niedobry78 Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 12 Lipca 2011 no własnie wędzę (z jednodniowym opóźnieniem) jeszcze godzinka i zobaczymy co z niego będzie...a szkoda, że można spróbować dopiero jutro... jest ładnie uwędzony i mam nadzieję, że kolorek wraz z gazą nie zejdzie hm? i chyba nadal jest miękki...kiedy stwardnieje hm? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4660-ser-twarogowy-w%C4%99dzony/page/4/#findComment-166366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QUBUS Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 12 Lipca 2011 w lodowce Cytuj doktorek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4660-ser-twarogowy-w%C4%99dzony/page/4/#findComment-166367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 12 Lipca 2011 bomba! dzięki...czyli jest nadzieja Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4660-ser-twarogowy-w%C4%99dzony/page/4/#findComment-166369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 12 Lipca 2011 ser typu włoskiego w składzie : serwatka , mleko pasteryzowane , sól , kwas cytrynowy a zawartość tłuszczu 13% . Pozdrawiamja dziś kupiłem ten serek smak śmietankowy pyszny lepszy od bundza :wink: i się tak nie kruszy jak te inne "ciapry" z wodą.zjadłem połowe krążka w plasterkach z czubricą i boczkiem plus świeży chlebek taki omączony :thumbsup: konsystencje ma fajną,smak też, ciekawe jaki do wędzenia będzie i po? PILOS z Lidla:Twarog tlusty: bialko 17,7 g; weglowodany 3,5 g; tluszcz 10,7 gtwarog poltlusty: białko 18,7g; weglowodany 3,7 g; tluszcz 4,7 gtwarog chudy:bialko 19,8g; weglowodany 3,5 g; tluszcz 0,5 gte sery z fotki w dotyku sa "brejowate" i dużo wody mają,chyba na sernik się nadają na serach się nie znam,lecz ten mi dobitnie zasmakował,żałuje że kupiłem tylko jeden :sad: jest twardy,lekko żółtawy może z masła...i ten śmietankowy smak :thumbsup: serów nie zamierzam robić :arrow: 10l mleka na troche sera...zachodu dużo...dzięki forum trafiłem na swój smak sera,zrobie próbe i dodam do"wajecznicy" to będzie test.p.s.bardzo dobry jest też jogurt Pilosa 10% z cukrem je się go jak deser.... :wink: [ Dodano: Wto 12 Lip, 2011 22:44 ]no własnie wędzę (z jednodniowym opóźnieniem) jeszcze godzinka i zobaczymy co z niego będzie...a szkoda, że można spróbować dopiero jutro... jest ładnie uwędzony i mam nadzieję, że kolorek wraz z gazą nie zejdzie hm? i chyba nadal jest miękki...kiedy stwardnieje hm?to kolega z gazą go wędził?a dał go do solanki?,z tego co wiem to trochę tężnieją pozasoleniu.czekam na fotki po wędzeniu,aż nie moge się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4660-ser-twarogowy-w%C4%99dzony/page/4/#findComment-166374 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QUBUS Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 12 Lipca 2011 Marek, to jaki Ty ser w koncu kupujesz bo ja sie pogubilem? te serki z mojej fotki faktycznie sa miekkie jak ... wiadomo co. A innego nie widzialem.Zreszta jak widze bialy ser w folii to mam mieszane uczucia. Cytuj doktorek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4660-ser-twarogowy-w%C4%99dzony/page/4/#findComment-166376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 12 Lipca 2011 Marek, to jaki Ty ser w koncu kupujesz bo ja sie pogubilem? słuchaj serów Pilosów jest jak psów w sklepie sam byłem zdziwiony. okrągły typu włoskiego on ma odcień żółtawy.patrz gdzie sery (oczopląsu można dostać) pamiętaj biały to jest cyganiony,temu widocznie coś zostało ze śmietany czy masła nie znam się te Twoje z fotki jak dotykałem to ciapry,kupie sobie jeszcze sirene bałkańską jest bardzo twarda myśle że może być lepsza. p.s.przy kasie pytam panią czy tych serów dużo ludzie kupują?pani do mnie proszę pana tych i tych do salatek greckich schodzi najwiecej,mamy najlepsze i najtańsze sery :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4660-ser-twarogowy-w%C4%99dzony/page/4/#findComment-166379 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QUBUS Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 12 Lipca 2011 ok, no to jutro kolejna wizyta w Lidlu Niepotrzebnie to kupilem, ale to sobie rozciapram z szprotkami albo, co bardzo Szacownemu Gronu polecam:ser twarogowy wymieszany z wiorkami lososiowymi. Te wiorki sa do kupienia w takich malych sloiczkach. Bardzo to dobre. poprawka, chodzi o to:http://www.lisner.pl/pl/produkty/przetwory-rybne/mintaj-ala-losos/tatar-z-mintaja-ala-losos.html Cytuj doktorek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4660-ser-twarogowy-w%C4%99dzony/page/4/#findComment-166380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 12 Lipca 2011 rozciapram z szprotkamikup sobie jogurt 10% polej ser cukru troche bułeczka i zajadaj. [ Dodano: Wto 12 Lip, 2011 23:04 ]do kupienia w takich malych sloiczkachgdzie do kupienia?można z tego zrobić tatar? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4660-ser-twarogowy-w%C4%99dzony/page/4/#findComment-166383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QUBUS Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 12 Lipca 2011 no wlasnie dodalem link z poprawka. http://www.lisner.pl/pl/produkty/przetwory-rybne/mintaj-ala-losos/tatar-z-mintaja-ala-losos.html Cytuj doktorek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4660-ser-twarogowy-w%C4%99dzony/page/4/#findComment-166384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 12 Lipca 2011 Tak...mój serek był w solance i wędził się w gazę zawinięty...4 i pół godzinki...i faktycznie im jest chłodniejszy tym bardziej tężeje!!!!! ))))))))) właśnie powędrował do lodówki do jutra...jeszcze gazy nie odważyłem się zdjąć ale jaja...jak mi to wyjdzie to na sto procent kupię ze dwie owieczki kotne...i będę robił sobie i najbliższym oscypki )...z resztą już od dawna nosiłem się z zamiarem...ale teraz jak wyjdzie pycha to...mam pretekst żeby sprowadzić zwierzęta nowe...bo mój gestapowiec ukochany jest czujny na moje wymysły Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4660-ser-twarogowy-w%C4%99dzony/page/4/#findComment-166396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 12 Lipca 2011 .bo mój gestapowiec ukochany Hi hi hi Kto ??? :grin: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4660-ser-twarogowy-w%C4%99dzony/page/4/#findComment-166399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 12 Lipca 2011 no moja białogłowa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4660-ser-twarogowy-w%C4%99dzony/page/4/#findComment-166400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 12 Lipca 2011 tozto chyba nie dobre jest i sie kruszy... ???Ja uważam ,, że jest dobre i u mnie sie nie kruszy i breja jak u niedobrego nigdy mi sie nie zrobiła . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4660-ser-twarogowy-w%C4%99dzony/page/4/#findComment-166402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 12 Lipca 2011 muszę spróbować z lepszym jakościowo serem...albo samemu zrobić podpuszczkowy i uwędzić ale wtedy nie będzie twarogowym...breja wyszła pewnie dla tego, że kupiłem twarogi które są już z założenia rozlazłe...i ułomne wagowo tym samym na rzecz wody...może powinienem przyprawić i solić na sucho...niestety brak doświadczenia nowicjusza skutkuje w taki a nie inny sposób...tak czy inaczej każdy z nas się uczył. Za jakiś czas metodą prób i błędów...i z Waszym wsparciem dojdę do wprawy i praktycznych umiejętności, którymi podzielić się będę mógł z nowymi członkami forum...i tak to wygląda nie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4660-ser-twarogowy-w%C4%99dzony/page/4/#findComment-166406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 12 Lipca 2011 się uczył. Za jakiś czas metodą prób i błędów...i z Waszym wsparciem dojdę do wprawyspoko, z takimi ludźmi jak tutaj nauczysz sie takie cuda robic,ze szok !!! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4660-ser-twarogowy-w%C4%99dzony/page/4/#findComment-166407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 12 Lipca 2011 to prawda...najważniejsze, że już samodzielnie wędzę szynki itd...wiadomo z czasem doprowadzę je do perfekcji...ale gdyby nie forumowicze, nie wiedziałbym jak zacząć...a już wiem, że nie ma większej frajdy jak własne wyroby a tym bardziej jeśli wykonane ze składników odchowanych własnoręcznie i bez chemii Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4660-ser-twarogowy-w%C4%99dzony/page/4/#findComment-166408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 13 Lipca 2011 muszę spróbować z lepszym jakościowo serem...albo samemu zrobić podpuszczkowy i uwędzić ale wtedy nie będzie twarogowym. Przecież możesz samemu zrobić ser twarogowy :smile: że nie ma większej frajdy jak własne wyroby No właśnie :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4660-ser-twarogowy-w%C4%99dzony/page/4/#findComment-166412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 13 Lipca 2011 Kurcze to będzie taki kurs??????????????????? szukam informacji zatem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4660-ser-twarogowy-w%C4%99dzony/page/4/#findComment-166422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 13 Lipca 2011 Kurcze to będzie taki kurs???????????????????https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=196922#196922 Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4660-ser-twarogowy-w%C4%99dzony/page/4/#findComment-166436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 13 Lipca 2011 Dzięki czytałem a wiecie chłopaki czy sa jeszcze miejsca i jaki jest koszt kursu? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4660-ser-twarogowy-w%C4%99dzony/page/4/#findComment-166446 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 13 Lipca 2011 Pytaj EAnny.. To jest Guru od serowarstwa i poprowadzila juz pierwszy kurs.. Pooglądaj tez fotki bo to byla naprawde profesjonalka :wink: pozdro Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4660-ser-twarogowy-w%C4%99dzony/page/4/#findComment-166447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 13 Lipca 2011 ...lub www.szkoladomowegomasarstwa.pl zakładka: Oferta szkoleń. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4660-ser-twarogowy-w%C4%99dzony/page/4/#findComment-166450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 13 Lipca 2011 Ser schłodzony i rozszarpany na wejściu przez wszystkich...prze wspaniała sprawa...nawet nie kruszy się za bardzo...na pewno robię następne w piątek tylko teraz nadam im płaską formę w gazie i wykonam za pomocą dechy do mięsa prasowanie żeby mocniej wycisnąć solankę i w płaskiej formie chyba lepiej przejdzie wędzeniem niż kula...a solankę zrobiłem 10 procent i wiem już, że następnym razem zrobię słabszą...można tak chodzi mi żeby ser był łagodniejszy i bardziej kanapkowy niż sałatkowy...żeby był mniej słony...może ktoś zaproponuje słabsze stężenie ale tak, żeby technologicznie to miało ręce i nogi?...potem spróbuję wkleić zdjęcie...na zdjęciu w przekroju ma dziury to z czosnku który wypadł przy krojeniu, a którego dwa ząbki zawieruszyły się wewnątrz przy formowaniu serka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4660-ser-twarogowy-w%C4%99dzony/page/4/#findComment-166464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 13 Lipca 2011 ser typu włoskiego w składzie : serwatka , mleko pasteryzowane , sól , kwas cytrynowy a zawartość tłuszczu 13%Czyli jest to odmiana ricotty wykonanej z serwatki i mleka. [ Dodano: Sro 13 Lip, 2011 17:58 ]ostatnio miałem kupiony siren bułgarskiJest to ser typu feta. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4660-ser-twarogowy-w%C4%99dzony/page/4/#findComment-166470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QUBUS Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 15 Lipca 2011 hmm, a tak wlasciwie to dlaczego przed wedzeniem serkow twarogowych powinno sie je moczyc w solance?co sie stanie jak taki "czysty" ser wsadze do wedzarki? Cytuj doktorek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4660-ser-twarogowy-w%C4%99dzony/page/4/#findComment-166674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.