Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

No i nie wiem, czy to wina przypraw czy coś się stało złego.

Majeranek może dać gorzkawy posmak .

 

Trochę boję się dać rodzince do konsumpcji.

 

Jak nie było zdecydowanej pleśni to powinno być wszystko dobrze . Jeżeli masz obawy , to poczęstujesz następnym wyrobem zapewne już bez goryczki . Ja bym majeranku już nie dawał .

 

Pozdrawiam

Pleśni nie ma, wyszło ładnie, kolorek ciemoczerwony, Zjadłem wczoraj wieczorem i zyję, żadnych rewolucji żołądkowych nie ma, więc jeść można :)

pozdrawiam

Wojtek

Gorzki był tylko początek wędlinki.

Po zjedzeniu piętki reszta jest bardzo dobra.

Już prawie cała znikła. wszystkim smakowala, nikt nie miał sensacji żołądkowych.

pozdrawiam

Wojtek

wojciechz, tego co dobre , zawsze jest mało :lol:

całe życie się uczę , a czy się nauczę...

http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg

nikt nie miał sensacji żołądkowych

Jeśli będziesz robił wszystko wg wskazań np. Dziadka, to nie może być mowy o jakichkolwiek sensacjach żołądkowych. :grin: Chyba, że Wy jarosze. :lol:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

witam ponownie

w końcu '' nadejszła '' chwila prawdy i co jak u większości na początku niepewność wąchanie aż w końcu pierwszy gryz iiiiiiiiiiii REWELACJA !!

Żona bała się ,że po odpakowaniu coś wylezie z szynki i będzie chciało nas ugryźć :shock: ale po skosztowaniu oznajmiła ,ze robimy na święta

:clap:

podeślę fotki tylko nie wiem na razie jak to zrobić

Pozdrawiam

Ja też chciałem oznajmić , że udało mi się zrobić polędwiczkę wieprzową i wyszła zarąbiście . Musze zrobić na Święta , ale już polędwicę , oj będzie delektowanie się :)

 

http://i55.tinypic.com/ao5d0x.jpg

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

:clap: .Ja to bym jednak na święta to powtórzył bo polędwiczka jest delikatniejsza od polędwicy :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Gość Anonymous

Ja też chciałem oznajmić , że udało mi się zrobić polędwiczkę wieprzową i wyszła zarąbiście .

Dostaniesz rachunek za nową klawiaturę ;)

:thumbsup: :clap: :thumbsup: :clap: :thumbsup: :clap:

Coś tak czuję, że jutro kupię polędwicę i rajstopy - chociaż w tym przypadku to chyba dwie polędwice :grin: .

 

Czy druga faza może się odbywać w "zwykłej" kuchni w bloku czyli w temp 20-22°C

Ja mieszkam w bloku i druga faza przebiegała w kuchni w temp ok 18 stopni

Coś tak czuję, że jutro kupię polędwicę i rajstopy -

Ja zawinąłem w gazę i też było ok :)

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Gość Anonymous

Czy druga faza może się odbywać w "zwykłej" kuchni w bloku czyli w temp 20-22°C

Ja robiłem w temp. ok.24 - 26*C - bez problemu. Kiedyś na zapytanie o temp. dostałem odpowiedz, ze nawet do 30*C, tyle ze trzeba 1. fazę trochę wydłużyć (7 dni).

Karczek a'la...

 

Pierwsza fotka początek, druga z dzisiaj. Pierwszy etap 6 dni, drugi etap 33 dni, ile jeszcze może powisieć??

 

 

Na tych fotkach widać białe kropki, ale po mojemu to nie pleśń. Co to jest i czy to szkodliwe?? :devil:

 

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

ale po mojemu to nie pleśń.

Jak na mój gust to trochę długi ten drugi etap :shock: Poza tym ładna siateczka.Po mojemu to pleśń ,ale niech potwierdzą to fachowcy od surowizny.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Gość Anonymous

Pierwszy etap 6 dni, drugi etap 33 dni

Trochę za długi ten drugi etap.

Pierwszy - 5-7 dni, drugi również, a trzeci - w lodowce - jak się uda. u mnie 3-4 dni - dłużej nie wytrzyma :)

Trochę za długi ten drugi etap.

Gdzieś czytałem, że przy karkówce drugi etap może być trochę dłuższy, ale może przesadziłem :rolleyes:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Gdzieś czytałem, że przy karkówce drugi etap może być trochę dłuższy, ale może przesadziłem :rolleyes:

Nie,nie przesadziłeś..ja robiłam kiedyś karkówkę a'la parma.. i drugi etap wydłużyłam do 14 dni...

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

drugi etap wydłużyłam do 14 dni...

U mnie wisi już 33 dni i może stąd te białe naloty :sad:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

e,nie przesadziłeś..ja robiłam kiedyś karkówkę a'la parma.. i drugi etap wydłużyłam do 14 dni...

Chyba jednak tak bo Zbój przedłużył o 26 dni to ponad 3 tygodnie.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

..hmm..no to fakt :grin:

To teraz dam do lodówki i zobaczymy :rolleyes: co będzie na Święta, na razie tego białego nalotu nie ruszam :cool:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Jak odwinie to będzie wiadom :grin: o

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

W wyrobach "pończoszanych" często delikatna pleśń pokrywa zioła jeśli mięso było nimi natarte ... ;) .... czas najwyższy sprawdzić sprawdzić ... ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Gość Anonymous

To teraz dam do lodówki i zobaczymy :rolleyes: co będzie na Święta, na razie tego białego nalotu nie ruszam :cool:

Miejmy nadzieje, ze to pleśń szlachetna - to nie przeszkadza, wręcz przeciwnie. Jeżeli biała - jest ok. gorzej, jak będzie zielona lub CZARNA :devil:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.