Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 204 tematów
  • 7144 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy,
  2. Pierwsze pytania,
  3. Powinieneś wiedzieć,
  4. Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 787 tematów
  • 18822 odpowiedzi
Kiełbasa śmierdzi jak z ogn... - ostatni post przez Marek z Bielska

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni,
  3. Przedwojenne receptury masarskie,
  4. Tradycyjny chów zwierząt domowych,
  5. Prasowy kącik retro

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 233 tematów
  • 2953 odpowiedzi
[Rok 1930] Regulacja czasu... - ostatni post przez Maxell

Mięso


  1. Wieprzowina,
  2. Wołowina,
  3. Cielęcina,
  4. Baranina,
  5. Konina,
  6. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  7. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 173 tematów
  • 2100 odpowiedzi
Obróbka mrożeniem w kontekś... - ostatni post przez Maxell

Jelita i Dodatki

  • 182 tematów
  • 3912 odpowiedzi
PEKLOSÓL - skład - ostatni post przez piurko

Sprzęt


  1. Dymogeneratory,
  2. Kociołki,
  3. Krajalnice,
  4. Maszynki do mięsa,
  5. Mieszarki do farszu,
  6. Nadziewarki,
  7. Napędy do nadziewarek/mieszarek,
  8. Noże,
  9. Pakowarki próżniowe,
  10. Rożna,
  11. Szynkowary,
  12. Termometry,
  13. Wagi

  • 799 tematów
  • 36091 odpowiedzi
Termometr bezprzewodowy - ostatni post przez Scaut.00

Podstawy technologii


  1. Peklowanie,
  2. Obróbka cieplna,
  3. Przechowywanie wędzonek,
  4. Branżowe receptury masarskie,
  5. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 684 tematów
  • 16356 odpowiedzi
Obróbka termiczna mięsa sou... - ostatni post przez EAnna

Technologia dla zaawansowanych

  • 59 tematów
  • 1011 odpowiedzi
[Ciekawe][Część I i II] Sub... - ostatni post przez Maxell

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Moja wędzarnia. Prezentacje i relacje z budowy,
  2. Wszystko o drewnie do wędzenia,
  3. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 1683 tematów
  • 54373 odpowiedzi
Dwa paleniska - ostatni post przez miro

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 791 tematów
  • 21520 odpowiedzi
Kiełbasa z polędwiczki parzona - ostatni post przez arkadiusz

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 348 tematów
  • 8980 odpowiedzi
Wędzenie sera twarogowego -... - ostatni post przez karolszymczak

Wędliny dojrzewające

  • 113 tematów
  • 7082 odpowiedzi
Wino w wedlinach dojrzewaja... - ostatni post przez StefanS

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 195 tematów
  • 5968 odpowiedzi
Wyroby podrobowe wg Zbója - ostatni post przez jac007

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 266 tematów
  • 6947 odpowiedzi
Przysmak śniadaniowy (mielo... - ostatni post przez jacekw21

Konserwy


  1. Domowe puszkowanie konserw

  • 186 tematów
  • 5880 odpowiedzi
Pasteryzacja w piekarniku - ostatni post przez wawaldek11

Wyroby garmażeryjne


  1. Stołówki, bary, kasyna, kolonie i obozy

  • 445 tematów
  • 9033 odpowiedzi
TORT ZIEMNIACZANY - ostatni post przez januszfeniks

Drób

  • 144 tematów
  • 3158 odpowiedzi
Pierś i udo z indyka - przepis - ostatni post przez Maxell

Ryby


  1. Technologia przetwórstwa ryb

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 282 tematów
  • 6268 odpowiedzi
Marynowana makrela według A... - ostatni post przez Maxell

Dziczyzna


  1. Dzik,
  2. Łoś,
  3. Sarna,
  4. Jeleń i daniel,
  5. Zając,
  6. Ptactwo łowne

  • 189 tematów
  • 2369 odpowiedzi
Kiełbasa z bobra wg beiot... - ostatni post przez Artur Dor

Grill

  • 70 tematów
  • 1431 odpowiedzi
Eksperyment roger'a - ostatni post przez Monet24

Z chlebowego pieca...


  1. Budowa,
  2. Przepisy

  • 63 tematów
  • 1418 odpowiedzi
Budowa altany z piecem do c... - ostatni post przez lelek40

Wałówka

  • 9 tematów
  • 110 odpowiedzi
Zaczynamy - ostatni post przez bialymis81

Regionalne przysmaki

  • 36 tematów
  • 250 odpowiedzi
Tadżin prosto z Maroko - ostatni post przez krystian252

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 16 tematów
  • 599 odpowiedzi
Parówki i serdelki dla wnuków - ostatni post przez Gwayi

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 155 tematów
  • 3831 odpowiedzi
Wiejskie stoły weselne - ostatni post przez Maxell

Przepisy z różnych stron świata

  • 106 tematów
  • 2864 odpowiedzi
kuchnia Neli Rubinstein - ostatni post przez nestor

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 156 tematów
  • 7117 odpowiedzi
Feniksowe dłubanie - ostatni post przez ziezielony

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 94 tematów
  • 2156 odpowiedzi
Rozmrażanie - ostatni post przez KarKan

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 181 tematów
  • 6619 odpowiedzi
Sałatki, sałatki, sałatki - ostatni post przez @halusia@

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  2. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  3. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  4. Klub Miłośników Fotografii,
  5. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  6. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  7. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  8. Klub Miłośników Ogrodów,
  9. Grzyby hodowlane,
  10. Klub Miłośników Wędkarstwa,
  11. Motocykliści WB

  • 1023 tematów
  • 51472 odpowiedzi
Nieudany skrzep, udany ser - ostatni post przez sverige2

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad,
  2. Nigdy o Was nie zapomnimy

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 316 tematów
  • 47418 odpowiedzi
Życzenia urodzinowe, imieni... - ostatni post przez Bagno

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 719 tematów
  • 83191 odpowiedzi
Wyroby grim_reefer'a - ostatni post przez ziezielony

Zloty i spotkania


  1. V Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  2. IV Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem ,
  3. III Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem ,
  4. II Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  5. I Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  6. V Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  7. IV Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  8. III Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  9. II Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci,
  10. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  11. XI OLZWB,
  12. X OLZWB,
  13. IX OZWB,
  14. VIII OZWB,
  15. VII OZWB,
  16. VI OZWB,
  17. V OZWB,
  18. IV OZWB,
  19. III OZWB,
  20. II OZWB,
  21. I OZWB,
  22. Zloty Regionalne,
  23. Spotkania towarzyskie,
  24. Wycieczki,
  25. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 991 tematów
  • 50615 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez chaber

Ogólnopolska Giełda Wyrobów Domowych


  1. Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 728 tematów
  • 13587 odpowiedzi
Chłodzenie w obiegu zamkniętym - ostatni post przez tusiaczek

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 1124 tematów
  • 48580 odpowiedzi
Co macie dziś na obiad? - ostatni post przez albacora

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 11 tematów
  • 207 odpowiedzi
Inwentaryzacja sprzętu - ostatni post przez Maxell

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 24 tematów
  • 2640 odpowiedzi
Podziękowanie - 10 rocznica... - ostatni post przez Todek

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 182 tematów
  • 4867 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez jacekw21

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 311 tematów
  • 22671 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Violka





Produkcja białej kiełbasy w naszej Szkole Domowego Masarstwa:



Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy


POMOC DLA STRONY:


Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english







Najnowsze informacje:


certyfikat

Sklepy rekomendowane przez WB:


lorem ipsum


wyroby-domowe.pl


swojskiwyrob.pl


wedzarnie.com.pl


lorem ipsum

 
  • 627690 Napisanych postów
  • 51631 Wszystkich użytkowników
  • Wodzu01 Najnowszy użytkownik
  • 27609 Najwięcej aktywnych

372 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

27 użytkowników, 345 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

Google, Bergmon, roger, Bing, edjan, albacora, ziezielony, lukip, kotunia, slawekr, Romii, biascun, brumia, Muski, wfiuk, EAnna, karolszymczak, phoenix_eu, Zdzisiu, bobeson, Żuczy, @halusia@, Rafał W, 09042, Dymek12, Fallinmonkey, bartasxx, frapio, teresam