Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 tygodnie później...

post-41160-0-49928000-1398624126_thumb.jpg

 

łosoś zimnowędzony

 

 

 

 

post-41160-0-89925600-1398624165_thumb.jpg

 

Świąteczne wyroby, baleron  w kątnicy wołowej, nie w jakiejś imitacji, parzony do temp. 70 stopni

 

 

 

post-41160-0-05993700-1398624204_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-348874
Udostępnij na innych stronach

 

 

, baleron w kątnicy wołowej

 A polędwica dlaczego nie ubrana w to samo

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-348903
Udostępnij na innych stronach

A polędwica dlaczego nie ubrana w to samo

 

 

Polędwicy nie parzę i nie ubieram w strój kąpielowy...  :cool:

 

Fota kiełbaski na grilla, nie jest na samej soli....  :cool:

 

 

 

post-41160-0-72502100-1399151376_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-349878
Udostępnij na innych stronach

Dziś próba organoleptyczna, jest dobrze, syn zjadł trzy, zważywszy,  że  nie jada żadnych wędlin- jest sukces. :cool:

 

 

post-41160-0-57071100-1399233896_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350097
Udostępnij na innych stronach

 

 

Fota kiełbaski na grilla, nie jest na samej soli.... 

Wygląda ładnie :clap:

Mógł byś podać recepturę? 

Janusz
"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"
www.klubvolvo.org.pl

 

Nie zapomnij klepnąć Pana "S" 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350099
Udostępnij na innych stronach

 

 

Mógł byś podać recepturę?

 

Jak zrobiłem i z czego spisane, kartka  w piwnicy, może jutro? :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350101
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jak zrobiłem i z czego spisane, kartka  w piwnicy, może jutro?

 

OK

Szczekam  :)

Janusz
"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"
www.klubvolvo.org.pl

 

Nie zapomnij klepnąć Pana "S" 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350103
Udostępnij na innych stronach

Kiełbasa grillowa - ostatnia mistyfikacja :cool:

wszystko peklowane 18g/kg sól/peklosól 50/50

wp.Ikl. - 2,2kg 10mm

wp.IIkl.- 3,8kg 8mm

wp.IIIkl. - 1,1kg 3x4mm

podgardle - 2,4kg 6mm

woł. IIkl. - 0,5kg 3x4mm

 

Przyprawy na kilogram mięsa:

czosnek -1,6g

cukier - 1,5g

majeranek - 1g

kardamon - 0,2g

kolendra - 0,3g

 

Wędzenie 1 godzina 45-50stopni, parzenie 20 minut. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350276
Udostępnij na innych stronach

Kiełbasa grillowa - ostatnia mistyfikacja

 

 

Dziękuje bardzo

Niebawem zrobię i napiszę o odczuciach.

 

Wędzenie 1 godzina 45-50stopni,  

 

Ta jedna godzina to razem z osuszaniem, czy samego dymienia ? 

Janusz
"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"
www.klubvolvo.org.pl

 

Nie zapomnij klepnąć Pana "S" 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350281
Udostępnij na innych stronach

Osuszona poza wędzarnią - godzina dymienia. :cool:

W jaki sposób, jakaś grzałka i wentylator?

Edytowane przez Hektor

Janusz
"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"
www.klubvolvo.org.pl

 

Nie zapomnij klepnąć Pana "S" 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350480
Udostępnij na innych stronach

Pis, a mówi się, że na grilla to bez peklosoli ;)

Ładnie wyglada, teraz czas grilowania, a tak na poważnie to jak by za długo nie podpiekać to człowiek nie komar, od razu chyba nie padnie co? Hmmmm, wyglada nęcąco.......... Jak zwykle jest co i Kogo chwalić.

 

Osobne podziękowania za wcześniejszy przepis na słoninkę.

 

Pozdrawiam serdecznie :)

Edytowane przez Basia285
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350506
Udostępnij na innych stronach

 

 

Pis, a mówi się, że na grilla to bez peklosoli

 

Ja już jestem wyleczony z takich na samej soli, trzeba mi słuchać, że taka nieudana, szara itp. itd.  Samą sól pozostawiam dla chcących  niby zdrowo żyć. :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350524
Udostępnij na innych stronach

Pis'u ! Wszystkie wyroby wyglądają zasmaczniście  :tongue:  ( jak zwykle :) ) Grillowa również :clap:  Takie pytanko ... bo nie widzę dodatku żadnego ''płynu'' w składzie farszu... Nie jest konieczny ?  :rolleyes:  Pozdrawiam gorąco! :)

Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350565
Udostępnij na innych stronach

 

 

Przyprawy na kilogram mięsa: czosnek -1,6g cukier - 1,5g majeranek - 1g kardamon - 0,2g kolendra - 0,3g

 

Bez pieprzu i 1,5g cukru to wyszła Ci słodka kiełbasa :)

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350599
Udostępnij na innych stronach

Pieprz był - 1,5g/kg i woda też-300ml na 10kg, tak to jest jak się w pośpiechu przepisuje. :cool: Dzięki    

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350659
Udostępnij na innych stronach

Pieprz był - 1,5g/kg i woda też-300ml na 10kg, tak to jest jak się w pośpiechu przepisuje. :cool: Dzięki    

Peklowałeś trochę, czy od razu w jelita?

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350681
Udostępnij na innych stronach

Peklowałem 48 godzin. :cool:

Dzięki.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350690
Udostępnij na innych stronach

Pis, no to mnie przekonałeś, właściwie to nic nie jest zdrowe, nawet powietrze. Myślę, ze te 50/50 jest ok :cool: w końcu ciągle sie tak nie je z tego grilla.

 

Pozdrawiam serdecznie, fotki wrzucę jak zrobię Twoją Grillową :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350741
Udostępnij na innych stronach

 

 

fotki wrzucę jak zrobię Twoją Grillową

 

No chyba Twoją... a foty miłe dla oka....  :cool: A  dziś z pośpiechu na śniadanie zadałem sobie grillową z mikrofali... 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-350750
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Trochę fotek..

 

Jałowcowa - pieczona...

 

 

 

post-41160-0-91475500-1400449072_thumb.jpg

 

 

Czerwona pieczona

 

 

 

post-41160-0-11828200-1400449109_thumb.jpg

 

 

i parzona... :cool: 

 

 

 

post-41160-0-49821900-1400449158_thumb.jpg

 

 

 

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/86/#findComment-352892
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.