_Krzysztof_ Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #551 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Dziś przetestowałem. Szynkowar, jak szynkowar. gadu gadu a gdzie dowody :grin: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/23/#findComment-260545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #552 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Dowodów wiele nie zostało. https://www.dropbox.com/s/r9ypovzh8ulnnjj/20130106_185928a.jpg Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/23/#findComment-260561 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #553 Opublikowano 7 Stycznia 2013 I tym prostym sposobem, zrobiłem kilka serków :grin: . Dzisiaj pobawiłem się oscypiorką :grin: . W czwartek robię następne, ale chyba zapakuję je w siatki :wink: . Ricotta już zakwaszona i postoi sobie do jutra :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/23/#findComment-260700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #554 Opublikowano 7 Stycznia 2013 oj, Radziu :tongue: Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/23/#findComment-260701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #555 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Radek., Górol z krwi i kości :wink: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/23/#findComment-260702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #556 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Radek., Górol z krwi i kości Ja to bym ujął tak: Warszawiak z krwi kości któremu w duszy Hale i Bory pięknie grają :lol: :lol: :clap: :clap: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/23/#findComment-260708 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #557 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Ja to bym ujął tak: Warszawiak z krwi kości któremu w duszy Hale i Bory pięknie grają :lol: :lol: :clap: :brawo: Kruszynko :grin: :grin: :grin: Trafiłeś w sedno :clap: :clap: :clap: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/23/#findComment-260739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #558 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Radku moje takie wyszły :grin: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/23/#findComment-260780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #559 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Karol :grin: A one czasem nie GMO, czy cuś .... Bo takie odważne trochu :grin: :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/23/#findComment-260786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #560 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Radek., Radek takie mi wyszły prosto z paczki od kolegi górala :grin: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/23/#findComment-260789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #561 Opublikowano 8 Stycznia 2013 a ja jestem ciekaw co górale na te "serowe wyczyny" :grin: Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/23/#findComment-261013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #562 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Radku,dopiero zauwazyłam serowe cudeńka...no to ja głodna u Was nie będe.Mam nadzieję,ze do woreczka wszystko odkładasz??? :grin: :grin: :grin: bardzo profesjonalnie wygladają. :clap: :clap: :clap: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/23/#findComment-261132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #563 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Mam nadzieję,ze do woreczka wszystko odkładasz??? :grin: :mrgreen: :grin: A nie :grin: :grin: :grin: . Tylko część :wink: . Ale jutro będą następne :grin: :grin: :grin: . W przyszłym tygodniu zrobię różne kiełbaski, żebyśmy nie byli tylko o serze :lol: :wink: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/23/#findComment-261149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #564 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Serki będą w siatkach, bo Szefowa mówi że lepsze do krojenia. No niechze :wink: . Poprzednie serki pojechały w świat. Podobno są dobre. No ja myślę :grin: Miały być w przyszłym tygodniu kiełbaski, ale chyba przełożę na trochę później. Muszę się zająć przejezdnością drogi, bo mnie zasypie do wiosny :grin:. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/23/#findComment-261447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #565 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Radek., nie odśnieżaj to marcu zrobimy skoki narciarskie :lol: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/23/#findComment-261448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #566 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Radek., Jakiej siatki wzywasz do tych serków ?? Pytam bo kupiłem ostatnio kilogram białego sera, przekroiłem go na pół i chciałem go włożyć w siatkę taka jak do szynki i niestety nie dało się bo gumki za bardzo były ścisłe :sad: Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/23/#findComment-261456 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #567 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Pytam bo kupiłem ostatnio kilogram białego sera, przekroiłem go na pół i chciałem go włożyć w siatkę taka jak do szynki i niestety nie dało się bo gumki za bardzo były ścisłeboob96 skoro tak to albo trzeba pokroić ser na mniejsze kawałki albo użyć siatki o o większym rozmiarze . Natomiast możesz kupić gazę uciąć odpowiedni kawałek i zawinąć w gazę - sery twarogowe są bardziej miękkie niż typu oscypek . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/23/#findComment-261457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #568 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Radek., nie odśnieżaj to marcu zrobimy skoki narciarskie :lol: To górkę usypię :wink: boob96, zrób tak jak chudziak radzi. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/23/#findComment-261469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #569 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Dziękuję Wam za odpowiedź, nie bardzo mam warunki do wyrobu sera więc chciałem spróbować takim ze sklepu i pakowanie do siatki mnie pokonało :blush: Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/23/#findComment-261478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #570 Opublikowano 11 Stycznia 2013 chciałem spróbować takim ze sklepu To może spróbuj z serkami Pilos. Kupisz w Lidlu. Poszperaj na forum, a na pewno coś znajdziesz. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/23/#findComment-261483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #571 Opublikowano 11 Stycznia 2013 To może spróbuj z serkami Pilos. Kupisz w Lidlu. lub Capri z Tesco lub Auchan . Te serki o których Ci piszemy z Radkiem są smaczniejsze niz zykłe białe :grin: ale gaza do ich pakowania tez potrzebna ( choć ja mam zbędną siatkę i rozcinam ją wzdłuż i tak pakuje serki -to jeszcze jeden sposób o którym nie wspomniałam bo ekonomicznie się nie opłaca ) Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/23/#findComment-261490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #572 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Rozumie że taki serek na 12 godzin do solanki ?? czy jeszcze coś ?? Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/23/#findComment-261492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #573 Opublikowano 11 Stycznia 2013 To może spróbuj z serkami Pilos Do wędzenia to trzeba serek Pilosa, ale typu włoskiego.Te zwykłe nie są za dobre moim zdaniem.Solanka 10 % na 12 h .Serki w solance muszą pływać po wierzchu.Po wyjęciu z solanki osuszyć ręcznikiem papierowym.Położyć na kratę w wędzarni i wędzić bez żadnych siatek i gazy.Jak nie ma kraty to gaza lub folia celulozowa i w siatkę. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/23/#findComment-261500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #574 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Do wędzenia to trzeba serek Pilosa, ale typu włoskiego.Arkadiusz, zgadzam sie w 100% !!! Z kupnych serów, te typu włoskiego są chyba najlepsze. Oczywiście nie ma to jak własne oscypki... Radek, fajne te twoje seki :thumbsup: A smażone z "powidłami" z żurawiny, to jest dopiero... ech... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/23/#findComment-261503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #575 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Z kupnych serów, te typu włoskiego są chyba najlepsze.Na początku tez wędziłem różne wynalazki ale jak mi @andrzejk na zlocie podpowiedział (pozdrawiam :wink: ) to teraz tylko takie robię i są :thumbsup: Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/23/#findComment-261506 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.