Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

czy to szynkowa z przepisu mira

Ja raczej stosuję przepisy branżowe dla dinozaurów, lub zapiski rodzinne są inspiracją, nie nadużywam przypraw, stanowią one ozdobę smaku mięska i nie są dodawane w nadmiernych ilościach, a ta szynkowa wg. przepisu z 16-ki. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-302964
Udostępnij na innych stronach

przypraw, stanowią one ozdobę smaku mięska

piękne słowa. Cytat warty zapamiętania.

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/
fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-302988
Udostępnij na innych stronach

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-303073
Udostępnij na innych stronach

Parę fotek

Pisie czy metka to jest ta zapowiadana,zrobiona z karkówki,jeżeli tak to napisz jakie wrażenia z wykonu?

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-303076
Udostępnij na innych stronach

czy metka to jest ta zapowiadana,zrobiona z karkówki,jeżeli tak to napisz jakie wrażenia z wykonu?

Metka z karkówki i 10% słoniny grzbietowej, jak zwykle chuda, dość szybko znika. :cool:

 

A dziś zadymiałem boczek ze 130kilogramowego wieprzka. :cool:

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-303317
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj sery - kolejna próba - koryciński i oscypki, po 10 litrów mleka.  :cool:

 

Ricotta nie wyszła, chyba dlatego, że użyłem serwatki z obydwu serów, rankiem wszystko wyglądało ładnie, lecz skrzep był tak drobny, że przelatywał przez chustę.  :cool: 

 

 

post-41160-0-92596800-1380477986_thumb.jpg

post-41160-0-64951200-1380478015_thumb.jpg

post-41160-0-31582000-1380478050_thumb.jpg

post-41160-0-29572700-1380478072_thumb.jpg

post-41160-0-93628500-1380478097_thumb.jpg

post-41160-0-08933300-1380478166_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-303992
Udostępnij na innych stronach

Ricotta nie wyszła, chyba dlatego, że użyłem serwatki z obydwu serów, rankiem wszystko wyglądało ładnie, lecz skrzep był tak drobny, że przelatywał przez chustę. :cool:

No właśnie, ja też tak miałem już dwa razy, to jest wkurzające. :mad:

Edytowane przez Todek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-304010
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj sery - kolejna próba - koryciński i oscypki, po 10 litrów mleka.  :cool:

 

Ricotta nie wyszła, chyba dlatego, że użyłem serwatki z obydwu serów, rankiem wszystko wyglądało ładnie, lecz skrzep był tak drobny, że przelatywał przez chustę.  :cool:

Fajne garnki... a sery też niczego sobie :)

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-304056
Udostępnij na innych stronach

Fajne garnki... a sery też niczego sobie

Jeden starszy od drugiego(garnek), a sery, będzie lepiej, namierzyłem kolegę z podstawówki, jest w-ce prezesem zakładu mleczarskiego, małego, ale istniejącego od dziesiątek lat, wkrótce pojadę na oględziny i po naukę, zabieram trochę swojego piwka, jakieś wędlinki, wszystko na wymianę.

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-304728
Udostępnij na innych stronach

Pisu, Ty to masz fajnych kolegów. Co jeden to lepszy ....

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-304740
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj wędziłem zimnym dymkiem polędwiczki i polędwicę, rozkroiłem ser prawie koryciński, dziurek brak, zaziębiłem go, jutro szyneczki do wędzarni wskoczą, a w sobotę wieprzek domowy pod nóż. :cool:

 

 

post-41160-0-51926200-1380824094_thumb.jpg

post-41160-0-54418100-1380824121_thumb.jpg

post-41160-0-81522600-1380824142_thumb.jpg

post-41160-0-45979700-1380824165_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-304786
Udostępnij na innych stronach

 

 

dziurek brak, zaziębiłem go

Trafna diagnoza :(

Okres okołozaduszkowy się kłania :cry:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-306080
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj wieczorem wrzuciłem trzy kawałki halibuta, zadałem dwa kawałki olchy i tak zimnym dymkiem samo się uwędziło. I przekrój kiełbaski, która początkowo miała być żywiecką, ale po dodaniu mięska na niedoszłą podwawelska zmieniła się na tłustszą, część powieszę na strychu, niech podeschnie.

post-41160-0-52858200-1381494256_thumb.jpg

post-41160-0-84993300-1381494353_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-306341
Udostępnij na innych stronach

Dziś boczki w wędzarni i szpek, bo jak człek się narobi, to musi kawał szpeku zjeść, co by siłę miał.

post-41160-0-48131600-1381581308_thumb.jpg

post-41160-0-62215400-1381581450_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-306470
Udostępnij na innych stronach

Szpek masz w wedzarni ksiązkowy ,u nas nie spotykany , chyba swinka z włąsnej hodowli .Pozdrawiam

Edytowane przez Pacan Wojciech
Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-306471
Udostępnij na innych stronach

Szynki wyjęte, poociekają trochę, potem przygotuję do jutrzejszego wędzenia. :cool:

post-41160-0-38254200-1382128366_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/67/#findComment-307601
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.