Feederman Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Robert, bardzo piękne wyroby. Ty prawdziwy malarz :clap: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/9/#findComment-258828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Robert, bardzo piękne wyroby. Ty prawdziwy malarz :clap: Sasza, pomyłka Ach ta gomółka, pilnuj co na zlot przywieziesz do degustacji. Pisusu jutro jadę po mleko i będę "skakał na głęboką wodę", bo zrobię PARMEZAN. Tylko jak go uchować przez co najmniej ROK? Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/9/#findComment-258831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Szynka konserwowa: i śniadanie z łososiem: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/9/#findComment-258876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Piotr, zbieram szczękę z podłogi... :clap: :thumbsup: Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/9/#findComment-258880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Biotit, ale mi ochoty narobiles na taka szynke :thumbsup: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/9/#findComment-258920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Smakowite te Twoje wyroby, :clap: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/9/#findComment-258923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Szynka konserwowa: :clap: :clap: :clap: :clap: Podaj przepis na ten rarytasik Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/9/#findComment-258930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Mnie też się podoba ta konserwowa,ale bez przepisu ciężko będzie ją zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/9/#findComment-258945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 28 Grudnia 2012 i śniadanie z łososiem: ładne, kolorowe .... dla dwojga, czy sam dajesz radę ? Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/9/#findComment-258959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Robert, bardzo piękne wyroby. Ty prawdziwy malarz :clap: Sasza, pomyłka Piotr przepraszam za błąd :blush: Stary cap wszystko pomylił. :grin: Ty prawdziwy malarz :clap: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/9/#findComment-259010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Biotit, ale mi ochoty narobiles na taka szynke :thumbsup: Żaden problem zrobić samemu, warunek: oryginalny przepis i dobry Szynkowar Szynka konserwowa: :clap: :clap: :clap: :clap: Podaj przepis na ten rarytasik Przepis jest gdzieś na Forum, musisz poszukać, albo ktoś Życzliwy pomoże :wink: Mnie też się podoba ta konserwowa,ale bez przepisu ciężko będzie ją zrobić. Następnym razem, jak będę robił Szynkę Konserwową zamieszczę szczegółowa fotorelację i śniadanie z łososiem: ładne, kolorowe .... dla dwojga, czy sam dajesz radę ? Dla Trojga Piotr przepraszam za błąd :blush: Stary cap wszystko pomylił. :grin: Ty prawdziwy malarz :clap: Sasza, według polskiego powiedzenia: NIC się nie stało. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/9/#findComment-259637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Niedzielny podwieczorek: wino półwytrawne 2008 i ser: czarna porzeczka łupażona z kwiatem marokańskiej malwy w towarzystwie termofilny ser gołda 2012 Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/9/#findComment-260477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 6 Stycznia 2013 ser gołda 2012 Co ten ser taki żółty :question: Kurkumy dodałeś?? :shock: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/9/#findComment-260486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Co ten ser taki żółty Kolor to jego jedyna wada Miałem okazję spróbować jak smakuje, co prawda bez wina ... i ... czapki z głów panie i panowie Kolega Piotrek niewątpliwie ma talent do takich znakomitych wyrobów. Talent i nieziemską cieprliwość :grin: Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/9/#findComment-260501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Kolor to jego jedyna wada Miałem okazję spróbować jak smakuje, co prawda bez wina ... i ... czapki z głów panie i panowie Chyba 2 butelki się jeszcze uchowały w piwnicy, więc będziesz miał okazję spróbować, tym razem z kawałkiem sera śmietanowego, który pod koniec tygodnia dociągnie do 2 miesięcy swego żywota Co ten ser taki żółty :question: Kurkumy dodałeś?? :shock: Kolor nie jest ważny, liczy się smak.....a ten jest ...słowa tego nie opiszą. Do tego sera dodałem oryginalny szafran, który w połączeniu z kulturami bakteryjnymi (Sigma), a na koniec z wędzeniem zimnym, wytworzył taką barwę, zresztą wg mnie b.przyjemną. Niestety ten ser powoli staje się wspomnieniem. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/9/#findComment-260530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Co ten ser taki żółty Jeśli mleko pozyskane jest od krów karmiących się zieloną trawą w okresie letnim, dodatkowo przy dużej zawartości tłuszczu, wówczas barwinki są zbędne. A ser będzie wyglądał jak na zdjęciu Piotrka. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/9/#findComment-260617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Piotr :clap:, jestem pod wrażeniem !!!Czy opisałeś gdzieś jak robiłeś ten ser ? Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/9/#findComment-260661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Już Ci pisałem ale napiszę jeszcze raz - jak patrzę na te zdjecia to normalnie siłą się musze powstrzymywac zeby nie polizać monitora tak smakowicie to wygląda :grin: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/9/#findComment-260666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Piotr :clap:, jestem pod wrażeniem !!! Czy opisałeś gdzieś jak robiłeś ten ser ? Nie opisałem jak się robi Gołdę, ale ponieważ jej smak był Boski, to chyba ten ser powtórzę przy okazji robienia Gruyera w pierwszy weekend lutego, niestety nie mam już szafranu przywiezionego z Hiszpanii. Obydwa te sery są termofilne, więc musisz mieć odpowiednie kultury zakwaszające. Startujemy On line w sobotę 2.2.2013 Już Ci pisałem ale napiszę jeszcze raz - jak patrzę na te zdjecia to normalnie siłą się musze powstrzymywac zeby nie polizać monitora tak smakowicie to wygląda :grin: Sławek w weekend zaczniesz swoją przygodę z serami twardymi, niebawem poznasz ich smak. A tak wyglądały 2 ostatnie plasterki sławetnej Gołdy na śniadanie: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/9/#findComment-260728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Wiesz jak człowiekowo podnieść poziom kwasów żołądkowych :grin: Zamówiłem dzisiaj w Agrovisie wszystko z Twojej listy. W środę pewnie będzie.Możliwe ale to tak patykiem na wodzie pisane że do weekendu zrobię na próbę ze dwie formy fi 160 mm Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/9/#findComment-260740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Kaszanka Skład: Wykonanie: Produkt gotowy: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/9/#findComment-262040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Dawno nie robiłem, ale warto: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/9/#findComment-298359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 10 Listopada 2013 Gąska nabyta od Znajomego Rolnika, waga z podrobami 5,3kg. Peklowana 24h 4% r-r soli niejodowanej: Następnie osuszona i natarta : czosnkiem, majerankiem, jałowcem, lubczykiem i ostrą papryką :Do środka po natarciu majerankiem weszły 4 szare renety i kilka ząbków czosnku , całość została zaszyta. Przed pieczeniem gąskę polałem stopionym tłuszczem. Do brytany wlałem 0,5 l wywaru z parzenia kurczaków do wędzenia, dodałem kilka pokrojonych warzyw i 2 gruszki. Gąska piekła się na kratce nie dotykając wywaru. Pieczona 4h 30 min, najpierw 30min 180C, potem 4h 160C, wielokrotnie polewana tłuszczem i kilka razy przewracana.. na koniec odpoczywa w wyłączonym piekarniku 20 min. Na 1 h przed końcem pieczenia dołożyłem ziemniaki. Tak się prezentuje: Żurawina i pieczone ziemniaki dodały smaku gęsinie: Wyszła miękka i krucha, więc kolejne 2 szt zamówione. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/9/#findComment-312014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 17 Listopada 2013 Wileńskie Cepeliny : Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/9/#findComment-313766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan30 Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 17 Listopada 2013 Apetycznie wyglądają możesz podać przepis z którego korzystałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/9/#findComment-313770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.