Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Radek, w jakim celu owijasz polędwice folią ?

 

Rodzina taką lubi, bo jak mówią jest bardziej soczysta. I ja też tak mówię :).

 

Już można jeść :)

post-42246-0-64452100-1589868758_thumb.jpg

post-42246-0-17544500-1589868772_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/100/#findComment-667065
Udostępnij na innych stronach

 

 

Rodzina taką lubi, bo jak mówią jest bardziej soczysta. I ja też tak mówię .

 

Ja też tak bym lubiła.  :D

Radku , u Ciebie jak zawsze na bogato... smacznie  :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/100/#findComment-667071
Udostępnij na innych stronach

Radku , u Ciebie jak zawsze na bogato... smacznie

 

Halinko bardzo dziękuję :D;).

Pozdrowienia !!!

 

 

Kiełbasa robiona przy okazji Salami Krakowskiego. Smak jak „przed wojną” :thumbsup: . Na pewno wchodzi do moich wyrobów  :thumbsup:. Wszystkie przyprawy zrównoważone i nic nie dominuje. Skład tej kiełbasy kilka postów wcześniej. Kiełbaska po lewej stronie, rzecz jasna była w komorze i jeszcze do niej wróciła. Ta po prawej (pilnowała młotków i narzędzi) ;). Była szczepiona pleśnią, ale za sucho w pomieszczeniu i pleśń się nie rozwinęła. Musiałem sobie spróbować jak to będzie :).

Hania upiekła precle krakowskie, no i mieliśmy śniadanie.

Już można jeść ;)

post-42246-0-26299500-1590312411_thumb.jpg

post-42246-0-26431100-1590312428_thumb.jpg

post-42246-0-98394200-1590312454_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/100/#findComment-667552
Udostępnij na innych stronach

:clap: :clap: :clap: Przeprowadź się bliżej centrum. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/100/#findComment-667553
Udostępnij na innych stronach

:clap: :clap: :clap: Przeprowadź się bliżej centrum. :D

Jeśli Góra nie przyjdzie do Mahometa, Mahomet musi przyjść do Góry. :D

 

Jak tylko się ten świat znormalizuję, to wybieram się do Radka na degustacje tych wspaniałości w przyszłym roku.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/100/#findComment-667615
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jak tylko się ten świat znormalizuję, to wybieram się do Radka na degustacje tych wspaniałości w przyszłym roku.

 

 

 

No to  Radek będzie miał ruch ..... :)    Ja też tak planuję  . :)

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/100/#findComment-667642
Udostępnij na innych stronach

Przeprowadź się bliżej centrum.

 

A w życiu !!! Dźwigiem mnie stąd nie ruszą :laugh: :laugh:

 

 

Jeśli Góra nie przyjdzie do Mahometa, Mahomet musi przyjść do Góry.

 

Hahahahh :D:thumbsup:

 

Jak tylko się ten świat znormalizuję, to wybieram się do Radka na degustacje tych wspaniałości w przyszłym roku.

 

Serdecznie zapraszam !!!  :D:thumbsup:

 

 

No to Radek będzie miał ruch ..... :) Ja też tak planuję .

 

Andrzejku - drzwi zawsze stoją otworem !!! :D

 

Dzisiaj w wędzarni szyneczka.

 

Pozdrowienia dla wszystkich, spod samiuśkich Tater  :D

post-42246-0-08903300-1590398548_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/100/#findComment-667661
Udostępnij na innych stronach

 Radku Dzięki :heart: .

 

Radku .. pozdrowionka Wam ślę . :hug::)

Edytowane przez andrzej k

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/100/#findComment-667676
Udostępnij na innych stronach

Andrzejku, ściskamy :D.

 

Już można jeść ;).

 

 

post-42246-0-93639100-1590480633_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/100/#findComment-667745
Udostępnij na innych stronach

Jak to cudnie wygląda....

 

 

:D  :D .

 

 

Smacznego :)

 

Dziękuję i pozdrawiam  :D  ;).

Turbacz bladym świtem ;).

post-42246-0-15805300-1590640510_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/100/#findComment-667845
Udostępnij na innych stronach

Rozkroiłem dwa salami. Ostre Bukowiańskie i Kminkowo-Gorczycowe. Były około dwa miesiące w komorze. Z czasem zyskały na smaku i to bardzo  :thumbsup:  :thumbsup: .

Już można :tongue:;)

 

post-42246-0-28587900-1590652844_thumb.jpg

post-42246-0-62400300-1590652860_thumb.jpg

post-42246-0-86884300-1590652874_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/100/#findComment-667849
Udostępnij na innych stronach

 

 

Radku i po tych fotkach mój przyjazd się bardzo przybliża...

No i ognia Andrzejku :D :D.

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/100/#findComment-667962
Udostępnij na innych stronach

Wygląd bardzo smakowity  :clap::D

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/100/#findComment-667976
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wygląd bardzo smakowity :clap:

 

 

Rarytasiki..... :thumbsup:

 

Bardzo Wam dziękuję za miłe słowa :D;)

Pozdrowienia spod samiuśkich Tater :thumbsup:.

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/100/#findComment-668035
Udostępnij na innych stronach

Pancetta (po prawej). Jeden z moich pierwszych wyrobów dojrzewających. Zapeklowana 23 października 2019. W komorze była do 29 lutego 2020, a potem aż do dzisiaj w vacum. Niech jeszcze nabiera szlachetności  :). Następna Pancetta wisi od 27 lutego 2020 i jeszcze trochę powisi.

Coppa peklowana 20 października 2019. Wisiała w komorze do 19 marca 2020, a potem w vacum. Mam jeszcze dwie Coppy w dojrzewalni :).

Smak  :thumbsup:  Już można jeść :);).

 

post-42246-0-52741000-1591356018_thumb.jpg

post-42246-0-82766100-1591356039_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/100/#findComment-668389
Udostępnij na innych stronach

Salami Krakowskie. Wisiały w komorze około cztery tygodnie. Jeden baton stracił na wadze 34 %, a drugi prawie 37 %, czyli nadają się pod nóż. Jeżeli ktoś pamięta jak kiedyś smakowała Krakowska, to to jest właśnie ten smak, tylko... lepszy :yes:  :thumbsup:

Do jesieni, z komory będzie tylko ubywać (chyba...) ;).

 

 

 

 

post-42246-0-76597600-1591522164_thumb.jpg

post-42246-0-77434400-1591522178_thumb.jpg

post-42246-0-39299900-1591522195_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/100/#findComment-668488
Udostępnij na innych stronach

Salami Krakowskie. Wisiały w komorze około cztery tygodnie.

 

 

Radku ... widoczek jak w krainie śniegu .. a pod kołderką rarytasy . :thumbsup::clap:   Cudnie to wygląda  :hug:  :thumbsup: 

 

 

 Pozdrowionka z Wielkiej Polski . :tongue::D:)

Edytowane przez andrzej k

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/100/#findComment-668490
Udostępnij na innych stronach

Byłbym zapomniał o widoczku :D

 

post-42246-0-93461300-1591522519_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/100/#findComment-668491
Udostępnij na innych stronach

 

 

widoczek jak w krainie śniegu

Andrzejku :blush:...  Baardzo Ci dziękuję ! Takie słowa dają napęd do działania :thumbsup:  :thumbsup: .

Pozdrawiamy !!! 

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/100/#findComment-668493
Udostępnij na innych stronach

Dość luźno potraktowany przepis na Saucisson Jesus De Lyon :). Taki bardziej De Bukovina ;). W komorze od ośmiu tygodni. Jeden stracił 40% wagi początkowej, a drugi 38% i ten na jeszcze trochę wraca do dojrzewalni. Kto jadł, ten wie... :tongue: :thumbsup:. Oczywiście zostaje w moich przepisach :yes:

 


 


 

post-42246-0-16369000-1591882708_thumb.jpg

post-42246-0-90700800-1591882722_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/100/#findComment-668787
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.