Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mówisz stejka se zrobiłeś z polskiej wołowiny - alś chłopie smaka na wołowe narobił - polędwica to chyba na basturmę pójdzie? ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/84/#findComment-340471
Udostępnij na innych stronach

rum - 10ml ?  

 

 

Co daje rum ?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/84/#findComment-340473
Udostępnij na innych stronach

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/84/#findComment-340484
Udostępnij na innych stronach

takie cudo - 2,5kg na gotowca. :cool:

Toś się naskrobał ale warto :)

Edytowane przez chudziak

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/84/#findComment-341038
Udostępnij na innych stronach

Skąd Ty takie boczki wziął...  aaaa ?

Dwa wieprzki  129 i 145 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/84/#findComment-341600
Udostępnij na innych stronach

Boczki...

 

 

Z boku świnki wyciąłem...  :cool:

 

 

A dziś przygotowania do wyrobu czegoś, może zrobię to jutro, może dziś, zobaczy się. :cool:

post-41160-0-18351200-1395323146_thumb.jpg

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/84/#findComment-341633
Udostępnij na innych stronach

Salcesonik będzie   :tongue:  :)

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/84/#findComment-341634
Udostępnij na innych stronach

Będzie, wczoraj dokonałem segregacji mięska i podziału na dwie kategorie: czerwony i czarny.

Dziś mieszanie, napełnianie i parzenie, jutro lekkie odymienie i zobaczy się co będzie, bo nie muszę dodawać, że salceson nie wymaga przepisu, to raczej sztuka improwizacji . :cool:

Edytowane przez vtec
Usunięto niepotrzebny komentarz pod adresem innego użytkownika
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/84/#findComment-341770
Udostępnij na innych stronach

To kilka fotek z wczoraj ...  :cool:

 

Farsz do czerwonego, czarnego i reszta...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

post-41160-0-56435200-1395471314_thumb.jpg

post-41160-0-31907100-1395471524_thumb.jpg

post-41160-0-91978900-1395471724_thumb.jpg

post-41160-0-85708200-1395471925_thumb.jpg

post-41160-0-33594000-1395472036_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/84/#findComment-341916
Udostępnij na innych stronach

pis'u zapodaj jeśli możesz przepis na salcefix czarny? 

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/84/#findComment-341921
Udostępnij na innych stronach

Salcesony - pełna mistyfikacja - ale jak przekrój zobaczysz i będziesz chciał opis jak zrobiłem i co dodałem - no to zadziałamy. :cool:

 

Dziś podwędzenie nastąpiło... 

post-41160-0-60099600-1395477327_thumb.jpg

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/84/#findComment-341929
Udostępnij na innych stronach

A tu niżej już foty ostateczne  - trochę ponad 10kg salcefiiksu , trochę już zapakowałem próżniowo.

 

:cool:

 

 

 

post-41160-0-70170000-1395487982_thumb.jpg

post-41160-0-05667300-1395489006_thumb.jpg

post-41160-0-74288100-1395489520_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/84/#findComment-341954
Udostępnij na innych stronach

No mi sie obydwa podobają, ale czarnego jeszcze nie robiłem - mam zapeklowane 2 połówki łba i 2 nóżki - teraz co więcej dokupić aby z tego wyszedł salcefix czarny. Ile trzeba peklować składniki (a może nie trzeba). Słowem przepis by się przydał :)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/84/#findComment-342025
Udostępnij na innych stronach

Pis'u

czy ty chcesz nas wszystkich wpędzić w kompleksy czy depresję ?

Toć to karygodne żeby robić w takich ilościach :(:cry:

Naturę mam zimną ;) a dym robię tylko kiedy potrzeba :clap:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/84/#findComment-342085
Udostępnij na innych stronach

ale czarnego jeszcze nie robiłem - mam zapeklowane 2 połówki łba i 2 nóżki - teraz co więcej dokupić aby z tego wyszedł salcefix czarny. Ile trzeba peklować składniki (a może nie trzeba). Słowem przepis by się przydał :)

 

 

Moje mięska na salcesony pływały ponad dwa tygodnie, to co czarny chcesz zrobić? :cool:

 

 

 

Toć to karygodne żeby robić w takich ilościach

 

 

Już prawie wszystko rozdane, dziś wędzonki wędziłem - materiał powierzony, siostry i kolegi. :cool: Tak lodówka pełna - robię przerwę z wędlinami na jakieś dwa tygodnie, priorytet piwko i sery. :cool:

 

A i boczuś w cieniu odpoczywa, a później salami w smoka wrzuciłem na zimny dymek. :cool:  Salami znowu leży... 

post-41160-0-76657100-1395524279_thumb.jpg

post-41160-0-73658400-1395524296_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/84/#findComment-342096
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.