gizmarek Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Marca 2010 witam..mam recepture ktora waskazuje na uzycie 0.180 Kg soli...ja chce troche to zmienic i ujac troche soli a dodac troche peklosoli...jaka jest proporcja..stosunek..np odjac 5dkg soli ile mozna dodac peklosoli aby utrzymac ten sam stosunek slonosci..(zasolenia)dziekuje i pozdrawiamgizy Cytuj www.fabsfishing.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3871-sol/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ligawa Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Marca 2010 Użyj 1,4dkg soli /niejodowanej/ +0,3dkg peklosolina 1kg farszuj będziesz zadowolny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3871-sol/#findComment-104884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 16 Marca 2010 ile mozna dodac peklosoli aby utrzymac ten sam stosunek slonosci.. (zasolenia) Sól i mieszanka peklująca Peklosól używane wagowo mają w naszej praktyce taką samą słoność. W związku z tym zastępując jeden składnik drugim robimy to w tych samych ilościach Co tyczy ilości zamiany to można już zacząć zamianę od 20% . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3871-sol/#findComment-104910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 16 Marca 2010 Trzeba tylko zwrócić uwagę, że gizmarek pisze z : Canady , a tam termin peklosól może oznaczać coś innego niż u nas. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3871-sol/#findComment-104936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmarek Opublikowano 16 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 16 Marca 2010 Trzeba tylko zwrócić uwagę, że gizmarek pisze z : Canady , a tam termin peklosól może oznaczać coś innego niż u nas. dobra uwaga..ale mam peklosol z Polski i tez rodzimy zwany Morton Tender Quick.skladniki sol,cukier 0.5% sodium nitrate i 0.5% sodium nitrite ,propylene glyckol. dzieki i pozdrawiam gizy Cytuj www.fabsfishing.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3871-sol/#findComment-104939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.