electra Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #726 Opublikowano 4 Listopada 2013 wiec juz rozumiem czemu moje nie wygladaja tak ,tajemnica tkwi w boczku dziekuje za przepis Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/30/#findComment-310772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #727 Opublikowano 4 Listopada 2013 A nie dodawałeś mąki ziemniaczanej? Pytam bo chyba tylko jedna ma galaretkę..... Nie dodawałem. Miałem dodać emulsji ze skórek albo żelatyny, ale na galaretce mi nie zależało. Ta z galaretką to jest właśnie ta prasowana. wiec juz rozumiem czemu moje nie wygladaja tak ,tajemnica tkwi w boczku dziekuje za przepis Jest taka w sam raz. Nie za tłusta i nie za chuda Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/30/#findComment-310774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #728 Opublikowano 4 Listopada 2013 Dzięki radku. No to dodatkowo dzisiaj zrobię mielonkę ale tak z czystej ciekawości zrobię ją z mięsa tzw gulaszowego. Mam go właściwie ile chcę więc ciągle szukam dla niego zastosowań. W Pobiedziskiej się sprawdza zobaczymy w czym jeszcze.... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/30/#findComment-310775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #729 Opublikowano 4 Listopada 2013 mam obiecane kilka osłonek termokurczliwych więc chyba się na to skuszę Radek ... wielkie dzięki za przepis napisany prostym językiem i zrozumiałym nawet dla mnie ... czyli dla kogoś kto zaczyna przygodę z wyrobem wędlin Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/30/#findComment-310776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan30 Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #730 Opublikowano 4 Listopada 2013 Radek w jakiej temperaturze wędzisz serki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/30/#findComment-310777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #731 Opublikowano 4 Listopada 2013 Radek ... wielkie dzięki za przepis napisany prostym językiem i zrozumiałym nawet dla mnie ... czyli dla kogoś kto zaczyna przygodę z wyrobem wędlin Aniu Bardzo mi miło Ta mielonka jest naprawdę bardzo prosta do zrobienia i przy okazji bardzo smaczna. Poradzisz sobie spokojnie Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/30/#findComment-310779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #732 Opublikowano 4 Listopada 2013 Jedną mielonkę lekko spłaszczyłem w prasce do sera Bardzo dobry patent. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/30/#findComment-310920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciechowy Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #733 Opublikowano 4 Listopada 2013 Ta mielonka jest naprawdę bardzo prosta do zrobienia Radek, przepis prosty tylko chyba pominąłeś w nim połączenie golonki (wymieszanej z wodą i przyprawami) z wymieszanymi szynką i boczkiem JCzy to jest tak, że mieszasz golonkę z wodą i przyprawami, następnie – oddzielnie – mieszasz szynkę z boczkiem a na koniec do połączonej szynki z boczkiem dodajesz wymieszaną golonkę i mieszanie końcowe ? Czy może jeszcze jakoś inaczej ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/30/#findComment-310925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 5 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #734 Opublikowano 5 Listopada 2013 Czy to jest tak, że mieszasz golonkę z wodą i przyprawami, następnie – oddzielnie – mieszasz szynkę z boczkiem a na koniec do połączonej szynki z boczkiem dodajesz wymieszaną golonkę i mieszanie końcowe ? Tak. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/30/#findComment-310941 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #735 Opublikowano 5 Listopada 2013 No i pozazdrościłem Ci miendlonki Zrobiłem ale bez klasyfikacji mięsa z samego gulaszowego. Wyszło extra a dzięki prasce od pewnych darczyńców spod samiućkich Tater wyszła pięknie sprasowana Lazdijajskie własnie kończą się peklować i zaraz idą w siatki i do wędzarni ..... i też spotkają się z praską Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/30/#findComment-310950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #736 Opublikowano 5 Listopada 2013 Z przypraw tylko pieprz, 1g/kg. Mięso rozdrobnione na szarpaku i tak będę robił . Przyprawy to już sprawa indywidualna. Robiłem z kminkiem, majerankiem, czosnkiem, kolendrą itd. Wszystkie są bardzo smaczne . 7 h wędzone w około 55*C i 7 h parzone w niecałych 80*C. Dlaczego tak długo parzyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/30/#findComment-310960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #737 Opublikowano 5 Listopada 2013 Żeby było mięciutkie, jak zrobisz wg przepisu to wyjdzie gumka od majtek Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/30/#findComment-310965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #738 Opublikowano 5 Listopada 2013 Żeby było mięciutkie, jak zrobisz wg przepisu to wyjdzie gumka od majtek Według jakiego przepisu? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/30/#findComment-310967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #739 Opublikowano 5 Listopada 2013 Z przepisu na roladę lazdijską. Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/30/#findComment-310973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #740 Opublikowano 5 Listopada 2013 Z przepisu na roladę lazdijską. Lazdijską czy lazdijajską? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/30/#findComment-310976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #741 Opublikowano 5 Listopada 2013 Bandolini sprawdź sobie sam jak jest dobrze i nam napisz. Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/30/#findComment-310985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #742 Opublikowano 5 Listopada 2013 Ja wiem ale nie byłem pewien czy Ty wiesz skoro popełniasz błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/30/#findComment-310991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #743 Opublikowano 5 Listopada 2013 Ja to nic nie wiem, głupi jestem. Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/30/#findComment-310995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 5 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #744 Opublikowano 5 Listopada 2013 Dlaczego tak długo parzyłeś? Przy tym wyrobie, taka długość parzenia najbardziej mi odpowiada.Dodano: 05 listopad 2013 - 12:13 No i pozazdrościłem Ci miendlonki Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/30/#findComment-310997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #745 Opublikowano 19 Listopada 2013 Wczoraj zrobiłem "Mój salcesonik z kminkiem" . Wyszedł bardzo smaczny, tylko pachnie malizną Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/30/#findComment-314276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #746 Opublikowano 19 Listopada 2013 Wczoraj zrobiłem "Mój salcesonik z kminkiem" . Wyszedł bardzo smaczny, tylko pachnie malizną Radku , ładnie się w moim kierunku uśmiecha . :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/30/#findComment-314279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #747 Opublikowano 19 Listopada 2013 Jeśli mówisz że taki kawał pachnie malizną to musi być pyszny cóż ja mogę tylko pochwalić go za wygląd ,wygląda smacznie Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/30/#findComment-314281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #748 Opublikowano 19 Listopada 2013 Witam.A z jakiego przepisu robiłeś Radek ? Własny ? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/30/#findComment-314282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #749 Opublikowano 19 Listopada 2013 Radku , ładnie się w moim kierunku uśmiecha . :D :D Jeśli mówisz że taki kawał pachnie malizną to musi być pyszny cóż ja mogę tylko pochwalić go za wygląd ,wygląda smacznie Dziękuję A z jakiego przepisu robiłeś Radek ? Własny ? Dyziu, przepis jest własny Dodano: 19 listopad 2013 - 08:35Jeżeli ktoś będzie chciał zrobić taki salcesonik, to wieczorkiem wstawię przepis Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/30/#findComment-314284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #750 Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Wstaw koniecznie Edytowane 19 Listopada 2013 przez jagra Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/30/#findComment-314286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.