Hektor Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2351 Opublikowano 19 Listopada 2014 Średnica gardzieli maszynki taka jak @22, A to już wiem dlaczego się nie meczysz. W moim Bauknechcie jest niestety wąska będę musiał coś pokombinować co by ją powiększyć. osłonki cytrynowe są raczej poliamidowo-cytrynowe A wyglądają na białkowe. Piotrus adres do wysylki tej parowkowej podam na pw . A czy ja też mogę? Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/95/#findComment-384329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2352 Opublikowano 19 Listopada 2014 Piotrus adres do wysylki tej parowkowej podam na pw . Dobra... Parę fotek z dziś, był też wypadek przy pracy.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/95/#findComment-384395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2353 Opublikowano 19 Listopada 2014 Jaki wypadek Piotrze? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/95/#findComment-384405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2354 Opublikowano 19 Listopada 2014 Jaki wypadek Piotrze? No głupi - wziąłem do krakowskiej osłonki do metki, zaklipsowane z takim sztucznym sznurkiem, i kiedy podnisłem temperaturę do pieczenia - trzy batony lądowały - na szczęście tylko jeden pękł z jednej strony - to się nazywa - dać ciała. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/95/#findComment-384408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2355 Opublikowano 19 Listopada 2014 Oj tam - najlepszym się zdarza Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/95/#findComment-384424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2356 Opublikowano 20 Listopada 2014 Foty kiełbas z wczoraj, a dziś pasztetowa z dzika ponad 6kg - trochę w osłonki- reszta w słoiki.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/95/#findComment-384654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2357 Opublikowano 22 Listopada 2014 Fota pasztetowej z dzika i parę rzeczy zapakowanych, leżakują w lodówce - albo termometr do bani - u góry 10stopni. Karkówka leży od 23 marca, chorizo dużo dłużej.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/95/#findComment-385000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2358 Opublikowano 22 Listopada 2014 10stopni U mnie chyba 8 jest, więc tez moga leżeć bez mrożenia Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/95/#findComment-385033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2359 Opublikowano 23 Listopada 2014 Mam chwilę - napiszę jak wykonuję smalec zlotowy. Smalec zlotowy - o smaku pizzy margarity - czas wykonania - 4 godziny. Słonina grzbietowa - 2kg - zmielona na sitku 8mmcebula - 0,8kg - krojona w grube piórkajabłko - 0,8kg - krojone w kostkę 1x1cmczosnek -10gPrzyprawy- sól - 40g- majeranek -15g- oregano-15g- bazylia - 10g- pieprz -6g Słoninę wrzucamy do garnka i wytapiamy powoli ciągle mieszając - trwa to u mnie 2,5-3 godziny, temperatura -95-98 stopni. Kiedy skwarki zaczynają zmieniać barwę w kierunku słomkowo- brązowej dodaję cebulę, po 15 minutach jabłko i czosnek , zwiększam przy tym płomień, by szybciej odparowała woda i tak kolejne 15-cie minut. Na koniec dodaję przyprawy, mieszam - pozostawiam do wystygnięcia, jak zaczyna gęstnieć mieszam, by był jednolity w całej objętości. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/95/#findComment-385202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2360 Opublikowano 23 Listopada 2014 Dzięki za przepis, trzeba będzie zrobić smalczyk Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/95/#findComment-385203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2361 Opublikowano 23 Listopada 2014 Mam chwilę - napiszę jak wykonuję smalec zlotowy. No troszkę czekaliśmy na ten przepis... ale warto byłoPewnie to nie jedyny przepis na smalec w Twoim wykonaniu dostaniemy jeszcze inne ? Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/95/#findComment-385223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2362 Opublikowano 24 Listopada 2014 Mam chwilę - napiszę jak wykonuję smalec zlotowy. Piotr dzięki. Trzeba będzie zrobic Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/95/#findComment-385394 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2363 Opublikowano 29 Listopada 2014 (edytowane) Wczoraj wieczorem wróciwszy z hali , z piłki znaczy, postanowiłem coś zrobić dla ciała, i dokonałem tego skończywszy nieco po północy.Teraz już w ciepełku kiełbaski wiszą w wędzarni otulone mieszaniną dymu olchowo-dębowego. Edytowane 29 Listopada 2014 przez EAnna Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/95/#findComment-386736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2364 Opublikowano 29 Listopada 2014 MM smaka robisz jak zawsze, ja planuję wędzenie w sobotę za tydzień Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/95/#findComment-386750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2365 Opublikowano 29 Listopada 2014 to i foty na gorąco z pola zadymy Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/95/#findComment-386760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2366 Opublikowano 29 Listopada 2014 To parę fotek... za dzisiejszej zadymy Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/95/#findComment-386816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2367 Opublikowano 29 Listopada 2014 ....boczek dopiekany, bez parzenia...?tłustość właściwa się zdaje... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/95/#findComment-386846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2368 Opublikowano 29 Listopada 2014 ....boczek dopiekany, bez parzenia...? tłustość właściwa się zdaje... Boczek dopiekany, kiełbasa dopiekana, ostatnio nie parzę.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/95/#findComment-386848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2369 Opublikowano 30 Listopada 2014 Foty przekroju wczorajszych kiełbasek.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/95/#findComment-386991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2370 Opublikowano 30 Listopada 2014 Foty przekroju wczorajszych kiełbasek.... Piotrek nie maślę ale aż szkoda je kroić Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/95/#findComment-387025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2371 Opublikowano 30 Listopada 2014 A dziś rankiem wyjąłem z dwutygodniowej kąpieli w solance kilka elementów z dzikiego, reszta jeszcze pływa. Potem zabieg częściowego odsolenia - docelowy degustator lubi mało słone, potem ocieknięcie,wnet zmielone przyprawy na mięsko i odpoczynek do rana.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/95/#findComment-387031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2372 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Foty z dziś - wszystko z dzikiego, nawet mostki do zupy... A na jutro kolejne 17-cie kawałków dzikiego mięska do wędzenia - ocieka. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/95/#findComment-387302 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2373 Opublikowano 2 Grudnia 2014 jakimi przyprawami obsypujesz wędzonki z dzikiego, lepiej smakują takie obsypane?. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/95/#findComment-387449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2374 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Co pod rękę wpadnie : pieprz, gorczyca, jałowiec,kminek, ziele, tymianek, liść laurowy, kolendra Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/95/#findComment-387461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2375 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Dzisiejsze wędzenie, aktualnie parzę .... Dzikie mięso inne... Był też u mnie pan z PAK-a - jeździ na wieś co tydzień, przywiezie mi woreczki do pakowarki, a dziś trochę nabyłem.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/95/#findComment-387535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.