pis67 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2126 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Dziś białą nadziałem i polską wędziłem... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-347501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2127 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 łosoś zimnowędzony Świąteczne wyroby, baleron w kątnicy wołowej, nie w jakiejś imitacji, parzony do temp. 70 stopni Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-348874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2128 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 , baleron w kątnicy wołowej A polędwica dlaczego nie ubrana w to samo Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-348903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2129 Opublikowano 3 Maja 2014 A polędwica dlaczego nie ubrana w to samo Polędwicy nie parzę i nie ubieram w strój kąpielowy... Fota kiełbaski na grilla, nie jest na samej soli.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-349878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2130 Opublikowano 4 Maja 2014 Dziś próba organoleptyczna, jest dobrze, syn zjadł trzy, zważywszy, że nie jada żadnych wędlin- jest sukces. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #2131 Opublikowano 4 Maja 2014 Fota kiełbaski na grilla, nie jest na samej soli.... Wygląda ładnie Mógł byś podać recepturę? Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2132 Opublikowano 4 Maja 2014 Mógł byś podać recepturę? Jak zrobiłem i z czego spisane, kartka w piwnicy, może jutro? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #2133 Opublikowano 4 Maja 2014 Jak zrobiłem i z czego spisane, kartka w piwnicy, może jutro? OKSzczekam Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2134 Opublikowano 4 Maja 2014 Szczekam Nie musisz... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #2135 Opublikowano 4 Maja 2014 jest dobrze, syn zjadł trzy, zważywszy, że nie jada żadnych wędlin- jest sukces. I o to chodzi Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2136 Opublikowano 5 Maja 2014 Kiełbasa grillowa - ostatnia mistyfikacja wszystko peklowane 18g/kg sól/peklosól 50/50 wp.Ikl. - 2,2kg 10mm wp.IIkl.- 3,8kg 8mm wp.IIIkl. - 1,1kg 3x4mm podgardle - 2,4kg 6mm woł. IIkl. - 0,5kg 3x4mm Przyprawy na kilogram mięsa: czosnek -1,6g cukier - 1,5g majeranek - 1g kardamon - 0,2g kolendra - 0,3g Wędzenie 1 godzina 45-50stopni, parzenie 20 minut. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #2137 Opublikowano 5 Maja 2014 Kiełbasa grillowa - ostatnia mistyfikacja Dziękuje bardzoNiebawem zrobię i napiszę o odczuciach. Wędzenie 1 godzina 45-50stopni, Ta jedna godzina to razem z osuszaniem, czy samego dymienia ? Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2138 Opublikowano 6 Maja 2014 Osuszona poza wędzarnią - godzina dymienia. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #2139 Opublikowano 6 Maja 2014 (edytowane) Osuszona poza wędzarnią - godzina dymienia. W jaki sposób, jakaś grzałka i wentylator? Edytowane 6 Maja 2014 przez Hektor Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #2140 Opublikowano 6 Maja 2014 (edytowane) Pis, a mówi się, że na grilla to bez peklosoli Ładnie wyglada, teraz czas grilowania, a tak na poważnie to jak by za długo nie podpiekać to człowiek nie komar, od razu chyba nie padnie co? Hmmmm, wyglada nęcąco.......... Jak zwykle jest co i Kogo chwalić. Osobne podziękowania za wcześniejszy przepis na słoninkę. Pozdrawiam serdecznie Edytowane 6 Maja 2014 przez Basia285 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350506 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2141 Opublikowano 6 Maja 2014 Pis, a mówi się, że na grilla to bez peklosoli Ja już jestem wyleczony z takich na samej soli, trzeba mi słuchać, że taka nieudana, szara itp. itd. Samą sól pozostawiam dla chcących niby zdrowo żyć. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #2142 Opublikowano 6 Maja 2014 Pis'u ! Wszystkie wyroby wyglądają zasmaczniście ( jak zwykle ) Grillowa również Takie pytanko ... bo nie widzę dodatku żadnego ''płynu'' w składzie farszu... Nie jest konieczny ? Pozdrawiam gorąco! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #2143 Opublikowano 7 Maja 2014 Przyprawy na kilogram mięsa: czosnek -1,6g cukier - 1,5g majeranek - 1g kardamon - 0,2g kolendra - 0,3g Bez pieprzu i 1,5g cukru to wyszła Ci słodka kiełbasa Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2144 Opublikowano 7 Maja 2014 Pieprz był - 1,5g/kg i woda też-300ml na 10kg, tak to jest jak się w pośpiechu przepisuje. Dzięki Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #2145 Opublikowano 7 Maja 2014 Pieprz był - 1,5g/kg i woda też-300ml na 10kg, tak to jest jak się w pośpiechu przepisuje. Dzięki Peklowałeś trochę, czy od razu w jelita? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2146 Opublikowano 7 Maja 2014 Peklowałem 48 godzin. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #2147 Opublikowano 7 Maja 2014 Peklowałem 48 godzin. Dzięki. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #2148 Opublikowano 7 Maja 2014 Pis, no to mnie przekonałeś, właściwie to nic nie jest zdrowe, nawet powietrze. Myślę, ze te 50/50 jest ok w końcu ciągle sie tak nie je z tego grilla. Pozdrawiam serdecznie, fotki wrzucę jak zrobię Twoją Grillową Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2149 Opublikowano 7 Maja 2014 fotki wrzucę jak zrobię Twoją Grillową No chyba Twoją... a foty miłe dla oka.... A dziś z pośpiechu na śniadanie zadałem sobie grillową z mikrofali... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2150 Opublikowano 18 Maja 2014 Trochę fotek.. Jałowcowa - pieczona... Czerwona pieczona i parzona... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-352892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.