Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

No to tak drogą tak zwanej dedukcji dochodzę do wniosku że sam dwóch tysięcy flaszek nie zapełnisz więc będzie Pan (o sobie mówię :facepalm: ) zadowolony  :rolleyes: A co do pytania czy nanosić na flaszki rodzaj piwka to moim zdaniem raczej nie... Szkoda blokować sobie ileś tam flaszek pod konkretny rodzaj. Ja podpatrzywszy u Wiesia używam takich fajnych okrągłych naklejeczek na kapsle. Idealnie identyfikuje browarka...  

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414467
Udostępnij na innych stronach

Możesz korzystać z Wysyłanie plików nie jest dozwolone dostępnego limitu miejsca na załączniki (maksymalny rozmiar pojedynczego pliku to 128 MB)

Wypróbuj zaawansowany tryb wysyłania plików

 

Może ktoś pomoże - nie mogę zamieszczać fot - nie wiem co jest, mam taki komunikat, czyżbym coś przestawił? :cool:


Możesz korzystać z Wysyłanie plików nie jest dozwolone dostępnego limitu miejsca na załączniki (maksymalny rozmiar pojedynczego pliku to 128 MB)

Wypróbuj zaawansowany tryb wysyłania plików

 

Może ktoś pomoże - nie mogę zamieszczać fot - nie wiem co jest, mam taki komunikat, czyżbym coś przestawił? :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414470
Udostępnij na innych stronach

Myślę że wyczerpałeś limit załączników i musisz napisac PW do Vtec-a ;)

 

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414472
Udostępnij na innych stronach

Sprawdź na dole, powinieneś mieć podany aktualny stan konta na załączniki.  

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414473
Udostępnij na innych stronach

Wysyłanie plików nie jest dozwolone dostępnego limitu miejsca na załączniki (maksymalny rozmiar pojedynczego pliku to 128 MB)

 

Mam tylko to - i koniec z wysyłaniem......  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414476
Udostępnij na innych stronach

Powinno być tak: Możesz korzystać z 198,64 MB dostępnego limitu miejsca na załączniki (maksymalny rozmiar pojedynczego pliku to 128 MB)

pisz do Vtec'a o zwiększenie limitu, gdyz tamten masz wyczerpany. 

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414477
Udostępnij na innych stronach

Nie dobrze, nie dobrze ....  brak limitu  , to koniec.... z fotami, sprawdzę jeszcze wyjście awaryjne.....  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414483
Udostępnij na innych stronach

mamy konto na fotosiku. Opłacone i aktualne, ale wstawianie tam zdjęć, to ryzyko. Gdyby im "odbiło" jak Rapidowi, to znowu na forum będą puste ramki. Pisz do Witka. Bez problemu zwiększy Ci limit.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414484
Udostępnij na innych stronach

I fota co wczoraj nie weszła - sera, dojrzewał tylko z miesiąc, najbardziej spuchł, trochę go rozerwało...  na razie rewelacji smakowej jak dla mnie nie ma...i dość twardy w wierzchnich warstwach.... :cool:

 

 

post-41160-0-30899100-1426975728_thumb.jpg

 

A dziś rozlałem w buteleczki nalewkę korzenno-ziołową  :cool:  lecznicza....

 

 

post-41160-0-19419900-1426975787_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414735
Udostępnij na innych stronach

I fota co wczoraj nie weszła - sera, dojrzewał tylko z miesiąc, najbardziej spuchł, trochę go rozerwało...  na razie rewelacji smakowej jak dla mnie nie ma...i dość twardy w wierzchnich warstwach.... :cool:

 

 

Podobno niektórym po 2 tyg. smakuje. :cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414740
Udostępnij na innych stronach

 

 

na razie rewelacji smakowej jak dla mnie nie ma.

 

I takich obiektywnych spostrzeżeń brakuje nam, nie tylko w dziedzine serów i ne tylko od pisusa. Zachwalają, zachawalją a w sumie okazuje się jedna wielka ................ :facepalm:  

 

Pozdrawiam  ;)

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414743
Udostępnij na innych stronach

Zastanawiam się czy nie nazwać jakoś piwka - zamiast domowe?  :cool:  Flaszka już prawie gotowa do malowania....  :cool:  Jutro jadę obgadać szczegóły.... 

 

 

post-41160-0-81034700-1426977122_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414744
Udostępnij na innych stronach

Zastanawiam się czy nie nazwać jakoś piwka - zamiast domowe? :cool:

Może tak z łaciny- domestica :rolleyes:

lub  z angielska hausowe :facepalm:

Edytowane przez chudziak

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414747
Udostępnij na innych stronach

Zastanawiam się czy nie nazwać jakoś piwka - zamiast domowe?

 

PisBeer :cool:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414764
Udostępnij na innych stronach

Pisowskie  ;) 

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414767
Udostępnij na innych stronach

 

 

na razie rewelacji smakowej jak dla mnie nie ma...i dość twardy w wierzchnich warstwach....
A jak go soliłeś i dojrzewałeś?  Bo jak kiedyś gadałem z takim jednym serowarem to mi własnie powiedział że najczęstszy błąd przy robieniu serów to niedosolenie lub rzadziej przesolenie. Dlatego ja zawsze solę z ręki wyliczoną dawką soli.  Ważne tez podobno jest żeby nie solić sera od razu po odciśnięciu tylko po 24-48 h a międzyczasie trzymać go w temperaturze pokojowej. A odpowiednia temperatura dojrzewania to wiadomo. Ja tam doświadczenia zbyt dużego nie mam, do tej pory zrobiłem może z 10-12 serów i wszystkie wyszły bardziej niż OK z czego Gruyere jest w moim odczuciu zdecydowanie lepszy od Goudy (bo te dwa robiłem) gdzie Gouda dopiero po jakimś pół roku okazała się być naprawdę dobra bo wcześniej to tak sobie ale są tacy co wolą odwrotnie :)​  

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414779
Udostępnij na innych stronach

:) Sławek przecież pisałem o przekwaszeniu 24-48h :) a te twarde z wierzchu to za szybko wysychał trzeba nabrać wprawy kiedy pokryć woskiem lub za foliować :)

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414825
Udostępnij na innych stronach

Sławek przecież pisałem o przekwaszeniu 24-48h

Między innymi dzięki temu Grzesiu zwróciłem na to uwagę  :) Jest to jak byk opisane w technologii Agrovisu ale jak zawsze jakoś tego nie dojrzałem  :tongue:  Pierwsze dwa-trzy sery robiłem bez tej przerwy i były jakieś takie "płaskie" w smaku i o kruchej konsystencji. Dobre ale czegoś im brakowało... 

Edytowane przez tusiaczek

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414831
Udostępnij na innych stronach

 

 

Zastanawiam się czy nie nazwać jakoś piwka - zamiast domowe?
Wymyśl sobie jakąś nazwę domowego browaru i Swoim logo oznacz butelki.
Sent from my Nokia 1011
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-414866
Udostępnij na innych stronach

Może tak z łaciny- domestica :rolleyes: lub z angielska hausowe :facepalm:

PisBeer :cool:

Pisowskie ;)

 

Obcojęzyczne nazwy - nie, pisowskie też nie.... :cool:  bo co niektórzy się obruszają....  :cool:

 

 

A jak go soliłeś i dojrzewałeś?

 

 

Tu ok, tylko za bardzo wyschnięty raczej....  :cool:

 

 

Wymyśl sobie jakąś nazwę domowego browaru i Swoim logo oznacz butelki.

 

 

Weź tu wymyśl, chyba zlecę myślenie....  :cool:

 

 

I przywiozłem....  :cool:  inspirację... 

post-41160-0-11720400-1427065052_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-415071
Udostępnij na innych stronach

Weź tu wymyśl,

nie mówię, żeby kopiować ale tu coś na wspomaganie inwencji :cool:

 

http://www.piwo.org/index.php?app=collections&do=item_list

 

na dole w szukajce zrób 200 na stronę to będzie mniej "kartkowania"

Sent from my Nokia 1011
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-415079
Udostępnij na innych stronach

Wiesław - masakra to co w linku mi zadałeś, całkowicie straciłem wątek poszukiwawczy .... :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-415198
Udostępnij na innych stronach

Dlatego ja, leniwiec pierwszej wody nawet nie szukałem nazwy dla swojego browaru, na razie jest "no name", żadna nazwa nie jest dostatecznie dobra :angel:

Sent from my Nokia 1011
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/112/#findComment-415208
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.