ANNAM Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #226 Opublikowano 17 Listopada 2013 Oj glodan jestem. TAk dawno ich nie robilam, dziekuje za przypomnienie A swoja droga jak wilenskie to surowym miesem nadziewane, tak robisz? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/10/#findComment-313861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #227 Opublikowano 17 Listopada 2013 @ANNAM,mozesz podac swoj przepis ,ja jestem straszna" pyziara" niestety u nas ziemniaki sa kiepskie ,tesciowa zawsze robi obowiazkowo jak jestesmy w PL i sa pyszne ,tutaj niestety juz nie smakuja tak samo.chyba bede musiala przywiec sobie kartofelki specjalnie na taki specjal Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/10/#findComment-313866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #228 Opublikowano 17 Listopada 2013 Electra, wygrzebie pozniej dokladny przepis mojej mamy. Co do ziemniakow to sie z toba zgodze. W Polsce sa najlepsze. U nas tez takie byle jakie, jednak teraz kupuje od farmerow . Poszukaj u siebie na pewno tez jest farmer czy moze tak jak u nas, sa markety tylko farmerow. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/10/#findComment-313873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #229 Opublikowano 17 Listopada 2013 dzieki ja musze jeszcze kiedy wyprobowac almond potato one zawieraja 3-4 razy wiecej skrobi niz normalne Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/10/#findComment-313877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #230 Opublikowano 20 Listopada 2013 wileńskie to surowym mięsem nadziewane, tak robisz? Mięso daję surowe : II od szynki + podgardle/pachwina: w ilości 75/25. Do tego dodaję podsmażoną cebula z czosnkiem , jajko i masło. Doprawiam solą i pieprzem. Oryginalne Cepeliny to surowe ziemniaki, starte i b.dobrze odciśnięte. Patentem jest dodanie skrobi zalanej gorącą wodą i dobre wymieszane. Nie dodaje się żadnej mąki. Gotuję ok 15-20 min. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/10/#findComment-314614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #231 Opublikowano 21 Listopada 2013 A ziemniaki pieczone czym panierowałeś? Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/10/#findComment-314889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #232 Opublikowano 21 Listopada 2013 ziemniaki jak na moje oko sa otoczone w mące Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/10/#findComment-314895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #233 Opublikowano 21 Listopada 2013 ziemniaki jak na moje oko sa otoczone w mące nie tylko A ziemniaki pieczone czym panierowałeś? mąka, sól i zioła. Ziemniaki najpierw myjemy i moczymy, potem obtaczamy w mieszance: mąka/sól 3:1, zioła na swój smak.Skórkę w kilku miejscach nakłuwamy ,następnie ziemniaki wkładamy do keksówki i pieczemy razem z drobiem. Wychodzą w smaku, jak pieczone z ogniska. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/10/#findComment-314994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #234 Opublikowano 21 Listopada 2013 Biotit tego sposobu nie znalam, dziekuje Szkoda ,ze wczoraj nie bylo bo kaczucha pieklasie samotnie w piekarniku. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/10/#findComment-314999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #235 Opublikowano 21 Listopada 2013 Dodam, że ziemniaki powinny być średniej wielkości mniej więcej jak dorodna morela albo śliwka President. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/10/#findComment-315003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #236 Opublikowano 21 Listopada 2013 DZiekuje Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/10/#findComment-315004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #237 Opublikowano 21 Listopada 2013 Ja również dziękuję. Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/10/#findComment-315068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #238 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Szynka konserwowa : Rasa świnki Puławska, mięsień półbłoniasty. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/10/#findComment-317561 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #239 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Ładna ta szyneczka,jakim przepisem się posiłkowałeś przy tym wyrobie ? Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/10/#findComment-317563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #240 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Szynka konserwowa mniam mniam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/10/#findComment-317575 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #241 Opublikowano 1 Grudnia 2013 slicznie wyglada o smaku nawet nie wspominam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/10/#findComment-317579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #242 Opublikowano 1 Grudnia 2013 O kurcze szczenka mi opadła , piękna szynke , :clap: Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/10/#findComment-317581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan30 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #243 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Szyneczka mistrzostwo świata,czy może robiłeś w tej prasce. http://www.wyroby-domowe.pl/szynkowar-owalny-stalowy-duzy-p-384.html Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/10/#findComment-317587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #244 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Szyneczka mistrzostwo świata,czy może robiłeś w tej prasce. http://www.wyroby-domowe.pl/szynkowar-owalny-stalowy-duzy-p-384.html Tak , zgadza się, ale cały czas szukam mandoliny. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/10/#findComment-317625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #245 Opublikowano 1 Grudnia 2013 JAk sie patrzy na zdjecie to smak juz czuje Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/10/#findComment-317626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #246 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Smakuje , jak ta , którą jadłem jako dzieciak w latach 60/70, smak jest faktycznie nie do zapomnienia.Robi się ją w ciągu 2-3 dni i choć w składzie jest odrobina wielofosforanów i szczypta cytrynianu sodu (z niego robiono oranżadę w proszku), to i tak takiego składu nie zamienię na inny, bo wówczas nie będzie to Szynka Konserwowa, tylko ......... Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/10/#findComment-317630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #247 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Piotrze, możesz podać przepis na tą szynkę konserwową bo wygląda naprawdę extra.Pozdrówka Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/10/#findComment-317639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #248 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Smakuje , jak ta , którą jadłem jako dzieciak w latach 60/70, smak jest faktycznie nie do zapomnienia. Robi się ją w ciągu 2-3 dni i choć w składzie jest odrobina wielofosforanów i szczypta cytrynianu sodu (z niego robiono oranżadę w proszku), to i tak takiego składu nie zamienię na inny, bo wówczas nie będzie to Szynka Konserwowa, tylko ......... Wlasnie patrzac to taki smak poczulam i zapach miala inny w tamtych czasach. Jak mozesz daj przepis ze wszystkimi swoimi uwagami Prosze Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/10/#findComment-317641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #249 Opublikowano 1 Grudnia 2013 ale cały czas szukam mandoliny. Ja również, ale na małą, kilową szyneczkę. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/10/#findComment-317642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #250 Opublikowano 1 Grudnia 2013 ale cały czas szukam mandoliny.Ja również, ale na małą, kilową szyneczkę. Możecie wkleić zdjęcia tej mandoliny o której piszecie - szukałem w googlach ale nic z co ma związek z wędlinami mi się nie pojawia Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4773-biotit-w%C5%82asne-wyroby/page/10/#findComment-317644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.