EL GREGOR Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #651 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Darino :grin: To jest TO :thumbsup: :clap: Pozdro. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/27/#findComment-114530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #652 Opublikowano 14 Czerwca 2010 To jest TOGrzesiu, dzięki :!: zdrowa krytyka zawsze mile widziana :grin: Pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/27/#findComment-114550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #653 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Moja polędwica suszona,dzisiaj zjem na śniadanie w pracy :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/27/#findComment-114592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #654 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Moja polędwica suszona,dzisiaj zjem na śniadanie w pracy :grin: :thumbsup: Kolego , miałem okazję pojeść Twoich wędlin :thumbsup: Smacznego Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/27/#findComment-114593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #655 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Moja polędwica suszona,dzisiaj zjem na śniadanie w pracyBardzo ładny przekrój, napewno smakowała :thumbsup: Pozdro :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/27/#findComment-114610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #656 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Darino, wow, wygląda super. T z tyłu to jest suszona kiełbaska? grzegorz565, Twoja też super. A moja jest już wspomnieniem.... Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/27/#findComment-114623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #657 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Dla solenizantki> Wszystkiego naj,naj... :clap: T z tyłu to jest suszona kiełbaska?Tak, z tyłu jest to salame di cavallo :thumbsup: tradycyjna wędlinka włoska :grin: Więcej tu https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5568&postdays=0&postorder=asc&start=0 Pozdrawiam i życzę miłej imprezki urodzinowej :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/27/#findComment-114630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #658 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Darino, wyroby super ,a salame di cavallo :tongue: :tongue: :tongue: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/27/#findComment-114633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #659 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Darino, wyroby super ,a salame di cavalloDzięki :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/27/#findComment-114658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #660 Opublikowano 16 Czerwca 2010 A zdjęcia też skonsumowane? :shock:nie miałam kiedy zrobić :blush: :blush: :blush: ostatnio wracałam z pracy o 22, przed urodzinami córci miałam dzień wolny, ale to na szybko imprezę szykowałam Nawet się nie przyznam jakie były pyszności, bo też nie sfotografowane. Dla solenizantki> Wszystkiego naj,naj... :clap:Dzięki :* Tak, z tyłu jest to salame di cavallo :thumbsup: tradycyjna wędlinka włoska :grin:wow, jednak jak dla mnie za wysokie progi ;P Może za parę lat się odważę. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/27/#findComment-114722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #661 Opublikowano 18 Czerwca 2010 degustacja wędlin dojrzewających :grin: Obrazek pozdrawiam Darino, co to jest takie jasne w plasterkach obok plasterków polędwicy ? Cytuj Chleb nigdy się nie znudzi.Dobra wędlinka również :-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/27/#findComment-114868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #662 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Darino, co to jest takie jasne w plasterkach obok plasterków polędwicy ?Mi to wygląda na imbir :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/27/#findComment-114869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #663 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Mi to wygląda na imbirtak, cudowny imbir. :clap: Można o nim całe księgi pisać, nie tylko jako przyprawa kulinarna ale także jako medycyna. Wystarczy wbić na googlach i otworzy się nam swiat imbiru :grin: Pozdrawiam PS pomaga też przy problemach z cholesterolem :wink: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/27/#findComment-114886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #664 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Darino, a jaka nalewka z tego wychodzi :lol: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/27/#findComment-114907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #665 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Darino, a jaka nalewka z tego wychodzizdrowa :thumbsup: http://www.porady-babuni.pl/przepisy/domowe-nalewki/nalewka-z-imbiru.html :wink: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/27/#findComment-114908 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #666 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Polędwice a'la parmeńska każdy z nas ma, mam i ja. Tzn. będę miał, :grin: jak wszystko dobrze pójdzie za 2 tygodnie, bo tak jak powyżej prezentuje się po 3 dniach. Cytuj Chleb nigdy się nie znudzi.Dobra wędlinka również :-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/27/#findComment-115128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #667 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Tzn. będę miał, :grin: jak wszystko dobrze pójdzie za 2 tygodnieDwa tygodnie, trochę mało. Po trzech, czterech tygodniach będzie dopiero smaczna. :lol: Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/27/#findComment-115135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #668 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Minimum 17dni.Smacznego :thumbsup: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/27/#findComment-115139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiekm Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #669 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Witam wszystkich zadymiaczy,Od dłuższego czasu z zaciekawieniem ślędzę to forum i nareszcie zdopingowałem się do popełnienia karkówki a'la wędlina parmeńska. Proces technologiczny przebiegał następująco: pięć dni peklowania, dwa dni przepalania w lodówce i 17 dni suszenia w piwnicy w przewiewnym miejscu. Zamiast pończochy użyłem lnianej tkaniny aby mięso wolniej wysychało i było bardziej soczyste. W smaku wyszło rewelacja. Następną porcję tym razem polędwicę dzisiaj skończyłem peklować. O wynikach powiadomię później. Cytuj Wszystko zaczyna się od marzeń. Pozdrawiam, Wiesiekm Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/27/#findComment-115483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #670 Opublikowano 23 Czerwca 2010 wiesiekm, a fotki kuda :lol: :grin: :lol: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/27/#findComment-115486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiekm Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #671 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Do wcześniejszego postu załączam zdjęcia (o ile uda mi się je zamieścić). Cytuj Wszystko zaczyna się od marzeń. Pozdrawiam, Wiesiekm Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/27/#findComment-115488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #672 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Witam.Soczyste to raczej nie będzie.(nie powinno być )Im bardziej suche, tym bardziej lepsze i smaczniejsze, a i może dłużej leżeć. Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/27/#findComment-115489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #673 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Wisi sobie ta moja polędwica zawinięta w tetrową pieluchę już 5 dni, ciekawe jak to będzie wyglądać po odwinięciu, bo martwi mnie to że nawet muchy się tym zawiniątkiem nie interesują Cytuj Chleb nigdy się nie znudzi.Dobra wędlinka również :-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/27/#findComment-115911 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #674 Opublikowano 28 Czerwca 2010 martwi mnie to że nawet muchy się tym zawiniątkiem nie interesują Raczej powinno Cię to cieszyć. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/27/#findComment-115921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #675 Opublikowano 28 Czerwca 2010 martwi mnie to że nawet muchy się tym zawiniątkiem nie interesują Może tam już tyko sama pielucha pozostała :lol: Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-pol%C4%99dwica-suszona-ala-w%C4%99dliny-parme%C5%84skie/page/27/#findComment-115923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.