Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Widziałem płuca chorej świnki, od tamtego czasu nawet psu nie kupuję. Widziałem swoje podczas bronchoskopii - też nie ma na co patrzeć.

 W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

                           M.Twain

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/17/#findComment-142750
Udostępnij na innych stronach

To foty. :cool: Mięsko już rozparcelowane: na obiady, kiełbasę, pasztetową, kaszankę i salcesony. :cool: O chorobach płuc u świń już pisałem.

 

 

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/17/#findComment-142771
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
Wczoraj wędziłem, dzisiaj wędzę, choć w pracy jestem, tak przy okazji, jutro nie będę wędził. :cool: A foty, cóż.... :cool:
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/17/#findComment-145121
Udostępnij na innych stronach

A to cześć z zeszłotygodniowej zabawy, na śniadanko krojone tępym nożem, żona w kuchni rządzi. :cool:

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/17/#findComment-145349
Udostępnij na innych stronach

Pisu- na talerzu to chyba salceson, biodrówka, boczuś, szyneczka i kiełbaska może żywiecka???????

"Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...
http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/17/#findComment-145376
Udostępnij na innych stronach

tylko ta sklepowa biodrówka w postaci wędzonej to ogonówka

Ok, dzięki za naukę, już zapamiętam :lol:

"Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...
http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/17/#findComment-145574
Udostępnij na innych stronach

W piątek kaszankę białą i czarną zrobiłem z kaszą gryczaną nie prażoną, drugi raz na tej kaszy i zdanie mam, że jest lepsza niż na prażonej. Wczoraj podwędziłem i tyle się ino zostało. :cool:

 

 

 

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/17/#findComment-146515
Udostępnij na innych stronach

W piątek kaszankę białą i czarną zrobiłem z kaszą gryczaną nie prażoną, drugi raz na tej kaszy i zdanie mam, że jest lepsza niż na prażonej. Wczoraj podwędziłem i tyle się ino zostało. :cool:

piękna kaszaneczka ,ooo taką "tęgą" lubię,dobrze że nie dodajesz rosołu :cool:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/17/#findComment-146528
Udostępnij na innych stronach

W piątek kaszankę białą i czarną zrobiłem z kaszą gryczaną nie prażoną, drugi raz na tej kaszy i zdanie mam, że jest lepsza niż na prażonej. Wczoraj podwędziłem i tyle się ino zostało. :cool:

 

 

Możesz napisać swój przepis na czarną?

Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/17/#findComment-146531
Udostępnij na innych stronach

pis67, w jakim celu ?

Podwędzam delikatnie zimnym dymem godzinkę bo:

- taka rodzinna tradycja

- spoko leży tydzień i dłużej w lodówce, flaczek nie bywa śliski.

- jak ktoś dostaje kaszankę, np.dziś Endrio, pierwsze co robi to węchem ocenia

 

:cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/17/#findComment-146565
Udostępnij na innych stronach

Pisie, wklej, jesli możesz materiały z rozbioru tego bysia. I jeśli masz zrobione, zdjęcia z klasyfikacji mięsa wołowego. Z góry dzięki.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/17/#findComment-147007
Udostępnij na innych stronach

jesli możesz materiały z rozbioru tego bysia. I jeśli masz zrobione, zdjęcia z klasyfikacji mięsa wołowego

Zdjęć dużo nie mam, a klasyfikacja - normalnie amatorska. :grin:

 

I foty salami, które znalazłem w dojrzewalni, były 4, jedną LP zabrała mi wczoraj, teraz jest ok. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/17/#findComment-147865
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.