Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 193 tematów
  • 6564 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy,
  2. Pierwsze pytania,
  3. Powinieneś wiedzieć,
  4. Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 729 tematów
  • 16348 odpowiedzi
Jak zrobić serdelki lub par... - ostatni post przez arkadiusz

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni,
  3. Przedwojenne receptury masarskie,
  4. Tradycyjny chów zwierząt domowych

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 162 tematów
  • 2811 odpowiedzi
[Rok 1973] Domowe wyroby mi... - ostatni post przez Maxell

Mięso


  1. Wieprzowina,
  2. Wołowina,
  3. Cielęcina,
  4. Baranina,
  5. Konina,
  6. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  7. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 157 tematów
  • 1981 odpowiedzi
[Rok 1908] Z kazuistyki tak... - ostatni post przez Maxell

Jelita i Dodatki

  • 176 tematów
  • 3669 odpowiedzi
Jelita i osłonki - pytania - ostatni post przez andrzej k

Sprzęt


  1. Dymogeneratory,
  2. Kociołki,
  3. Krajalnice,
  4. Maszynki do mięsa,
  5. Mieszarki do farszu,
  6. Nadziewarki,
  7. Napędy do nadziewarek/mieszarek,
  8. Noże,
  9. Pakowarki próżniowe,
  10. Rożna,
  11. Szynkowary,
  12. Termometry,
  13. Wagi

  • 728 tematów
  • 31672 odpowiedzi
Pakowarka próżniowa .... - ostatni post przez ArturS7

Podstawy technologii


  1. Peklowanie,
  2. Obróbka cieplna,
  3. Przechowywanie wędzonek,
  4. Branżowe receptury masarskie,
  5. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 655 tematów
  • 14278 odpowiedzi
Peklowanie zalewowe -  iloś... - ostatni post przez roger

Technologia dla zaawansowanych

  • 51 tematów
  • 945 odpowiedzi
Porównanie jakości kiełbas... - ostatni post przez miro

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Moja wędzarnia. Prezentacje i relacje z budowy,
  2. Wszystko o drewnie do wędzenia,
  3. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 1515 tematów
  • 47686 odpowiedzi
Prośba o ocenę projektu - ostatni post przez Łukaszenko

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 716 tematów
  • 18568 odpowiedzi
Zbój Madej-prosta kiełbasa - ostatni post przez andrzej k

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 337 tematów
  • 8049 odpowiedzi
Trzecie wędzenie i totalna... - ostatni post przez Adamvfr

Wędliny dojrzewające

  • 78 tematów
  • 5614 odpowiedzi
Nie tylko poledwicowy ekspe... - ostatni post przez StefanS

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 191 tematów
  • 5476 odpowiedzi
Pasztet wieprzowo-wołowy es... - ostatni post przez Małgoś

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 235 tematów
  • 6410 odpowiedzi
Zbój Madej - wyroby parzone - ostatni post przez Zbój Madej

Konserwy

  • 147 tematów
  • 4549 odpowiedzi
Najnowszy sterylizator domo... - ostatni post przez DZIADEK

Wyroby garmażeryjne


  1. Stołówki, bary, kasyna, kolonie i obozy

  • 405 tematów
  • 8315 odpowiedzi
Ogórki konserwowe mojej Mamy - ostatni post przez eli55

Drób

  • 134 tematów
  • 2856 odpowiedzi
Przepis świadzia na wedzone... - ostatni post przez ANNAM

Ryby


  1. Technologia przetwórstwa ryb

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 253 tematów
  • 5692 odpowiedzi
Wędzony łosoś norweski - ostatni post przez ANNAM

Dziczyzna


  1. Dzik,
  2. Łoś,
  3. Sarna,
  4. Jeleń i daniel,
  5. Zając,
  6. Ptactwo łowne

  • 173 tematów
  • 1928 odpowiedzi
[Rok 1960] Konserwacja dzic... - ostatni post przez Maxell

Grill

  • 62 tematów
  • 1340 odpowiedzi
Eksperyment roger'a - ostatni post przez Maniek96

Z chlebowego pieca...


  1. Budowa,
  2. Przepisy

  • 46 tematów
  • 738 odpowiedzi
Altana z piecem do pizzy i... - ostatni post przez cezar

Wałówka

  • 9 tematów
  • 109 odpowiedzi
Jedzenie do pracy - ostatni post przez roger

Regionalne przysmaki

  • 31 tematów
  • 177 odpowiedzi
Potrawy bieszczadzkie Polsk... - ostatni post przez adwww

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 10 tematów
  • 197 odpowiedzi
Jak zrobić zdrową parówkę/k... - ostatni post przez wróbel75

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 144 tematów
  • 3542 odpowiedzi
Formowanie oscypka - ostatni post przez Adamvfr

Przepisy z różnych stron świata

  • 103 tematów
  • 2807 odpowiedzi
[Hiszpania] Paella Española - ostatni post przez buddd

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 144 tematów
  • 6392 odpowiedzi
Przeróbka zamrażarki na chł... - ostatni post przez Olek.P

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 86 tematów
  • 2016 odpowiedzi
Gazowane napoje chłodzące - ostatni post przez osid

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 165 tematów
  • 5914 odpowiedzi
Annam W kuchni robi.... - ostatni post przez ANNAM

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  2. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  3. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  4. Klub Miłośników Fotografii,
  5. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  6. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  7. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  8. Klub Miłośników Ogrodów,
  9. Grzyby hodowlane,
  10. Klub Miłośników Wędkarstwa,
  11. Motocykliści WB

  • 945 tematów
  • 47770 odpowiedzi
Sezon ogródkowo - działkowy... - ostatni post przez waldek55

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 282 tematów
  • 40713 odpowiedzi
Życzenia urodzinowe, imieni... - ostatni post przez ANNAM

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 616 tematów
  • 68497 odpowiedzi
Kiełbasa wiejska i inne wyr... - ostatni post przez EL GREGOR

Zloty i spotkania


  1. III Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem ,
  2. II Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  3. I Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  4. IV Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  5. III Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  6. II Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci,
  7. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  8. IX OZWB,
  9. VIII OZWB,
  10. VII OZWB,
  11. VI OZWB,
  12. V OZWB,
  13. IV OZWB,
  14. III OZWB,
  15. II OZWB,
  16. I OZWB,
  17. Zloty Regionalne,
  18. Spotkania towarzyskie,
  19. Wycieczki,
  20. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 846 tematów
  • 45075 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Alinka

Ogólnopolska Giełda Wyrobów Domowych


  1. Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 671 tematów
  • 12661 odpowiedzi
Buraki na botwinkę - nie pr... - ostatni post przez logitech55

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 1052 tematów
  • 45691 odpowiedzi
Na grzyby - ostatni post przez ANNAM

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 11 tematów
  • 206 odpowiedzi
Wybory uzupełniające do Zar... - ostatni post przez Maxell

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 24 tematów
  • 2633 odpowiedzi
Podziękowanie - 10 rocznica... - ostatni post przez Małgoś

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 178 tematów
  • 4850 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez arkadiusz

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 296 tematów
  • 16933 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Tomasz_65





Zwiastun filmu: "Wędzenie ryb w grillo-wędzarni":

>>Tutaj możesz zakupić film szkoleniowy<<


Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy


POMOC DLA STRONY:


Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english







Najnowsze informacje:


certyfikat

Sklepy rekomendowane przez WB:


lorem ipsum


lorem ipsum


lorem ipsum


lorem ipsum


lorem ipsum

 
  • 554392 Napisanych postów
  • 43074 Wszystkich użytkowników
  • scalleadzik123 Najnowszy użytkownik
  • 27609 Najwięcej aktywnych

422 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

2 użytkowników, 420 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

Bing, Google, raf3, _woj