gizmarek Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 29 Września 2010 witam..wlasnie zrobilem kielbaske...wyglada jak surowa polsk....oczywiscie ze zmieniona receptora..pytanie co teraz?:czy parzyc a potem wedzic?czy wedzic a potem parzyc?czy tylko wedzic?wmiare szybkiej rady potrzebuje...kielbaska czeka w lodowcepozdrawiamgizy Cytuj www.fabsfishing.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4596-i-co-dalej/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 29 Września 2010 Najpierw wędzić potem parzyć lub przypiec w wędzarni.Część możesz tylko sparzyć bez wędzenia i będziesz miał coś jak białą.Możesz też tylko uwędzić .Wybór należy do Ciebie. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4596-i-co-dalej/#findComment-126294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 29 Września 2010 Możesz najpierw wędzić i następnie parzyć,lub wędzić i w końcowej fazie wędzenia podpiec i wtedy nie parzyć i taka kiełbasa może dłużej poleżeć i się podsuszać.Jak rozumiem kiełbaskę zrobiłeś we flakach 28-32 typowo kiełbasianych więc parzenie w temperaturze 82°C jakieś 25minut i będzie dobrze.Pzdr.Wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4596-i-co-dalej/#findComment-126295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmarek Opublikowano 29 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 29 Września 2010 Najpierw wędzić potem parzyć lub przypiec w wędzarni.Część możesz tylko sparzyć bez wędzenia i będziesz miał coś jak białą.Możesz też tylko uwędzić .Wybór należy do Ciebie.ok.. czy przy opcjach... tylko wedzic...lub wedzic i parzyc..uzyc tej samej temperatury wedzenia...(zimny czy cieply dym) dzieki pozdowka Cytuj www.fabsfishing.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4596-i-co-dalej/#findComment-126296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 29 Września 2010 Proponuję przeczytać te tematy i potem w razie wątpliwości pytać. http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=866http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1435 Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4596-i-co-dalej/#findComment-126297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 29 Września 2010 Wosiu chyba pomyliłeś temperatury 82 st.C to dla wędzonek . Kiełbasy parzymy w temp 72-75st C . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4596-i-co-dalej/#findComment-126298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 29 Września 2010 Dopiekana w wędzarniku, dla mnie najlepsza.I tak polecam,napewno gorący dym przy dopiekaniu.Ale jest dobra i dobra przez wiele dni.A potem jeszcze lepsza , jak obeschnie, ale twarda. Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4596-i-co-dalej/#findComment-126302 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmarek Opublikowano 29 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 29 Września 2010 Dopiekana w wędzarniku, dla mnie najlepsza. I tak polecam,napewno gorący dym przy dopiekaniu. Ale jest dobra i dobra przez wiele dni. A potem jeszcze lepsza , jak obeschnie, ale twarda. podoba mi sie...zeby posmakowac musze zrobic tak samo jak ty a zeby to zrobic tak samo to prosze Cie o podpowiedz jak to robisz jak dlugo wedzisz .i tak dalej caly ten Twoj proces..dzieki serdeczne... pozdrawiam serdecznie...mam corki wesele 16 tego miesiaca..i po zakonczeniu calej weselnej cermonii.w stylu kanadyjskim..i zapraszam polakow do siebie do domu na poprawiny..tak no wiesz...po polsku..no i ta kielbaska bylby podana.. mozesz napisac do mnie na email dzieki jeszcze raz Cytuj www.fabsfishing.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4596-i-co-dalej/#findComment-126305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 29 Września 2010 Niezależnie od decyzji jaką podejmiesz to w finale życzę smacznego pozdrawiam,Mirek Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4596-i-co-dalej/#findComment-126306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.