Perszing37 Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #776 Opublikowano 1 Marca 2016 A to ciekawe . Dzięki za info bo może się przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4183-przepis-na-ser-typu-koryci%C5%84ski/page/32/#findComment-481110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #777 Opublikowano 1 Marca 2016 po paru dniach robi się różowy [tylko na zewnatrz]. A jak pachnie ta różowa powłoka? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4183-przepis-na-ser-typu-koryci%C5%84ski/page/32/#findComment-481253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patarek Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #778 Opublikowano 18 Maja 2016 A mój wygląda tak https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160518/d7e5e5ff17f428f3ffd053d53dbd99d2.jpg Niestety po 5 dniach w lodówce nie wytrzymałem....... Z dodatków - czosnek, pieprz i czerwona papryka.... Normalnie palce lizać..... Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4183-przepis-na-ser-typu-koryci%C5%84ski/page/32/#findComment-497133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patarek Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #779 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Takie ciekawe zajście. Zaraz po cięciu skrzepu zostawiłem go na 20 minut i zamiast podgrzać skrzep i delikatnie pomieszać odwiesiłem skrzep do ociekniecia i spakowałem do pojemników. Ser wyszedł twardy i bez dziurek ale bardzo pyszny. Przyprawiłem pieprzem i czosnkiem. Rewelacja. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4183-przepis-na-ser-typu-koryci%C5%84ski/page/32/#findComment-501641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzzt Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #780 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Niestety nie mam dostępu do mleka wiejskiego. możesz spróbować pasteryzowane w niskiej temperaturzepewna znana firma produkuje "Mleko Wiejskie", dostaniesz w każdym markecie w litrowych pojemnikach z rączką.... Cytuj Driven Like The Snow Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4183-przepis-na-ser-typu-koryci%C5%84ski/page/32/#findComment-502002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patarek Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #781 Opublikowano 7 Września 2016 A proszę mi powiedzieć bo jakos tak ostatnio zauważyłem. W trakcie ociekania serów serwatka która wycieka jest jakby kisiel. Taki rzadki kisiel... Tak ma być Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4183-przepis-na-ser-typu-koryci%C5%84ski/page/32/#findComment-514881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #782 Opublikowano 7 Września 2016 A może to skrzep nie do końca ścięty? serwatka ma mieć postać płynu podchodzącego pod żółty kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4183-przepis-na-ser-typu-koryci%C5%84ski/page/32/#findComment-514882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patarek Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #783 Opublikowano 7 Września 2016 Mam na myśli proces ociekania, suszenia na przeznaczonych do tego plastikowych naczyniach. To co wycieka z serów. Jest jak kisiel. Sama serwatka na początku jest ok. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4183-przepis-na-ser-typu-koryci%C5%84ski/page/32/#findComment-514886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #784 Opublikowano 7 Września 2016 Wrzuć fotkę, w każdym razie jest coś nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4183-przepis-na-ser-typu-koryci%C5%84ski/page/32/#findComment-514888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patarek Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #785 Opublikowano 7 Września 2016 (edytowane) Filmik z tego co wycieklo. https://youtu.be/sszXC4ev07A Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Edytowane 7 Września 2016 przez patarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4183-przepis-na-ser-typu-koryci%C5%84ski/page/32/#findComment-514890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #786 Opublikowano 7 Września 2016 Kisiel produkt uboczny Korycina napisz co jak robiłeś... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4183-przepis-na-ser-typu-koryci%C5%84ski/page/32/#findComment-514905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #787 Opublikowano 7 Września 2016 W trakcie ociekania serów serwatka która wycieka jest jakby kisiel. Taki rzadki kisiel... Tak ma być Mleko zakażone jest bakteriami śluzowymi. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4183-przepis-na-ser-typu-koryci%C5%84ski/page/32/#findComment-514906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patarek Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #788 Opublikowano 7 Września 2016 (edytowane) A co to znaczy? To coś strasznie złego? Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Edytowane 7 Września 2016 przez patarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4183-przepis-na-ser-typu-koryci%C5%84ski/page/32/#findComment-514909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #789 Opublikowano 8 Września 2016 Nie sprzyja to produkcji serów.Natomiast Szwedzi sobie bardzo cenią takie produkty i często pijają mleko z bakteriami wytwarzającymi śluz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4183-przepis-na-ser-typu-koryci%C5%84ski/page/32/#findComment-515144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patarek Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #790 Opublikowano 8 Września 2016 A skąd to? Z mleka czy może przedostalo się na moje chusty, czy inne przyrządy do produkcji. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4183-przepis-na-ser-typu-koryci%C5%84ski/page/32/#findComment-515145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #791 Opublikowano 8 Września 2016 Z mleka prawdopodobnie.Możesz spróbować z innego źródła, albo spasteryzować. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4183-przepis-na-ser-typu-koryci%C5%84ski/page/32/#findComment-515221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homian Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #792 Opublikowano 9 Listopada 2016 Poczytałem i spodobało mi się. Kupowałem na targu taki ser i smakował. Czyli zaopatrzyć się w foremkę, podpuszkę itd. i do dzieła . O mleko już pytałem, da się załatwić. A co, spróbuję i sem zrobiem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4183-przepis-na-ser-typu-koryci%C5%84ski/page/32/#findComment-525893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #793 Opublikowano 9 Listopada 2016 Tyllo mleko dobre od krowy komiecznie, ze sklepowego tylko świeże z Piątnicy. Forma starczy wiaderka po serku lub kiszonej kapuście poniawiercac co 1 cm lub durszlak. Tylko durszlak z dużymi dziurami. Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4183-przepis-na-ser-typu-koryci%C5%84ski/page/32/#findComment-525917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homian Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #794 Opublikowano 9 Listopada 2016 Oczywiście michal287. Co prawda w moim regionie krowę ciężko znaleźć, dookoła jabłka, ale już namierzyłem kolesia z krówkami Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4183-przepis-na-ser-typu-koryci%C5%84ski/page/32/#findComment-525925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #795 Opublikowano 9 Listopada 2016 Czyżby łódzkie? I pisz Michał. Milo mi. Mnie zachęcił kol. Perszing i sery wciągnęły. Miałem opory ale warto zacząć przygodę z serami. Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4183-przepis-na-ser-typu-koryci%C5%84ski/page/32/#findComment-525926 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #796 Opublikowano 9 Listopada 2016 Warto warto. U mnie zaczęło się niewinnie. Chciałem sobie zrobić oscypka i tak poszło Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4183-przepis-na-ser-typu-koryci%C5%84ski/page/32/#findComment-525930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homian Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #797 Opublikowano 10 Listopada 2016 Nie Łódzkie, okolice Grójca. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4183-przepis-na-ser-typu-koryci%C5%84ski/page/32/#findComment-525943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #798 Opublikowano 10 Listopada 2016 ooo to blisko mojej zimowej lokalizacji Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4183-przepis-na-ser-typu-koryci%C5%84ski/page/32/#findComment-525945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homian Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #799 Opublikowano 19 Listopada 2016 znalezienie mleka w tym .......ym zagłębiu jabłkowym graniczy z cudem. Nawet jak ktoś ma krówkę to nie chce gadać o sprzedaży mleka. Drugi dzień poszukiwań i w końcu się udało namierzyć po wielu trudach i prośbach kobitkę która się zgodziła sprzedać, ale dopiero w następną sobotę i jeśli wyrażę chęć w kolejne soboty . Był jeszcze jeden który był skłonny sprzedać ale jak zobaczyłem warunki w jakich to wszystko się odbywa, przeszedł mi apetyt. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4183-przepis-na-ser-typu-koryci%C5%84ski/page/32/#findComment-527041 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #800 Opublikowano 20 Listopada 2016 To jest w okolicach Trzebnicy?A Cerekwicy jedna Pani sprzedaje mleko.A poza tym to dosyć mało jest gospodarzy z krowami. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4183-przepis-na-ser-typu-koryci%C5%84ski/page/32/#findComment-527135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.