Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Pasztety - tłusta wieprzowina i wątroba z młodego byka.... :cool:

 

cebula, przyprawy, jajka, chleb ....

 

post-41160-0-10754800-1446244272_thumb.jpg

Koza ?

Pewien pan pokazał jak trybować i usunąć - tylko co usuwał, jak tego nie było na filmie ? Właśnie to.... :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-453485
Udostępnij na innych stronach

 

 

Pewien pan pokazał jak trybować i usunąć - tylko co usuwał, jak tego nie było na filmie ? Właśnie to.... :cool:

 

Strzelam ;) Gruczoły zauszne z podgardla ;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-453487
Udostępnij na innych stronach

Gruczoły zauszne z podgardla ;)

Dobra nazwa - zauszne z podgardla, nauki anatomii zwierząt, które pobierałem onegdaj, nie definiowały takich gruczołów, ale to właśnie to.... co piesek mój lubi.... :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-453489
Udostępnij na innych stronach

A zagadka jest brakującym ogniwem z filmu pewnego artysty - tzw. brakujący element..

 

Zagadka jest prosta.Atlas anatomiczny zwierząt nazywa ten gruczoł przyusznicą.Ja czyli ten pan o którym piszesz spotkałem się na naszym forum z taką nazwą jak podałem w filmiku.To tak jak z mięśniem trzygłowym czy trójgłowym.Podał tą nazwę albo Andrzej Bagno, albo Dziadek.Mimo, że brak Ci było odwagi napisać to w moim kąciku to i tak Cię podziwiam.Musiałeś obejrzeć film, obrobić  podgardle, którego ponoć nie używasz bo Ci śmierdzi, zrobić zdjęcia i zamieścić na forum z szujowatym komentarzem.Strasznie się musiałeś napracować, żeby w swoim stylu komuś dopiec, ale się przeliczyłeś.Na mnie nie zrobiło to żadnego wrażenia.Jak to mówią " psy szczekają a karawana idzie dalej"A wystarczyło napisać pod moim filmem jednozdaniowe sprostowania.Oglądaj następny odcinek.Będzie o klasyfikacji podgardla.Zapewne znajdziesz też coś do czego będziesz mógł się znowu przy....bać..Pozdrawiam

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-453536
Udostępnij na innych stronach

Dziś krakowska w zadymiarskim świecie.... :cool:

 

post-41160-0-33277500-1446331948_thumb.jpg

 

post-41160-0-52042400-1446331987_thumb.jpg

 

post-41160-0-67342700-1446332011_thumb.jpg

 

 

 

I paprykarz - 5kg - koszt surowca 40zł - 8zł za kg wyrobu....

 

post-41160-0-02018000-1446332033_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-453624
Udostępnij na innych stronach

Szyneczka z tłuszczykiem - dojrzewa..... :cool:

 

post-41160-0-35722600-1446412509_thumb.jpg

 

 

Dziś trochę wyrobów zabrałem z sobą... parzone i podsuszane...

 

 

post-41160-0-42473600-1446412549_thumb.jpg

 

 

Karkówkę wyjąłem z pończochy.....

 

 

post-41160-0-10519700-1446412582_thumb.jpg

 

 

I to coś już dojrzało - wkrótce rozpocznę .... zobaczymy jak się ma i co w środku siedzi ? :cool:

 

 

post-41160-0-01687300-1446412640_thumb.jpg

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-453771
Udostępnij na innych stronach

Piotrze, cokolwiek byś nie zrobił, zawsze jestem pod wrażeniem i zazdroszczę umięjętności. :thumbsup:  :clap:

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-453916
Udostępnij na innych stronach

Czekam na propozycje wyrobów wędliniarskich z mięsa jelenia lub jego dodatkiem..., które wykonam....  wkrótce...  Co by tu zrobić - mięsa jest dostatek... ?   :cool:   

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454239
Udostępnij na innych stronach

Gdybym ja miał mięso z jelenia chyba zrobił bym trochę kiełbasy typu myśliwska, pół na pół z wp. Taka podpiekana, podsuszana hmm. Piotrze jak będzie smakować to Nam się udało a jak nie będzie zjadliwa to znaczy, że schrzaniłeś :)

Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie.

 

Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/

Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454271
Udostępnij na innych stronach

To rozpoczynamy listę wyrobów.  :cool:  Sivon - dobry wybór.

 

1.Myśliwska   

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454277
Udostępnij na innych stronach

Czekam na propozycje wyrobów wędliniarskich z mięsa jelenia lub jego dodatkiem..., które wykonam....  wkrótce...  Co by tu zrobić - mięsa jest dostatek... ?   :cool:   

Ostatnio dodaję do bialej i do parówkowej zamiast wołowiny. Oba wyroby bardzo zyskują na smaku.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454278
Udostępnij na innych stronach

Niestety w parówkach jeleń nie podchodził nikomu, przerabiałem to już, biała - niech będzie biała....  Twoje typy nie przechodzą do realizacji, dzięki. :cool:

Czekam na kolejne propozycje....  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454295
Udostępnij na innych stronach

Kiełbasa Jeleniogórska.....  :cool:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454297
Udostępnij na innych stronach

Konserwa słoikowa .

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454315
Udostępnij na innych stronach

Ja zabieram szynkę z kością plus coś natrawienie.

Ja zabieram szynkę z kością plus coś natrawienie.

post-40224-0-39422500-1446647284_thumb.jpg

Edytowane przez Kazik55
www.ratownicy.org
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454318
Udostępnij na innych stronach

Miro zrobię taką, Kazik szynkę też, ale bez kości...  :cool:  Wujku - mięsko piękne, duże kawałki - konserw nie będzie.... 

 

1.Myśliwska

2.Kiełbasa szynkowa jeleniogórska

3.Szynka parzona

 

To czekam na dalsze propozycje. :cool:   

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454324
Udostępnij na innych stronach

Ja to bym część do wielkiego gara na jaki guljasz wrzucił...  :cool: Oj dawno guljasza z dziczyzny nie było...  :cry:

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454336
Udostępnij na innych stronach

 

 

To czekam na dalsze propozycje.

Bielska.

Zamiast wołowiny.

Tylko należy mocniej przyprawić.

Robię za każdym razem jak dysponuję sarniną.

Myślę, że z jeleniny będzie równie dobra.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454341
Udostępnij na innych stronach

Ja to bym część do wielkiego gara na jaki guljasz wrzucił...

Ja nie, ale LP już gotuje.... na jutro... :cool:

 

Robię za każdym razem jak dysponuję sarniną. Myślę, że z jeleniny będzie równie dobra.

 

Sarnina to raczej przy jeleniu nawet nie stała... Bielskiej nie będzie...

 

Salami di Cervo

Salami też nie będzie - zlot za pasem - a przypilnować by trzeba było... :cool:

 

1.Myśliwska

 

2.Kiełbasa szynkowa jeleniogórska

 

3.Szynka parzona

 

4.Metka

 

5.Polska

 

:cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454370
Udostępnij na innych stronach

Robilam Kongurosy, czyli kabanosy z miesa kangurzego, to moze Ty zrob  tez kabanosy

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454373
Udostępnij na innych stronach

Z jakichś skrawków wątrobianka (ah chodzi za mną taka).. a co ładniejsze kąski może mortadela rogata? z kostkami słoninki i jakimś grzybowym lub orzechowym akcentem? 

Ew. podwędzane beef tzn jeleń jerky.. jakaś fajna 'bejca' i suszenie :P Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454380
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.