Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj sery - kolejna próba - koryciński i oscypki, po 10 litrów mleka.  :cool:

 

Ricotta nie wyszła, chyba dlatego, że użyłem serwatki z obydwu serów, rankiem wszystko wyglądało ładnie, lecz skrzep był tak drobny, że przelatywał przez chustę.  :cool: 

 

 

post-41160-0-92596800-1380477986_thumb.jpg

post-41160-0-64951200-1380478015_thumb.jpg

post-41160-0-31582000-1380478050_thumb.jpg

post-41160-0-29572700-1380478072_thumb.jpg

post-41160-0-93628500-1380478097_thumb.jpg

post-41160-0-08933300-1380478166_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-303992
Udostępnij na innych stronach

Ricotta nie wyszła, chyba dlatego, że użyłem serwatki z obydwu serów, rankiem wszystko wyglądało ładnie, lecz skrzep był tak drobny, że przelatywał przez chustę. :cool:

No właśnie, ja też tak miałem już dwa razy, to jest wkurzające. :mad:

Edytowane przez Todek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-304010
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj sery - kolejna próba - koryciński i oscypki, po 10 litrów mleka.  :cool:

 

Ricotta nie wyszła, chyba dlatego, że użyłem serwatki z obydwu serów, rankiem wszystko wyglądało ładnie, lecz skrzep był tak drobny, że przelatywał przez chustę.  :cool:

Fajne garnki... a sery też niczego sobie :)

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-304056
Udostępnij na innych stronach

Fajne garnki... a sery też niczego sobie

Jeden starszy od drugiego(garnek), a sery, będzie lepiej, namierzyłem kolegę z podstawówki, jest w-ce prezesem zakładu mleczarskiego, małego, ale istniejącego od dziesiątek lat, wkrótce pojadę na oględziny i po naukę, zabieram trochę swojego piwka, jakieś wędlinki, wszystko na wymianę.

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-304728
Udostępnij na innych stronach

Pisu, Ty to masz fajnych kolegów. Co jeden to lepszy ....

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-304740
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj wędziłem zimnym dymkiem polędwiczki i polędwicę, rozkroiłem ser prawie koryciński, dziurek brak, zaziębiłem go, jutro szyneczki do wędzarni wskoczą, a w sobotę wieprzek domowy pod nóż. :cool:

 

 

post-41160-0-51926200-1380824094_thumb.jpg

post-41160-0-54418100-1380824121_thumb.jpg

post-41160-0-81522600-1380824142_thumb.jpg

post-41160-0-45979700-1380824165_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-304786
Udostępnij na innych stronach

 

 

dziurek brak, zaziębiłem go

Trafna diagnoza :(

Okres okołozaduszkowy się kłania :cry:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-306080
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj wieczorem wrzuciłem trzy kawałki halibuta, zadałem dwa kawałki olchy i tak zimnym dymkiem samo się uwędziło. I przekrój kiełbaski, która początkowo miała być żywiecką, ale po dodaniu mięska na niedoszłą podwawelska zmieniła się na tłustszą, część powieszę na strychu, niech podeschnie.

post-41160-0-52858200-1381494256_thumb.jpg

post-41160-0-84993300-1381494353_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-306341
Udostępnij na innych stronach

Dziś boczki w wędzarni i szpek, bo jak człek się narobi, to musi kawał szpeku zjeść, co by siłę miał.

post-41160-0-48131600-1381581308_thumb.jpg

post-41160-0-62215400-1381581450_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-306470
Udostępnij na innych stronach

Szpek masz w wedzarni ksiązkowy ,u nas nie spotykany , chyba swinka z włąsnej hodowli .Pozdrawiam

Edytowane przez Pacan Wojciech
Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-306471
Udostępnij na innych stronach

Szynki wyjęte, poociekają trochę, potem przygotuję do jutrzejszego wędzenia. :cool:

post-41160-0-38254200-1382128366_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-307601
Udostępnij na innych stronach

 

 

Samym bukiem nie jest źle.

 

Albo Ci padł aparat ,albo jakoś  blado to widzę. :cool:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-307717
Udostępnij na innych stronach

albo jakoś blado to widzę.

Tragedii nie ma, fota sprzed chwili, z tyłu ogonówka i boczek tylko dym, przód szynki po parzeniu, jedna duża doparza się. Nie muszę pisać o zbawiennym krótkim działaniu dymu na wyrób parzony.

post-41160-0-20599900-1382214779_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-307736
Udostępnij na innych stronach

:D

Edytowane przez jumbo

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

 

 

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-307737
Udostępnij na innych stronach

Tu boczek z ostatniego kabana,tego 150kg, gruby na cztery palce, tylko wędzony samym bukiem z 10 godzin.

post-41160-0-63059200-1382220103_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-307740
Udostępnij na innych stronach

Ty Pisu może ta waga na której świnia była ważona , :angel: była jakaś lewa i Ci dołożyła parę kilo wirtualnie , albo nie wiem co... :cool:

 

Dla mnie te przyrosty o których wspominałeś są nie do przyjęcia i nawet śmiał bym twierdzić , że w rodzinie to najlepiej się wychodzi na fotce (trzeba stać w środku , bo mogą obciąć twoją osobę) ;)

Pozdro)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-307749
Udostępnij na innych stronach

spec 202 - ot,  tam kłócicie się o jakiegos kabana - wysechł w wedzarni lub miał wiecej miesa , a chudsze boczki  :D  ;) wtroby ladne jak zawsze   :clap:

Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-307758
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.