pis67 Opublikowano 30 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3151 Opublikowano 30 Października 2015 Pasztety - tłusta wieprzowina i wątroba z młodego byka.... cebula, przyprawy, jajka, chleb .... Koza ? Pewien pan pokazał jak trybować i usunąć - tylko co usuwał, jak tego nie było na filmie ? Właśnie to.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-453485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #3152 Opublikowano 30 Października 2015 ? Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-453486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #3153 Opublikowano 30 Października 2015 Pewien pan pokazał jak trybować i usunąć - tylko co usuwał, jak tego nie było na filmie ? Właśnie to.... Strzelam Gruczoły zauszne z podgardla Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-453487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3154 Opublikowano 30 Października 2015 Gruczoły zauszne z podgardla Dobra nazwa - zauszne z podgardla, nauki anatomii zwierząt, które pobierałem onegdaj, nie definiowały takich gruczołów, ale to właśnie to.... co piesek mój lubi.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-453489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #3155 Opublikowano 31 Października 2015 (edytowane) A zagadka jest brakującym ogniwem z filmu pewnego artysty - tzw. brakujący element.. Zagadka jest prosta.Atlas anatomiczny zwierząt nazywa ten gruczoł przyusznicą.Ja czyli ten pan o którym piszesz spotkałem się na naszym forum z taką nazwą jak podałem w filmiku.To tak jak z mięśniem trzygłowym czy trójgłowym.Podał tą nazwę albo Andrzej Bagno, albo Dziadek.Mimo, że brak Ci było odwagi napisać to w moim kąciku to i tak Cię podziwiam.Musiałeś obejrzeć film, obrobić podgardle, którego ponoć nie używasz bo Ci śmierdzi, zrobić zdjęcia i zamieścić na forum z szujowatym komentarzem.Strasznie się musiałeś napracować, żeby w swoim stylu komuś dopiec, ale się przeliczyłeś.Na mnie nie zrobiło to żadnego wrażenia.Jak to mówią " psy szczekają a karawana idzie dalej"A wystarczyło napisać pod moim filmem jednozdaniowe sprostowania.Oglądaj następny odcinek.Będzie o klasyfikacji podgardla.Zapewne znajdziesz też coś do czego będziesz mógł się znowu przy....bać..Pozdrawiam Edytowane 31 Października 2015 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-453536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 31 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3156 Opublikowano 31 Października 2015 Dziś krakowska w zadymiarskim świecie.... I paprykarz - 5kg - koszt surowca 40zł - 8zł za kg wyrobu.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-453624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3157 Opublikowano 1 Listopada 2015 (edytowane) Szyneczka z tłuszczykiem - dojrzewa..... Dziś trochę wyrobów zabrałem z sobą... parzone i podsuszane... Karkówkę wyjąłem z pończochy..... I to coś już dojrzało - wkrótce rozpocznę .... zobaczymy jak się ma i co w środku siedzi ? Edytowane 1 Listopada 2015 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-453771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #3158 Opublikowano 2 Listopada 2015 Szyneczka z tłuszczykiem - dojrzewa..... Widze Piotr że poszedłeś w maskotki... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-453826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #3159 Opublikowano 2 Listopada 2015 Piotrze, cokolwiek byś nie zrobił, zawsze jestem pod wrażeniem i zazdroszczę umięjętności. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-453916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3160 Opublikowano 3 Listopada 2015 Dziś dziki jeleń dojechał, już czeka .... na obróbkę Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3161 Opublikowano 4 Listopada 2015 Czekam na propozycje wyrobów wędliniarskich z mięsa jelenia lub jego dodatkiem..., które wykonam.... wkrótce... Co by tu zrobić - mięsa jest dostatek... ? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #3162 Opublikowano 4 Listopada 2015 Gdybym ja miał mięso z jelenia chyba zrobił bym trochę kiełbasy typu myśliwska, pół na pół z wp. Taka podpiekana, podsuszana hmm. Piotrze jak będzie smakować to Nam się udało a jak nie będzie zjadliwa to znaczy, że schrzaniłeś Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3163 Opublikowano 4 Listopada 2015 To rozpoczynamy listę wyrobów. Sivon - dobry wybór. 1.Myśliwska Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #3164 Opublikowano 4 Listopada 2015 Czekam na propozycje wyrobów wędliniarskich z mięsa jelenia lub jego dodatkiem..., które wykonam.... wkrótce... Co by tu zrobić - mięsa jest dostatek... ? Ostatnio dodaję do bialej i do parówkowej zamiast wołowiny. Oba wyroby bardzo zyskują na smaku. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3165 Opublikowano 4 Listopada 2015 Niestety w parówkach jeleń nie podchodził nikomu, przerabiałem to już, biała - niech będzie biała.... Twoje typy nie przechodzą do realizacji, dzięki. Czekam na kolejne propozycje.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #3166 Opublikowano 4 Listopada 2015 Kiełbasa Jeleniogórska..... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #3167 Opublikowano 4 Listopada 2015 Konserwa słoikowa . Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik55 Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #3168 Opublikowano 4 Listopada 2015 (edytowane) Ja zabieram szynkę z kością plus coś natrawienie.Ja zabieram szynkę z kością plus coś natrawienie. Edytowane 4 Listopada 2015 przez Kazik55 Cytuj www.ratownicy.org Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3169 Opublikowano 4 Listopada 2015 Miro zrobię taką, Kazik szynkę też, ale bez kości... Wujku - mięsko piękne, duże kawałki - konserw nie będzie.... 1.Myśliwska2.Kiełbasa szynkowa jeleniogórska3.Szynka parzona To czekam na dalsze propozycje. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454324 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #3170 Opublikowano 4 Listopada 2015 Ja to bym część do wielkiego gara na jaki guljasz wrzucił... Oj dawno guljasza z dziczyzny nie było... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #3171 Opublikowano 4 Listopada 2015 To czekam na dalsze propozycje. Bielska.Zamiast wołowiny.Tylko należy mocniej przyprawić.Robię za każdym razem jak dysponuję sarniną.Myślę, że z jeleniny będzie równie dobra. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #3172 Opublikowano 4 Listopada 2015 Salami di Cervo http://img.photobucket.com/albums/v310/KMG99/1-Hobby%20Shots/P1120171_zps6a610d00.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3173 Opublikowano 4 Listopada 2015 Ja to bym część do wielkiego gara na jaki guljasz wrzucił... Ja nie, ale LP już gotuje.... na jutro... Robię za każdym razem jak dysponuję sarniną. Myślę, że z jeleniny będzie równie dobra. Sarnina to raczej przy jeleniu nawet nie stała... Bielskiej nie będzie... Salami di Cervo Salami też nie będzie - zlot za pasem - a przypilnować by trzeba było... 1.Myśliwska 2.Kiełbasa szynkowa jeleniogórska 3.Szynka parzona 4.Metka 5.Polska Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #3174 Opublikowano 4 Listopada 2015 Robilam Kongurosy, czyli kabanosy z miesa kangurzego, to moze Ty zrob tez kabanosy Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #3175 Opublikowano 4 Listopada 2015 Z jakichś skrawków wątrobianka (ah chodzi za mną taka).. a co ładniejsze kąski może mortadela rogata? z kostkami słoninki i jakimś grzybowym lub orzechowym akcentem? Ew. podwędzane beef tzn jeleń jerky.. jakaś fajna 'bejca' i suszenie :P Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/127/#findComment-454380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.