JacekC Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #1026 Opublikowano 7 Czerwca 2014 (edytowane) A przepis na szyneczkę w osłonce to skąd? Wyroby extra jak zawsze Edytowane 7 Czerwca 2014 przez JacekC Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/42/#findComment-356516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1027 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Bardzo dziękuję Szynka w osłonce poliamidowej Szynka bez błon i tłuszczu około 2,7 kgGolonka około 0,6 kgPeklowane na mokro 5 dni (wg tabeli Dziadka)Szynka rozdrobniona na szarpaku nożem dwu skrzydełkowymGolonka 2 x 2,5 mmDokładnie wymieszaneBatony nadziane w poliamid 70 mmParzone 70 minut w temp około 75-77*CSchłodzone w letniej wodziePo około 1 godzinie włożone do praskiNa noc do lodówkiRano na kanapki Smacznego Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/42/#findComment-356518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #1028 Opublikowano 7 Czerwca 2014 a przyprawy to co? tajemnica rodzinna? Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/42/#findComment-356520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1029 Opublikowano 7 Czerwca 2014 a przyprawy to co? tajemnica rodzinna? nie tajemnica. Przypraw zero Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/42/#findComment-356522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1030 Opublikowano 11 Czerwca 2014 W przyszłą środę znowu jadę do krówek, bo co tydzień z rana mnie wyglądają Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/42/#findComment-357224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #1031 Opublikowano 11 Czerwca 2014 W przyszłą środę znowu jadę do krówek, bo co tydzień z rana mnie wyglądają Ja tak jeżdżę poniedziałek i wtorek już drugi tydzień z rzędu - w sumie przerabiam około 60l mleka. Mam do Ciebie Radku pytanie - Ty kiedyś pisałeś w jaki sposób mrozisz i rozmrażasz taką nadwyżkę serka aby niczym nie odbiegała od tych świeżo zrobionych (czytaj nie kruszyły się przy krojeniu).Jakie czynności po kolei trzeba robić aby takie serki zachowały swoją konzystencję i świeżość przy ich mrożeniu? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/42/#findComment-357230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1032 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Mam do Ciebie Radku pytanie - Ty kiedyś pisałeś w jaki sposób mrozisz i rozmrażasz taką nadwyżkę serka aby niczym nie odbiegała od tych świeżo zrobionych (czytaj nie kruszyły się przy krojeniu). Jakie czynności po kolei trzeba robić aby takie serki zachowały swoją konzystencję i świeżość przy ich mrożeniu? Sylwek , po wędzeniu i ściągnięciu siatki, daję im odpocząć w temp. pokojowej. Potem (zwykle wieczorem) wkładam do skrzyneczki na pionowo, żeby nie były spłaszczone ( dzięki Andrzejku ) i do lodówki. Następnego dnia ( po około dobie ) zawijam każdy osobno w papier do pieczenia i w zbiorczej siatce do zamrażarki. Jak chcesz na śniadanko , to wieczorem wyjmujesz z zamrażarki i do lodówki. Na rano będzie ok. Zgrzyta w zębach, nie kruszy się. Najdłużej mroziłem 6 miesięcy. W smaku były, jakbyś robił wczoraj . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/42/#findComment-357243 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1033 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Jak mówi Andrzejek - na śniadanko :D Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/42/#findComment-357575 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #1034 Opublikowano 13 Czerwca 2014 RAdku ten serek w drugi od lewej w trzecim rzedzie nkalis maly zrobiles, hm.. do poprawki. Wiadomo zartuje piekna ukladanka Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/42/#findComment-357613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #1035 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Szynka wyglada bardzo apetycznie, czy dodawales jakies przyprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/42/#findComment-357621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1036 Opublikowano 15 Czerwca 2014 RAdku ten serek w drugi od lewej w trzecim rzedzie nkalis maly zrobiles, hm.. do poprawki. Wiadomo zartuje piekna ukladanka Aniu, porządek został zrobiony. Już został pożarty . Szynka wyglada bardzo apetycznie, czy dodawales jakies przyprawy? Eli , bez przypraw. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/42/#findComment-357873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1037 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Dzisiaj Jałowcowa, Myśliwska i Kabanosy . Andrzejku , jeszcze nie można jeść . Ale już się dymi Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/42/#findComment-358122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #1038 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Andrzejku , jeszcze nie można jeść Super widoczek Radku . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/42/#findComment-358153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1039 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Prawie gotowe Kabanosy do podsuszenia, a Jałowcowa i Myśliwska jutro jeszcze w dym i... można jeść Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/42/#findComment-358188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #1040 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Prawie gotowe Jak dla mnie to rewelka Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/42/#findComment-358189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1041 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Kostek dzięki . W środę i piątek, dla odmiany robię serki . Andrzejek będzie tańcował, no a ktoś musi robić Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/42/#findComment-358191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #1042 Opublikowano 16 Czerwca 2014 lal, musze troche mniej wschodzic na te strone , bo za duzo smaku mi robicie, ja przy tym upale to musze troche poczekac , aby cos zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/42/#findComment-358192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #1043 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Andrzejek będzie tańcował, no a ktoś musi robić Oj tak Ale Ty Radku możesz swoje wyroby podpisać jako Łoscypki śpod samuśkich Tater , a Andrzejek jako wyrób Szkota co to do Pyrlandii zawleczon Stuligroszem zwany . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/42/#findComment-358200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1044 Opublikowano 16 Czerwca 2014 lal, musze troche mniej wschodzic na te strone , bo za duzo smaku mi robicie, ja przy tym upale to musze troche poczekac , aby cos zrobic Eli , u mnie pogoda w kratkę, ale raczej chłodno. Wiem jakie temp. są u Ciebie. No raczej będziesz musiała poczekać z wędzeniem Oj tak Ale Ty Radku możesz swoje wyroby podpisać jako Łoscypki śpod samuśkich Tater , a Andrzejek jako wyrób Szkota co to do Pyrlandii zawleczon Stuligroszem zwany . Heniu , ale widok Andrzejka w szkockim tilcie byłby bezcenny Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/42/#findComment-358205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #1045 Opublikowano 16 Czerwca 2014 widok Andrzejka w szkockim tilcie byłby bezcenny "Spaliżwa" wielokrotnie jako samotne samce w jednej izbie i nie widziałem czy Andriu w kiecce chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/42/#findComment-358209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #1046 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Prawie gotowe Radku , miód i malina te Twoje wyroby . :D Byle do września . . Co do serków , to cały tydzień robiłem i jeszcze mi zbrakło . Pewnie krówki dają rzadkie mleczko . Buty wygodne do tańcowania mam już w samochodzie . Gorąco Was pozdrawiam . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/42/#findComment-358215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1047 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Byle do września . Byle do września :frantics: Buty wygodne do tańcowania mam już w samochodzie . A wędzisko ? Za te dorsze oddałbym... no nie wiem . Czerwcowe serki Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/42/#findComment-358225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #1048 Opublikowano 17 Czerwca 2014 A wędzisko ? Też w samochodzie . Za trochę odjazd . :D Pozdrawiam Was serdecznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/42/#findComment-358237 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1049 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Dzisiaj uwędzone serki i ricotta wczoraj wyjęta z chusty. Jałowcową i Myśliwską już można jeść . A koło kabanosów, to się Hania wczoraj zakręciła . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/42/#findComment-358571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #1050 Opublikowano 20 Czerwca 2014 A koło kabanosów, to się Hania wczoraj zakręciła . Radku i wiedziala co robi Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/42/#findComment-358584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.