pis67 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3001 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Ostatnio wątrobianka była.... Dziś salceson, rozdałem, jeden dla mnie i do foty został.... A ogórki sukcesywnie zbieram, dziś tylko 8kg... Pomidory, w końcu codziennie lub prawie, parę kilo zbieram .... Papryka tak ze trzy razy w tygodniu.... po trochu... z dziś.... A jutro podwędzę boczki.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/121/#findComment-438521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3002 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Co robisz z ta fioletowa? Tylko do jedzenia czy jakies przetwory ? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/121/#findComment-438522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3003 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Co robisz z ta fioletowa? Ona robi się szara pod wpływem ciepła, na śniadanie pięć do kaszanki , na obiad coś a la leczo- papryki, cebula, młode cukinie, pieczarki, pomidory... na kolację dwie kanapki + pomidory, dwie papryki, ogórki małosolne.... mięsa mało.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/121/#findComment-438523 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3004 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Wczoraj boczki wędziłem..... jednym drewkiem.... w wędzarni 50 bez palenia.... A dziś ostatni ser z zimowej produkcji poszedł pod nóż.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/121/#findComment-438905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3005 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 A dziś ostatni ser z zimowej produkcji poszedł pod nóż.... P1270688.JPGsuper dziurecki zostaw kawałek na Gąsiorowo Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/121/#findComment-438946 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3006 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Wczoraj boczki wędziłem..... jednym drewkiem.... w wędzarni 50 bez palenia.... P1270686.JPG Oszczędziłeś drewno na kolejne wędzenie Boczki wyglądają bardzo smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/121/#findComment-438950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3007 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Parę fotek z plaży w Jastarni wejście 52-chyba... I dzisiejsze zbiory - 30kg pomidorów - co robić? Jutro zrywam dalej.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/121/#findComment-440225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3008 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Plaża ok, a z pomidorów to zrób sok i coś w rodzaju ketchupu albo ... rozdaj znajomym i robotę będziesz miał z głowy I chyba fasolnika też masz - ja kiedyś tez miałam . Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/121/#findComment-440226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3009 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 I dzisiejsze zbiory - 30kg pomidorów - co robić? Z ilu krzakow masz tyle pomidorow...? Czad.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/121/#findComment-440227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3010 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Parę fotek z plaży w Jastarni W morzu to się ostatni raz kąpałem chyba w 1987 r właśnie w Jastarni Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/121/#findComment-440228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3011 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 I dzisiejsze zbiory - 30kg pomidorów - co robić? wysłać kurierem, adres mogę podać na PW Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/121/#findComment-440229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3012 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Pis-u... ale chyba z kąpiel to była od strony zatoki bo w morzu to woda za ciepła nie jest.... w Jastarni jest co prawda cieplejsza niż w zachodnich częściach pomorza ale i tak "Majorka" to to nie jest W zeszłą sobotę byłem z familią w odwiedzinach u rzeźnika....kąpiel w morzu musiała być... ale woda zimna jak piorun...... ściskało łydki.....i nie tylko łydki .... A z pomidorków..... jak nie będziesz miał już pomysłów to zawsze możesz zorganizować.... Tomatine ..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/121/#findComment-440239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gazda Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3013 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Witam,proponuję Ci przeznaczyć pomidory na suszenie,czas jest taki że można na słońcu.A póżniej do pomidorowej dodać zmiksowane. Pycha.Resztę o suszonych pomidorach dowiesz się z internetu, albo mogę służyć pomocą.Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/121/#findComment-440373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3014 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 GAzda, te pomidory jakie Pis, pokazuje na zdjeciu za bardzo na suszenie sie nie nadaja. A ja przerobilam je na : sok do picia, te male w calosci do sloika zalane sokiem, jak znalazl w zimie do sosow, relish . Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/121/#findComment-440408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3015 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 a z pomidorów to zrób sok Właśnie gotuję parę kilo na początek... proponuję Ci przeznaczyć pomidory na suszenie,czas jest taki że można na słońcu. za bardzo na suszenie sie nie nadaja. Wolę mokre pomidory, Ania ma racje - za soczyste... Z ilu krzakow masz tyle pomidorow...? Na działce kilkadziesiąt krzaków w gruncie i pod folią... zbiory słabe nie miałem czasu podlewać i nawozić....Przy domu w folii coś koło sześćdziesięciu krzaczków... A dziś właśnie zbiór przydomowy - 14kg bawole serca, 2kg malinowe, 11kg innych odmian i jeszcze koktajlowe i black cherry... i parę ogórków sałatkowych z folii - jakieś resztki... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/121/#findComment-440417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3016 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Gruszki twarde - będą w occie, papryczka chilli - nie potrzebuję więcej mocy, ostatnio dodałem pół do gara lecza - potem sam jadłem... A dziś ostatni zbiór ogórków na pikle i mała cebula - sucho.... Potem sok z pomidorów zacząłem... A mięsiste części pomidorów będą na salsę, nie wiem jeszcze jak si\ę zabrać, ale.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/121/#findComment-440537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3017 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Jak masz swoje to rób co tylko i ze wszystkiego Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/121/#findComment-440543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3018 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Boczki dziś pieczone.... Potem salsa na zimę w mojej mistyfikacji..... A na koniec wariacja - gruszki w occie .... A jutro coś się pokombinuje.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/121/#findComment-440850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3019 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Ja się zawsze dziwię, kiedy Wy na to czas znajdujecie ( na robienie przetworów oczywiście).... przecież to jest na prawdę sporo pracy przy tym... a ja się zorganizować jakoś nigdy nie mogę..... i czasu na wszystko brakuje Pełen szacun! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/121/#findComment-440866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3020 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 salsa ... w mojej mistyfikacji... Podpowiedz proszę jak ją robiłeś, znaczy przepis chciałem Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/121/#findComment-440876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3021 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Piotrze b proszę o przepis na salsęTwojej produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/121/#findComment-440909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3022 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) Ta salsa na zimę to mistyfikacja... raczej nie przepis, ale napiszę co i jak robiłem. Najpierw poszperałem w necie co by wiedzy liznąć... potem zabrałem się do dzieła korzystając z płodów, które sam uprawiam na działce. Składniki - pomidory- 4kg papryka słodka - 4 czerwone, 1 zielona papryka ostra - 1 sztcebula - 5 szt średnie - w tym 3 czerwone czosnek - 2 duże ząbkiDo garnka z 50 ml oleju rzepakowego dodałem cebulę pokrojoną w piórka , paprykę pokrojoną w małą kostkę, smażyłem na średnim ogniu jakieś 15 minut, potem dodałem przeciśnięty czosnek, następnie pomidory wcześniej sparzone, obrane ze skórki , pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w grubą kostkę. Dodałem płaską łyżkę cukru, płaską łyżkę soli, łyżkę oregano, łyżkę papryki słodkiej, płaską łyżeczkę kminu rzymskiego nazywanego u beżowych kuminem . Po paru chwilach próba smaku, jeszcze szczypta soli i już.Jak się zagotuje wkładam do słoików i pasteryzowałem 25 min . temp. 90-95 stopni, wyjąłem z garnka do wystudzenia i czekam na zimę.... Zielonej kolendry nie dodawałem, zawsze to można zrobić przed konsumpcją. A dziś tomato - maraton ciąg dalszy.... Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/121/#findComment-440943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3023 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Dziękuję Piotrze Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/121/#findComment-440985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3024 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Dziś na działce mały zbiór... Wędziłem trochę mięska lekko ciepłym dymkiem, jutro tura druga.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/121/#findComment-441263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3025 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Fasolnika miałam raz -w tunelu ale słabo obrodził a u Ciebie chyba nieźle Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/121/#findComment-441264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.