Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

wiedz, że da się.

 

Wiesław, da się i bez vacum.Po tym terminie o którym pisałeś to trzeba lepszej krajalnicy niż Zelmerek.Ale jak ustawisz ją na 1mm to masz fajne mięsko do pogryzania. Więcej, mogę Wam pokazać 3 letnie mięsko (szynka z kością i kopytkiem, i nie śmierdzi), które sobie już wisi jako eksponat. Nie  mam takiej krajalnicy ale jak ktoś pokroi, to da się zjeść - bez przygód żołądkowych    :D

Pozdrawiam.

P.S. 

Szczęki trzeba mieć własne  :D

Edytowane przez Gonzo

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396178
Udostępnij na innych stronach

 

 

da się i bez vacum
Krzysiu, herezje prawisz .... ogień piekielny Cię nie ominie - jakby co to jakąś butelkę do kotła wezmę aby towarzystwa dotrzymać :cool:
Sent from my Nokia 1011
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396179
Udostępnij na innych stronach

Krzysiu, herezje prawisz ..

 

Wiesiu, wschodnim powiedzeniem, kak by tu  сказать. Będziesz pierwszy w tym kotle  :) .Co do herezji, to postaram się aby ta szyneczka o której pisałem, za bardzo "nie walła" Cię w główkę nad Wieprzem    :D

Edytowane przez Gonzo

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396181
Udostępnij na innych stronach

 

 

o herezji, to postaram się aby ta szyneczka o której pisałem, za bardzo "nie walła" Cię w główkę nad Wieprzem :D

Czyli zestrugana dobrym nożem da się zjeść :D

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396186
Udostępnij na innych stronach

Ostatnie dwa dni miałem dużo pracy, nic nie mogłem hobby uskutecznić, dziś w ramach relaksu parówki zrobiłem. By się nie rozpisywać za wiele, na razie będą tylko foty. :cool:

 

post-41160-0-50209100-1421007536_thumb.jpg

post-41160-0-23872400-1421007553_thumb.jpg

post-41160-0-72143300-1421007571_thumb.jpg

post-41160-0-92933700-1421007588_thumb.jpg

post-41160-0-91821400-1421007611_thumb.jpg

post-41160-0-02562000-1421007654_thumb.jpg

post-41160-0-57320600-1421007689_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396364
Udostępnij na innych stronach

Strasznie długie te parówki Ci wyszły :D

Co do receptury to co pisze w trzech ostatnich linijkach bo logo  skutecznie  uniemożliwia odczytanie?

Ja bardzo podobnie"na brudno" rozpisuje kolejne produkcje. :D

Temperatura farszuto jest 11,3st dobrze widzę?

Edytowane przez Hektor

Janusz
"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"
www.klubvolvo.org.pl

 

Nie zapomnij klepnąć Pana "S" 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396369
Udostępnij na innych stronach

Patrząc na odkręcanie to są prawie kabanoso- parówki

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396371
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ostatnie dwa dni miałem dużo pracy, nic nie mogłem hobby uskutecznić, dziś w ramach relaksu parówki zrobiłem. By się nie rozpisywać za wiele, na razie będą tylko foty.
 

Foty mówią same za siebie... :clap:  wyrób  przecudnej uroby..zjadłabym taką jedną parówkę  :rolleyes:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396375
Udostępnij na innych stronach

Czemu się dziwicie? Pisu dba o linię i może rano zjeść tylko dwie, a że lubi, to zrobił sobie solidne. 

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396377
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nie  mam takiej krajalnicy ale jak ktoś pokroi, to da się zjeść
Ja mam i chętnie pokroję - adres znasz :cool:  Człowiek dwa dni nie czyta a tu takie mecyje...  :)  

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396479
Udostępnij na innych stronach

To oprócz 17 g/kg peklosoli do zapeklowania mięsa, dodałeś później 35 g soli?

 

 

Zamysł był dać 50g, ale dla młodocianych, to zmniejszyłem. :cool. i są trochę małosolne jak dla chorych

 

A tu ciepła parówka w przekroju i przygotowane materiały na jutrzejszą zadymę...  :cool:

post-41160-0-05009300-1421104197_thumb.jpg

post-41160-0-65490700-1421104213_thumb.jpg

post-41160-0-43327500-1421104233_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396620
Udostępnij na innych stronach

Widzę że ty wcale nie śpisz, pracujesz 24h. :D

 

 

Pracuję 11 godzin, hobby,sport, rodzina - sześć i reszta na sen. :cool:

 

A niżej foty z wczoraj... :cool:

post-41160-0-51268800-1421269354_thumb.jpg

post-41160-0-91901400-1421269375_thumb.jpg

post-41160-0-33921900-1421269389_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396988
Udostępnij na innych stronach

 

 

Pracuję 11 godzin,

 

 

 Piotrek , kiedyś menel mi powiedział , że jak mam tylko 1200zł renty to w życiu nic nie robiłem  . :D  Czyli można pracować nawet i 20 godzin i mieć w kieszeni tylko dziurki :D :D .  Taką jedną cienką  prosto z wędzarni to bym  wciągnął  :D     Jednak nie , już za późna pora :D

 

 Gorąco pozdrawiam i dużo zdrówka w Nowym Roku życzę

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396992
Udostępnij na innych stronach

Dziś zapakowałem karkówki do podsuszania, marynowały  się od 10-go nie wiem czy ktoś  o tym  pisał, ale jak widać na focie - pętelki są na obydwu końcach - co dwa dni zmieniam położenie - dlaczego? Oczywiście data zapakowania, by się nie zagubić....  :cool:

 

  post-41160-0-69585000-1421352665_thumb.jpg

 

post-41160-0-16680500-1421352803_thumb.jpg

 

 

Na jutro rybki do wędzenia  pływają już w solance 10% - jutro zadymka. :cool:

 

 

 

post-41160-0-07177400-1421352882_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-397179
Udostępnij na innych stronach

Dziś rybki - foty

-przed wędzeniem

-w trakcie

-po :cool:

 

Jutro dorady pójdą do degustacji komisyjnej...  :cool:

 

 

post-41160-0-61140700-1421439841_thumb.jpg

post-41160-0-45608600-1421439855_thumb.jpg

post-41160-0-57115000-1421439870_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-397446
Udostępnij na innych stronach

Jutro dorady pójdą do degustacji komisyjnej...  :cool:

Pierwszy raz wędzisz dorady?

Ciekaw jestem jak smakują wędzone i czy warto się nimi zajmować? 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-397447
Udostępnij na innych stronach

Rankiem próba smakowa dorady wędzonej. Smak rzeknę delikatny, jakby lekko słodki, mięso białe,  soczyste, mimo że  zwarte, to nie jest twarde. Ości niewiele, łatwo oddzielają się od mięsa. Dorady pływały w solance razem z pstrągami, w porównaniu do nich słoność ich jest znacznie mniejsza, prawie niewyczuwalna, co podkreśla walory smakowe mięsa. Poczekam na ocenę reszty domowników - to potem plus foty.

Na koniec mogę napisać, że oprócz idealnej dla mnie smakowitości dorady w postaci smażonej, pieczonej i grillowanej, przetestowałem kolejny dobry sposób przygotowania tej rybki do konsumpcji - wędzenie.   :cool:

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-397568
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.