Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam..

wlasnie zrobilem kielbaske...wyglada jak surowa polsk....oczywiscie ze zmieniona receptora..

pytanie co teraz?:

czy parzyc a potem wedzic?

czy wedzic a potem parzyc?

czy tylko wedzic?

wmiare szybkiej rady potrzebuje...kielbaska czeka w lodowce

pozdrawiam

gizy

www.fabsfishing.com
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4596-i-co-dalej/
Udostępnij na innych stronach

Najpierw wędzić potem parzyć lub przypiec w wędzarni.Część możesz tylko sparzyć bez wędzenia i będziesz miał coś jak białą.Możesz też tylko uwędzić .Wybór należy do Ciebie.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4596-i-co-dalej/#findComment-126294
Udostępnij na innych stronach

Możesz najpierw wędzić i następnie parzyć,lub wędzić i w końcowej fazie wędzenia podpiec i wtedy nie parzyć i taka kiełbasa może dłużej poleżeć i się podsuszać.Jak rozumiem kiełbaskę zrobiłeś we flakach 28-32 typowo kiełbasianych więc parzenie w temperaturze 82°C jakieś 25minut i będzie dobrze.

Pzdr.Wosiu

Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4596-i-co-dalej/#findComment-126295
Udostępnij na innych stronach

Najpierw wędzić potem parzyć lub przypiec w wędzarni.Część możesz tylko sparzyć bez wędzenia i będziesz miał coś jak białą.Możesz też tylko uwędzić .Wybór należy do Ciebie.

ok..

czy przy opcjach...

tylko wedzic...lub

wedzic i parzyc..uzyc tej samej temperatury wedzenia...(zimny czy cieply dym)

dzieki

pozdowka

www.fabsfishing.com
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4596-i-co-dalej/#findComment-126296
Udostępnij na innych stronach

Proponuję przeczytać te tematy i potem w razie wątpliwości pytać.

 

http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=866

http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1435

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4596-i-co-dalej/#findComment-126297
Udostępnij na innych stronach

Wosiu chyba pomyliłeś temperatury 82 st.C to dla wędzonek . Kiełbasy parzymy w temp 72-75st C . Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4596-i-co-dalej/#findComment-126298
Udostępnij na innych stronach

Dopiekana w wędzarniku, dla mnie najlepsza.

I tak polecam,napewno gorący dym przy dopiekaniu.

Ale jest dobra i dobra przez wiele dni.

A potem jeszcze lepsza , jak obeschnie, ale twarda.

zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.

pozdrawiam

jarek.f

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4596-i-co-dalej/#findComment-126302
Udostępnij na innych stronach

Dopiekana w wędzarniku, dla mnie najlepsza.

I tak polecam,napewno gorący dym przy dopiekaniu.

Ale jest dobra i dobra przez wiele dni.

A potem jeszcze lepsza , jak obeschnie, ale twarda.

podoba mi sie...zeby posmakowac musze zrobic tak samo jak ty a zeby to zrobic tak samo to prosze Cie o podpowiedz jak to robisz jak dlugo wedzisz .i tak dalej caly ten Twoj proces..dzieki serdeczne...

pozdrawiam serdecznie...mam corki wesele 16 tego miesiaca..i po zakonczeniu calej weselnej cermonii.w stylu kanadyjskim..i zapraszam polakow do siebie do domu na poprawiny..tak no wiesz...po polsku..no i ta kielbaska bylby podana..

mozesz napisac do mnie na email

dzieki jeszcze raz

www.fabsfishing.com
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4596-i-co-dalej/#findComment-126305
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.