzie mniej "kartkowania" Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-415079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2798 Opublikowano 23 Marca 2015 Wiesław - masakra to co w linku mi zadałeś, całkowicie straciłem wątek poszukiwawczy .... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-415198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #2799 Opublikowano 23 Marca 2015 Pis, jak rozkroiłeś ser to ta powłoka polioctanowa dobrze/lekko odchodzi?A na piwo to dobra ksywa to np "...8..." Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-415207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #2800 Opublikowano 23 Marca 2015 Dlatego ja, leniwiec pierwszej wody nawet nie szukałem nazwy dla swojego browaru, na razie jest "no name", żadna nazwa nie jest dostatecznie dobra Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-415208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.