pis67 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2951 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 a z pomidorów to zrób sok Właśnie gotuję parę kilo na początek... proponuję Ci przeznaczyć pomidory na suszenie,czas jest taki że można na słońcu. za bardzo na suszenie sie nie nadaja. Wolę mokre pomidory, Ania ma racje - za soczyste... Z ilu krzakow masz tyle pomidorow...? Na działce kilkadziesiąt krzaków w gruncie i pod folią... zbiory słabe nie miałem czasu podlewać i nawozić....Przy domu w folii coś koło sześćdziesięciu krzaczków... A dziś właśnie zbiór przydomowy - 14kg bawole serca, 2kg malinowe, 11kg innych odmian i jeszcze koktajlowe i black cherry... i parę ogórków sałatkowych z folii - jakieś resztki... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/119/#findComment-440417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2952 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Gruszki twarde - będą w occie, papryczka chilli - nie potrzebuję więcej mocy, ostatnio dodałem pół do gara lecza - potem sam jadłem... A dziś ostatni zbiór ogórków na pikle i mała cebula - sucho.... Potem sok z pomidorów zacząłem... A mięsiste części pomidorów będą na salsę, nie wiem jeszcze jak si\ę zabrać, ale.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/119/#findComment-440537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2953 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Jak masz swoje to rób co tylko i ze wszystkiego Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/119/#findComment-440543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2954 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Boczki dziś pieczone.... Potem salsa na zimę w mojej mistyfikacji..... A na koniec wariacja - gruszki w occie .... A jutro coś się pokombinuje.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/119/#findComment-440850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2955 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Ja się zawsze dziwię, kiedy Wy na to czas znajdujecie ( na robienie przetworów oczywiście).... przecież to jest na prawdę sporo pracy przy tym... a ja się zorganizować jakoś nigdy nie mogę..... i czasu na wszystko brakuje Pełen szacun! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/119/#findComment-440866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2956 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 salsa ... w mojej mistyfikacji... Podpowiedz proszę jak ją robiłeś, znaczy przepis chciałem Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/119/#findComment-440876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2957 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Piotrze b proszę o przepis na salsęTwojej produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/119/#findComment-440909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2958 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) Ta salsa na zimę to mistyfikacja... raczej nie przepis, ale napiszę co i jak robiłem. Najpierw poszperałem w necie co by wiedzy liznąć... potem zabrałem się do dzieła korzystając z płodów, które sam uprawiam na działce. Składniki - pomidory- 4kg papryka słodka - 4 czerwone, 1 zielona papryka ostra - 1 sztcebula - 5 szt średnie - w tym 3 czerwone czosnek - 2 duże ząbkiDo garnka z 50 ml oleju rzepakowego dodałem cebulę pokrojoną w piórka , paprykę pokrojoną w małą kostkę, smażyłem na średnim ogniu jakieś 15 minut, potem dodałem przeciśnięty czosnek, następnie pomidory wcześniej sparzone, obrane ze skórki , pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w grubą kostkę. Dodałem płaską łyżkę cukru, płaską łyżkę soli, łyżkę oregano, łyżkę papryki słodkiej, płaską łyżeczkę kminu rzymskiego nazywanego u beżowych kuminem . Po paru chwilach próba smaku, jeszcze szczypta soli i już.Jak się zagotuje wkładam do słoików i pasteryzowałem 25 min . temp. 90-95 stopni, wyjąłem z garnka do wystudzenia i czekam na zimę.... Zielonej kolendry nie dodawałem, zawsze to można zrobić przed konsumpcją. A dziś tomato - maraton ciąg dalszy.... Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/119/#findComment-440943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2959 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Dziękuję Piotrze Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/119/#findComment-440985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2960 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Dziś na działce mały zbiór... Wędziłem trochę mięska lekko ciepłym dymkiem, jutro tura druga.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/119/#findComment-441263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2961 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Fasolnika miałam raz -w tunelu ale słabo obrodził a u Ciebie chyba nieźle Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/119/#findComment-441264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2962 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 U mnie rośnie przy folii, trochę zbieram - furory na razie u domowników nie zrobił, wolą fasolkę.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/119/#findComment-441265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2963 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Mięsko palce lizać... ech... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/119/#findComment-441268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2964 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Dziś nadziałem z 9 kilo krakowskiej i tyleż czerwonej.... Jutro wędzenie i pieczenie i coś z tego pojedzie do Gąsiorowa - podsuszone..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/119/#findComment-441522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2965 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Przeciwieństwo białej. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/119/#findComment-441549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2966 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) Hahaha znajac jego poczucie humoru to "biała" peklowana PS Upssss widzę Mirek że "zbiliśmy" się z tymi postami Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/119/#findComment-441550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2967 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 No hitem to byłoby zrobienie biało-czerwonej "Patriotyczna PIS-ówka" Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/119/#findComment-441553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2968 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Myślę, że to tylko kwestia czasu. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/119/#findComment-441557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2969 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Napisano dziś, 10:39 Maxell, dnia 28 Sie 2015 - 10:40, napisał:Przeciwieństwo białej. roger, dnia 28 Sie 2015 - 10:40, napisał:Hahaha znajac jego poczucie humoru to "biała" peklowana To kaszanka będzie u Pis-a kiełbasa czarna A salceson czarny??? Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/119/#findComment-441568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2970 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Dzisiejszy zbiór 10kg pomidorów z gruntu i papryka hot.. I przekrój krakowskiej i polędwiczki... A tu krakowska i czerwona - dla Bazyla.... No i nabyłem przystawkę opisaną przez Tusiaczka - na razie nie spełniła moich oczekiwań - pomidory obrane ze skórki tłoczone na zimno - moment zapchane zito, pogotowałem na gorąco i ciepłe do maszynki - przelatują szybko , za szybko, poczekam teraz jak wystygną.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/119/#findComment-441918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2971 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 No i nabyłem przystawkę opisaną przez Tusiaczka - na razie nie spełniła moich oczekiwań - pomidory obrane ze skórki tłoczone na zimno - moment zapchane zito, . Też kupiłam i mam takie samo odczucie .. podczas tłoczenia przez moje gardło poleciało sporo słów niecenzuralnych ... zostałam przy przecieraniu przez sito i daję radę, albo ja nie umiem tego odpowiednio obsługiwać, albo .... Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/119/#findComment-441920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2972 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 A którego sitka używasz bo tam są dwa... Ja używam tego o większych oczkach i mam całkowicie odmienne od Waszych odczucia. We wtorek przerabiam kolejne 20 kg Limy :-) Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/119/#findComment-441923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2973 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 (edytowane) A którego sitka używasz bo tam są dwa.. Tego z większymi - zapycha się po przetłoczeniu szklanki soku - dalej dupa, jakiś niegramotny jestem - a pomidory wcześniej gotujesz, parzysz - zimne czy ciepłe? Właśnie skończyłem przecieranie - trochę tym czymś, resztę poprawka na sitku.... Ale szynkę wyjąłem przy okazji , parzyła się trzy godziny - ponad 2,5kg.... Edytowane 29 Sierpnia 2015 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/119/#findComment-441939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2974 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 a pomidory wcześniej gotujesz, parzysz - zimne czy ciepłe? No co ty... Nic z nimi nie robię. Płuczę a potem przekrawam na pół albo na ćwiartki jak pomidor duży i jazda do dziury. Jedyne co zauwazyłem to że jak wkładam do dziury skórką do góry to idzie łatwiej. Wpychając tym popychadłem używam nieco siły ale bez przesady. Zresztą sami widzieliście efekty. Przetarcie 20 kg pomidorów plus drugie przetarcie jakiejś 1/4 z całości zabrało m jakieś 45 minut. Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/119/#findComment-441969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2975 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 tam pewnie z czoła jest regulacja jak bardzo wyciśnięte skórki mają z urządzenia wychodzić - może to o to chodzi aby to ustawić? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/119/#findComment-442013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.