BazylWidzew Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2476 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Bazylku na zlocie W-M pokosztujemy dwuletniego piwka.... Piotr dwuletnie pifko to jest coś, nigdy takiego nie pilem Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-394317 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2477 Opublikowano 2 Stycznia 2015 To jedna krypta będzie za mało Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-394318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2478 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Kiełbaska do piwka pół godzinki w wędzarni, jeszcze trochę i wrzucimy drugą zmianę. To może skład surowcowy i przyprawowy - standardowo przypadkowy... wp.kl.II - 2kg z karkówki/17g peklosól/24h/ sitko 10mmwp.kl.III - 0,4kg z szynki/17g peklosól/24h/ 2xsitko 4mmwoł.tłusta - 0,6kg / 17g peklosól/24h/2x sitko 4mm przyprawy na 1kg mięsa : -pieprz -2g-kolendra-1g-czosnek-2ggorczyca-2gKrótko mieszałem ręcznie - nadziane w jelita naturalne, osadzanie przez noc na świeżym powietrzu zabezpieczone przed wysychaniem. Z rana 1,5 godz. temp. pokojowa 19 stopni i do wędzarni... podpiekę na koniec. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-394337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2479 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Teraz boczki i żywiecka w dymie... siedzą, wiszą.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-394377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2480 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłodniałem przez te fotki. Daj gryza, choćby e-mailem...... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-394378 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2481 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Masz boczku - już gotowy... upieczony .... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-394382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2482 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Gorący towar Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-394385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2483 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Piotrek .. jesteś cholera jak zwykle przewidywalny ze swoimi wyrobami na najwyższym poziomie ... nuda ... co nie oznacza, że mi język do d.. nie ucieka echhh Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-394387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2484 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Oj żebyś ty bliżej mieszkał, to dziś nie byłbyś trzeźwy ! Szacuneczek i dziękuję za boczek......pychota i niebo w gębie. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-394390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2485 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Żywiecka gotowa - upieczona na miękko - zaraz koniec pracy i do domku, tam coś zrobię - polędwicę mam w soli i przyprawach - nadzieję morelą i upiekę.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-394392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2486 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Na początek fota polędwicy, która w naturalny sposób bez wspomagaczy w ciągu tygodnia zmieniła barwy zewnętrzne... Następnie żywiecka w przekroju i polędwica z morelą wczoraj upieczona... Półmisek z wędlinami na śniadanko... A niżej karkówka na dojrzewanie - w stanie peklowania, rozpakowana i w ubranku gotowa do wiszenia... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-394727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2487 Opublikowano 4 Stycznia 2015 I jak tu nie dostać ślinotoku?wyroby z najwyższej półki Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-394730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2488 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Na początek fota polędwicy, która w naturalny sposób bez wspomagaczy w ciągu tygodnia zmieniła barwy zewnętrzne... A pokaż nam no z tymi .. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-394738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2489 Opublikowano 4 Stycznia 2015 A pokaż nam no z tymi .. Z którymi? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-394747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2490 Opublikowano 5 Stycznia 2015 CześćPis67 uwędziłeś królika, a wcześniej peklowałeś czy w solance trzymałeś, jaki proces późniejszy, parzony czy podpiekany w wędzarni?, jakieś przyprawy?. Mam króle, nigdy nie wędziłem, stąd te pytania. PozdrawiamJarek Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-394846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2491 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Królik - solanka 10% - 16-24 godziny, opłukać, osuszyć, wędzić - 2-3godz-40-50stopni, na koniec podpiec w wędzarni - pół godziny. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-394868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2492 Opublikowano 5 Stycznia 2015 dzięki, będą 2 króliki upieczone Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-394874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2493 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Jak trzeba - to i wędlinki na śniadanko przygotowałem i ostatni kawałek łososia poszedł pod nóż. zaprawiłem też karkówkę dla dojrzewania.... i polędwicę... I szczelnie zapakowane poleżą w chłodzie ze trzy dni... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-395228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2494 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Wędlinki zacne;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-395238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2495 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Co to za folia w którą zapakowałeś wędlinki i po co jest ta taśma malarska ? Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-395312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2496 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Folia pewnie zwykła spożywcza a taśma aby soki z mięsa nie uciekały zawsze coś ucieknie bez taśmy;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-395335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2497 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Co to za folia w którą zapakowałeś wędlinki i po co jest ta taśma malarska ? Morfeusz odpowiedział. Strecz taki do produktów spożywczych, szczelnie nim owinięte mięsko, bo nie lubię wymiany gazowej, o której czytam często na forum, taśma - mam jej sporo i zaklejam- to mi się nie odwija i jeszcze metkownicą robię datę, by wiedzieć kiedy zamarynowałem. Tak się to robi z braku laku.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-395470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2498 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Miałem robić parówki - nie zdążyłem, ale zapakowałem polędwicę i karkówkę do siatki, powiszą sobie teraz. Rozpakowałem boczek faszerowany zapakowany w październiku, leżał w lodówce - żadnych objawów zmiian organoleptycznych. Mam też takie osłonki jak na ostatniej focie, jak je przygotować przed napełnieniem farszu parówkowego? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2499 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Nałożyć na lejek ,do nich przystosowany i nadziewać. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2500 Opublikowano 10 Stycznia 2015 O ile się nie mylę to zakładasz na lejek i ogień. Broń Boże moczyć. Pewnie ktoś bardziej to dopowie. Dziadek mnie uprzedził, ale dobrze mówiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/100/#findComment-396124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.