andrzej k Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #2601 Opublikowano 15 Października 2020 Radku... Prima sort.. Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/105/#findComment-680862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #2602 Opublikowano 15 Października 2020 Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/105/#findComment-680909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #2603 Opublikowano 15 Października 2020 Radku, pięknie wszystko wygląda. Kapusta u mnie dzisiaj również zakiszona.Serdeczne pozdrowienia Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/105/#findComment-680912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2604 Opublikowano 16 Października 2020 Andrzejku, Mirku, Witku .Dziękuję i serdecznie pozdrawiam !!! Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/105/#findComment-680940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 18 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2605 Opublikowano 18 Października 2020 Dzisiaj w wędzarni szynki i polędwice . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/105/#findComment-681107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 19 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2606 Opublikowano 19 Października 2020 Już można jeść . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/105/#findComment-681184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #2607 Opublikowano 19 Października 2020 Dziękuję.... Pozdrawiamy... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/105/#findComment-681185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 20 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2608 Opublikowano 20 Października 2020 Dziękuję.... Pozdrowienia ! Wczoraj wędzona. Trochę dziabnięta nożem, ale to nie przeszkadza Rano sąsiad z za płotu krzyczał, że mięciutka Na śniadanie paprykarz. Bardzo dobry. Już można jeść . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/105/#findComment-681280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 20 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2609 Opublikowano 20 Października 2020 No to jedziemy dalej. Coraz bliżej uruchomienia komory . Zapeklowałem ligawy. Przyprawy różne i w różnej kombinacji. Pieprz czarny, czosnek granulowany, jalapeno w płatkach, chili, tymianek, rozmaryn, oregano, majeranek, przyprawa do pierników, tłuczony jałowiec i gorczyca. Chyba niczego nie pominąłem. Fest daje po nosie . Teraz na parę tygodni do lodówki.A tak przed chwilą wyglądał Turbacz. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/105/#findComment-681298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #2610 Opublikowano 21 Października 2020 Zapeklowałem ligawy. Przyprawy różne i w różnej kombinacji. Pieprz czarny, czosnek granulowany, jalapeno w płatkach, chili, tymianek, rozmaryn, oregano, majeranek, przyprawa do pierników, tłuczony jałowiec i gorczyca Czekam na finałowy produkt A tak przed chwilą wyglądał Turbacz. Dziękuję Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/105/#findComment-681359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #2611 Opublikowano 21 Października 2020 Przyprawy różne i w różnej kombinacji. Pieprz czarny, czosnek granulowany, jalapeno w płatkach, chili, tymianek, rozmaryn, oregano, majeranek, przyprawa do pierników, tłuczony jałowiec i gorczyca. To będziesz czuł smak mięsa ? Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/105/#findComment-681367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 21 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2612 Opublikowano 21 Października 2020 Czekam na finałowy produkt Będzie za kilka miesięcy Dziękuję Bardzo proszę . To będziesz czuł smak mięsa ? A to trzeba ? Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/105/#findComment-681380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 22 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2613 Opublikowano 22 Października 2020 Pierwszy w tym sezonie wsad do komory. Trzy Coppy (karczki) i trzy Lonzino (polędwice). Peklowane od 4 października. Coppa mogłaby być kilka dni dłużej, ale tak mi pasowało czasowo. Każda z innym zestawem przypraw, ale przetestowanym w zeszłym sezonie. Wieczorkiem zaszczepię pleśnią. Na razie wilgotność ok, ale osuszacz w pogotowiu.Za około trzy tygodnie, do komory pójdzie Bresaola (ligawa), A jak się wilgotność unormuje i stracą trochę na wadze, to biorę się za salami.W międzyczasie pokręcę trochę korbką Dixie, bo mnie to strasznie rajcuje :D. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/105/#findComment-681542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 28 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2614 Opublikowano 28 Października 2020 Będą następne puszki . Karczek i łopatka. Karczek rozdrobniłem na szarpaku. Z przypraw czarny pieprz, czosnek i majeranek. Łopatkę I i II rozdrobniłem na sitku 18 mm. i dodałem tylko czarnego pieprzu i czosnku. Była klasyfikowana, bo miał być inny wyrób. W obu wyrobach jest 16 g peklosoli na kg i po około 5 – 8 % wody. Czyli sprawdzona już prostota .Dzisiaj ma być kurier z sitkami, do nowo – starej tk 12. Jeżeli wszystko będzie ok, to ALFA przechodzi do rezerwy. Narobiła się przez dziesięć lat i należy się jej solidny remont i unowocześnienie . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/105/#findComment-682173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan58 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #2615 Opublikowano 28 Października 2020 (edytowane) ALFA przechodzi do rezerwy. Z Alfą chyba szybko się przeprosisz,TK ma za wysokie obroty ślimaka. Edytowane 28 Października 2020 przez tytan58 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/105/#findComment-682175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 29 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2616 Opublikowano 29 Października 2020 Z Alfą chyba szybko się przeprosisz,TK ma za wysokie obroty ślimaka. W przyszłym tygodniu będę wiedział. Tydzień od zaszczepienia pleśnią. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/105/#findComment-682236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 29 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2617 Opublikowano 29 Października 2020 Teraz tyndalizacja i pojutrze konserwy będą gotowe, ale jeszcze nie będzie można ich jeść . Ja powiem kiedy, bo muszą się kilka dni "przegryźć" . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/105/#findComment-682271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zofintal Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #2618 Opublikowano 29 Października 2020 Ładne puszeczki,może i ja kiedyś sprawię sobie taką zamykarkę. Jak narazie to pakuje w słoiki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/105/#findComment-682280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 30 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2619 Opublikowano 30 Października 2020 Ładne puszeczki,może i ja kiedyś sprawię sobie taką zamykarkę. Jak narazie to pakuje w słoiki. Ja ze słoików nie rezygnuję i dalej będę robił. Puszki mam raczej dla wygody, żeby dzieciom głowy nie zawracać zwrotem słoików. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/105/#findComment-682330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 3 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2620 Opublikowano 3 Listopada 2020 Po pierwszej pasteryzacji. Pomału finiszuję na ten rok z puszkami. Zostało mi jeszcze do zapuszkowania kilka golonek i słonina, z której nigdy jeszcze nie robiłem konserw. Sprawdziłem nową maszynkę i sitka. Jestem więcej niż zadowolony Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/105/#findComment-682742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #2621 Opublikowano 3 Listopada 2020 Jestem więcej niż zadowolony I o to w tym naszym hobby chodzi, prawda? Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/105/#findComment-682748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 4 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2622 Opublikowano 4 Listopada 2020 I o to w tym naszym hobby chodzi, prawda? Sama prawda :thumbsup: Już można jeść . Kto lubi galaretkę, to w puszcze jeszcze trochę jest .Dzisiaj mglisto i temp. od rana spada.. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/105/#findComment-682853 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepuś Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #2623 Opublikowano 4 Listopada 2020 Łopatka to jest to . Właśnie robię 8 słoików , zostało mi 450g. to zmieliłem na 5 dodałem wody i mąki ziemniaczanej w "Śniadaniówkę" i parzę.Widok na góry jak zwykle urzekający . Cytuj Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/105/#findComment-682855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #2624 Opublikowano 4 Listopada 2020 Radziu, ile gram pakujesz do puszek? Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/105/#findComment-682862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 4 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2625 Opublikowano 4 Listopada 2020 Radziu, ile gram pakujesz do puszek? Zbójaszku pakuję 280 g do puszek gdzie czasami na wierzch dodaję łyżkę wody, odrobinę smalcu i na czubek łyżeczki żelatynę. Tu gdzie nic nie dodaję (np. szynka konserwowa) daję około 290 g. Wiadomo że nie apteka, ale raczej tego się trzymam. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/105/#findComment-682864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.