JaGra Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1851 Opublikowano 3 Lutego 2014 ABC Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1852 Opublikowano 3 Lutego 2014 A ja A tak bym zrobił według mnie parówki wymagają delikatnego dymku. Sam nigdy parówek nie robiłem. Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1853 Opublikowano 3 Lutego 2014 Parówki - ostatnia edycjaSurowiec - tak wyszło- udo indyk z/s - 1,43kg - 20g sól/p-sól - 3x sitko 4mm- udo kurczak z/s - 0,79kg - 20g sól/p-sól - 3x sitko 4mm- wp.kl.I - 1,68kg - z szynki - 20g sól/p-sól - 3x sitko 4mm- podgardle - 2,4kg - 20g sól/p-sól - 2x sitko 4mmRazem -6,3kgPrzyprawy na kg :- cukier 2g- pieprz 2g- czosnek 0,5g- gorczyca 1g- papryka słodka 1g- gałka - 0,4gKutrowanie 10 min - mięso z drobiu + wp.kl.I + 1 litr zimnej wody + 10g soli. Kolejne 5 minut kutrowanie z dodatkiem podgardla. Temp. końcowa farszu9,8 stopni. Napełnienie osłonek. Osadzanie 12 godzin - 2 stopnie, następnie godzina w temp. pokojowej i wędzenie 1 godzina. Parzenie w zależności od grubościosłonek, osłonki kolagenowe 10 min., osłonki 26-28mm -23 min w temp. 72-74 stopnie. Na koniec 5 minut prysznic chłodną wodą. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1854 Opublikowano 3 Lutego 2014 (edytowane) Brawo Piotr, to jest przepis który można odczytac Edytowane 3 Lutego 2014 przez bazylwidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1855 Opublikowano 3 Lutego 2014 Dzięki, teraz jestem usatysfakcjonowana. W takim razie czas na parówki wp. drobiowe. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1856 Opublikowano 3 Lutego 2014 Piotr sam napisał że prostych rzeczy nie należy komplikować - dlatego pekluje się kiełbasa drobiowa - w środę napycham osłonki i heya Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1857 Opublikowano 3 Lutego 2014 W takim razie czas na parówki wp. drobiowe. Nie zapomnij Basiu , że kol. PiS posiada kuter i teraz w zimie kutrowanie to bajeczka , my musimy się posiłkować blenderkami , a to nie to samo , ale próbować warto. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1858 Opublikowano 3 Lutego 2014 Ja tak się zastanawiam nad kupnem - znalazłem na alledrogo za 2,6tyś. - mieszałkę już prawie w tej samej cenie kupiłem. Chyba pójdę do roboty i sobie kuter kupię, aby te parówki robić Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1859 Opublikowano 3 Lutego 2014 Sylwek, na jebaju są czasem fajne kutry w rozsądnej cenie (nawet licząc transport). Fajne są takie kombajny tzw zwillingi gdzie jest kuter razem z wilkiem, kuter razem z mieszałką... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1860 Opublikowano 4 Lutego 2014 Pisu , dziekuję i spróbuję wykonać ze 3kg wg tej receptury ,musowo za 2 tygodnie zabieram się za parówki :?) tylko kuter zakupie.... żart.... jak wrócę z Beskidóważ język mi się do monitora przykleił... jajku jakie dobre muszą być.... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1861 Opublikowano 4 Lutego 2014 ...tylko kuter zakupie.... żart...Żaden żart! Kupić razem z 4 mniej zamożnymi SiBna współwłasność! Może być nawet notarialnie, dla "pewności ponad-grobowej". Po 500 pln i jest jeden kuter na pięciu! To takie proste i łatwe. . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1862 Opublikowano 4 Lutego 2014 szczególnie proste i łatwe jak mieszkają między sobą o jakieś 600km odległości Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1863 Opublikowano 4 Lutego 2014 szczególnie proste i łatwe jak mieszkają między sobą o jakieś 600km odległości Sylwuś, a jaki to problem dla Brata Pokemonawyłuskać chętnych w Rodzince, czy nawet pozyskaćblisko mieszkających, nowych znajomych? Fakt, są niedogodności, ale to jest jedno ze skutecznych rozwiązań. Warto, bowiem bieda w "k-raju" nasila się,bezzębność się szerzy, parówka jak znalazł, się przyda! . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1864 Opublikowano 4 Lutego 2014 Warto, bowiem bieda w "k-raju" nasila się,bezzębność się szerzy, parówka jak znalazł, się przyda! . o to dobre z tą bezzębnością - a swoją drogą, taka parówka to luxus, bo Ona tania nie jest, ale wiesz co jesz. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1865 Opublikowano 4 Lutego 2014 Pis, dzięki za przepis.Pochwalę się tym, co mi z pod noża wyjdzie.Odnośnie podgardla, to rozumiem, że bez skóry. Chyba, że jestem w mylnym błędzie ? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1866 Opublikowano 4 Lutego 2014 Pis, a te tajemnicze 9,8 stopnia to .... kaprys kutrowego, czy jednak świadoma, uzasadniona technologicznie decyzja? Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1867 Opublikowano 4 Lutego 2014 Tusiaczek , czy nazwę która napisałeś pisze sie tak samo po niemiecku - zwilingii, czy to jest nazwa w tzw.slangu fachowców , chetnie bym poszukał takiego urzadzenia na ebay-u.Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1868 Opublikowano 4 Lutego 2014 Zwilling to po niemiecku bliźniak Wpisz kutter zwilling albo samo kutter i będzie OK Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1869 Opublikowano 4 Lutego 2014 Łącznie z osuszaniem w wędzarni parówki wędziłem przez:a. 1 godzinęb. 2 godzinyc. 3 godziny Taka ankieta dla sprawdzenia wiadomości. To chyba dla kolegi z bolącą głową. Poza tym opis suszenia nieprecyzyjny, chyba że w pokoju było 50 st. to OK. A jeśli wędzenie z osuszaniem trwało godzinę, to widać. Nie żebym był złośliwy ale nie dołączę do chwalących, no i ten czosnek w parówkach. Miłego dnia. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1870 Opublikowano 4 Lutego 2014 ...no i ten czosnek w parówkach... Czosnek? Czemu nie? Jak pachnie "czoskiem", to jakoś raźniej i bliżej tak! . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1871 Opublikowano 4 Lutego 2014 chetnie bym poszukał takiego urzadzenia na ebay-u. http://www.ebay.de/itm/11-ltr-Kutter-Tischkutter-Cutter-Scharfen-1-Geschwindigkeit-380-220V/191058358161?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222003%26algo%3DSIC.FIT%26ao%3D1%26asc%3D20080%26meid%3D4595647004834722972%26pid%3D100011%26prg%3D9031%26rk%3D4%26rkt%3D10%26sd%3D390594544790 to nie zwilling, ale cena jakaś atrakcyjna. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1872 Opublikowano 4 Lutego 2014 Pochwalę się tym, co mi z pod noża wyjdzie. Odnośnie podgardla, to rozumiem, że bez skóry. Chyba, że jestem w mylnym błędzie ? To czekam na Twoją produkcję, podgardle bez skóry. a te tajemnicze 9,8 stopnia to .... kaprys kutrowego, czy jednak świadoma, uzasadniona technologicznie decyzja? W masarni było zimno, 4,7 stopnia, misa była zimna, po organoleptycznym i wizualnym stwierdzeniu, że jest dobrze, zmierzyłem temperaturę, było 9,8, czyli mniej niż zwykle, ale świadomie decyzja zapadła o zakończeniu kutrowania. Poza tym opis suszenia nieprecyzyjny, chyba że w pokoju było 50 st. to OK. A jeśli wędzenie z osuszaniem trwało godzinę, to widać. Nie żebym był złośliwy ale nie dołączę do chwalących, no i ten czosnek w parówkach. Tak widać, że wędzenie trwało godzinę, tak czosnek w parówkach to w zamierzchłych czasach oczywistość, dobór przypraw nie jest przypadkowy. Stwierdzam też, że mogłem zwiększyć ilość wody o jakieś 200ml i ilość podgardla o 20%, no jak dla mnie za chude są. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1873 Opublikowano 4 Lutego 2014 bezzębność się szerzy, parówka jak znalazł, się przyda! Właśnie ja się biorę za wprawianie porcelanowych zębów a następnie kupuję kuter i będę robił parówki ............ coby ich nie wyłamać . :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1874 Opublikowano 4 Lutego 2014 To czekam na Twoją produkcję, podgardle bez skóry. Recepture poprawiłem. W piątek zaczynam. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1875 Opublikowano 4 Lutego 2014 dyzio dziekuje , faktycznie cena atrakcyjna , musz eporównac z cena kutra z Kępna oni chyba nowy taki mały sporzedaja po 2600 zlotych ,Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/75/#findComment-331718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.