Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

To jest TO

Grzesiu, dzięki :!:

zdrowa krytyka zawsze mile widziana :grin:

Pozdrawiam

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Moja polędwica suszona,dzisiaj zjem na śniadanie w pracy :grin: :thumbsup:

 

Kolego , miałem okazję pojeść Twoich wędlin :thumbsup: Smacznego

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Moja polędwica suszona,dzisiaj zjem na śniadanie w pracy

Bardzo ładny przekrój, napewno smakowała :thumbsup:

Pozdro :grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Darino, wow, wygląda super. T z tyłu to jest suszona kiełbaska?

grzegorz565, Twoja też super.

A moja jest już wspomnieniem....

Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło

Dla solenizantki> Wszystkiego naj,naj... :clap:

 

T z tyłu to jest suszona kiełbaska?

Tak, z tyłu jest to salame di cavallo :thumbsup:

tradycyjna wędlinka włoska :grin:

Więcej tu

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5568&postdays=0&postorder=asc&start=0

 

Pozdrawiam i życzę miłej imprezki urodzinowej :grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Darino, wyroby super ,a salame di cavallo :tongue: :tongue: :tongue:

całe życie się uczę , a czy się nauczę...

http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg

Darino, wyroby super ,a salame di cavallo

Dzięki :grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

A zdjęcia też skonsumowane? :shock:

nie miałam kiedy zrobić :blush: :blush: :blush: ostatnio wracałam z pracy o 22, przed urodzinami córci miałam dzień wolny, ale to na szybko imprezę szykowałam :( Nawet się nie przyznam jakie były pyszności, bo też nie sfotografowane.

 

Dla solenizantki> Wszystkiego naj,naj... :clap:

Dzięki :*

Tak, z tyłu jest to salame di cavallo :thumbsup:

tradycyjna wędlinka włoska :grin:

wow, jednak jak dla mnie za wysokie progi ;P Może za parę lat się odważę.

Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło

degustacja wędlin dojrzewających :grin:

Obrazek

pozdrawiam

Darino, co to jest takie jasne w plasterkach obok plasterków polędwicy ?

Chleb nigdy się nie znudzi.

Dobra wędlinka również :-)

Mi to wygląda na imbir

tak, cudowny imbir. :clap:

Można o nim całe księgi pisać, nie tylko jako przyprawa kulinarna ale także jako medycyna.

Wystarczy wbić na googlach i otworzy się nam swiat imbiru :grin:

Pozdrawiam

PS

pomaga też przy problemach z cholesterolem :wink:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Darino, a jaka nalewka z tego wychodzi :lol:

całe życie się uczę , a czy się nauczę...

http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg

Darino, a jaka nalewka z tego wychodzi

zdrowa :thumbsup:

http://www.porady-babuni.pl/przepisy/domowe-nalewki/nalewka-z-imbiru.html

:wink:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Polędwice a'la parmeńska każdy z nas ma, mam i ja.

 

Tzn. będę miał, :grin: jak wszystko dobrze pójdzie za 2 tygodnie, bo tak jak powyżej prezentuje się po 3 dniach.

Chleb nigdy się nie znudzi.

Dobra wędlinka również :-)

Tzn. będę miał, :grin: jak wszystko dobrze pójdzie za 2 tygodnie

Dwa tygodnie, trochę mało. Po trzech, czterech tygodniach będzie dopiero smaczna. :lol:

Pzdr.

Minimum 17dni.Smacznego :thumbsup:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Witam wszystkich zadymiaczy,

Od dłuższego czasu z zaciekawieniem ślędzę to forum i nareszcie zdopingowałem się do popełnienia karkówki a'la wędlina parmeńska. Proces technologiczny przebiegał następująco: pięć dni peklowania, dwa dni przepalania w lodówce i 17 dni suszenia w piwnicy w przewiewnym miejscu. Zamiast pończochy użyłem lnianej tkaniny aby mięso wolniej wysychało i było bardziej soczyste. W smaku wyszło rewelacja. Następną porcję tym razem polędwicę dzisiaj skończyłem peklować. O wynikach powiadomię później.

Wszystko zaczyna się od marzeń.

 

Pozdrawiam,

 

Wiesiekm

wiesiekm, a fotki kuda :lol: :grin: :lol:

całe życie się uczę , a czy się nauczę...

http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg

Do wcześniejszego postu załączam zdjęcia (o ile uda mi się je zamieścić).

Wszystko zaczyna się od marzeń.

 

Pozdrawiam,

 

Wiesiekm

Witam.

Soczyste to raczej nie będzie.(nie powinno być )

Im bardziej suche, tym bardziej lepsze i smaczniejsze, a i może dłużej leżeć.

zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.

pozdrawiam

jarek.f

Wisi sobie ta moja polędwica zawinięta w tetrową pieluchę już 5 dni, ciekawe jak to będzie wyglądać po odwinięciu, bo martwi mnie to że nawet muchy się tym zawiniątkiem nie interesują :cry:

Chleb nigdy się nie znudzi.

Dobra wędlinka również :-)

martwi mnie to że nawet muchy się tym zawiniątkiem nie interesują :cry:

Może tam już tyko sama pielucha pozostała :lol:

zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.

pozdrawiam

jarek.f

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.