Gonzo Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2476 Opublikowano 11 Stycznia 2015 (edytowane) wiedz, że da się. Wiesław, da się i bez vacum.Po tym terminie o którym pisałeś to trzeba lepszej krajalnicy niż Zelmerek.Ale jak ustawisz ją na 1mm to masz fajne mięsko do pogryzania. Więcej, mogę Wam pokazać 3 letnie mięsko (szynka z kością i kopytkiem, i nie śmierdzi), które sobie już wisi jako eksponat. Nie mam takiej krajalnicy ale jak ktoś pokroi, to da się zjeść - bez przygód żołądkowych Pozdrawiam.P.S. Szczęki trzeba mieć własne Edytowane 11 Stycznia 2015 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2477 Opublikowano 11 Stycznia 2015 da się i bez vacum Krzysiu, herezje prawisz .... ogień piekielny Cię nie ominie - jakby co to jakąś butelkę do kotła wezmę aby towarzystwa dotrzymać Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396179 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2478 Opublikowano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Krzysiu, herezje prawisz .. Wiesiu, wschodnim powiedzeniem, kak by tu сказать. Będziesz pierwszy w tym kotle .Co do herezji, to postaram się aby ta szyneczka o której pisałem, za bardzo "nie walła" Cię w główkę nad Wieprzem Edytowane 11 Stycznia 2015 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2479 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Z Tobą do piekła to nawet na bosaka Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2480 Opublikowano 11 Stycznia 2015 o herezji, to postaram się aby ta szyneczka o której pisałem, za bardzo "nie walła" Cię w główkę nad Wieprzem Czyli zestrugana dobrym nożem da się zjeść Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2481 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Ostatnie dwa dni miałem dużo pracy, nic nie mogłem hobby uskutecznić, dziś w ramach relaksu parówki zrobiłem. By się nie rozpisywać za wiele, na razie będą tylko foty. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2482 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Takie 2 parówki z rana i człowiek najedzony. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2483 Opublikowano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Strasznie długie te parówki Ci wyszły Co do receptury to co pisze w trzech ostatnich linijkach bo logo skutecznie uniemożliwia odczytanie?Ja bardzo podobnie"na brudno" rozpisuje kolejne produkcje. Temperatura farszuto jest 11,3st dobrze widzę? Edytowane 11 Stycznia 2015 przez Hektor Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2484 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Patrząc na odkręcanie to są prawie kabanoso- parówki Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2485 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Ostatnie dwa dni miałem dużo pracy, nic nie mogłem hobby uskutecznić, dziś w ramach relaksu parówki zrobiłem. By się nie rozpisywać za wiele, na razie będą tylko foty. Foty mówią same za siebie... wyrób przecudnej uroby..zjadłabym taką jedną parówkę Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2486 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Czemu się dziwicie? Pisu dba o linię i może rano zjeść tylko dwie, a że lubi, to zrobił sobie solidne. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2487 Opublikowano 12 Stycznia 2015 To oprócz 17 g/kg peklosoli do zapeklowania mięsa, dodałeś później 35 g soli? Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2488 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Jak policzysz z wodą to wyjdzie niecałe 18 g / kg, więc chyba dobrze . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2489 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Nie mam takiej krajalnicy ale jak ktoś pokroi, to da się zjeść Ja mam i chętnie pokroję - adres znasz Człowiek dwa dni nie czyta a tu takie mecyje... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2490 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Masz racje tak będzie, zapomniałem o wodzie. Dzięki Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2491 Opublikowano 12 Stycznia 2015 To oprócz 17 g/kg peklosoli do zapeklowania mięsa, dodałeś później 35 g soli? Zamysł był dać 50g, ale dla młodocianych, to zmniejszyłem. :cool. i są trochę małosolne jak dla chorych A tu ciepła parówka w przekroju i przygotowane materiały na jutrzejszą zadymę... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2492 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Widzę że ty wcale nie śpisz, pracujesz 24h. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2493 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Widzę że ty wcale nie śpisz, pracujesz 24h. Pracuję 11 godzin, hobby,sport, rodzina - sześć i reszta na sen. A niżej foty z wczoraj... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2494 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Pracuję 11 godzin, Piotrek , kiedyś menel mi powiedział , że jak mam tylko 1200zł renty to w życiu nic nie robiłem . Czyli można pracować nawet i 20 godzin i mieć w kieszeni tylko dziurki :D . Taką jedną cienką prosto z wędzarni to bym wciągnął Jednak nie , już za późna pora Gorąco pozdrawiam i dużo zdrówka w Nowym Roku życzę Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2495 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Dziś zapakowałem karkówki do podsuszania, marynowały się od 10-go nie wiem czy ktoś o tym pisał, ale jak widać na focie - pętelki są na obydwu końcach - co dwa dni zmieniam położenie - dlaczego? Oczywiście data zapakowania, by się nie zagubić.... Na jutro rybki do wędzenia pływają już w solance 10% - jutro zadymka. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-397179 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2496 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Piotr to proste,równomierne obsychanie,robię tak samo tylko na haczyku Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-397255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2497 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Dziś rybki - foty-przed wędzeniem-w trakcie-po Jutro dorady pójdą do degustacji komisyjnej... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-397446 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2498 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Jutro dorady pójdą do degustacji komisyjnej... Pierwszy raz wędzisz dorady?Ciekaw jestem jak smakują wędzone i czy warto się nimi zajmować? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-397447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2499 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Pierwszy raz wędzisz dorady? No pierwszy - u dzikich nie wędzą..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-397460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2500 Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Rankiem próba smakowa dorady wędzonej. Smak rzeknę delikatny, jakby lekko słodki, mięso białe, soczyste, mimo że zwarte, to nie jest twarde. Ości niewiele, łatwo oddzielają się od mięsa. Dorady pływały w solance razem z pstrągami, w porównaniu do nich słoność ich jest znacznie mniejsza, prawie niewyczuwalna, co podkreśla walory smakowe mięsa. Poczekam na ocenę reszty domowników - to potem plus foty.Na koniec mogę napisać, że oprócz idealnej dla mnie smakowitości dorady w postaci smażonej, pieczonej i grillowanej, przetestowałem kolejny dobry sposób przygotowania tej rybki do konsumpcji - wędzenie. Edytowane 17 Stycznia 2015 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-397568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.