@halusia@ Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Listopada 2010 Dzisiaj będąc w Carrefourze natrafiłam na szynkę b/k w promocyjnej w cenie 8.99 za kg. Tak mnie zastanawia co to za szynka? Ta niska cena mnie przeraża, w sumie okazja ale hmmm. Co sądzicie o takiej szynce?? :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4817-szynka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Listopada 2010 Witam, @halusia@ my bardzo często kupujemy mięso do wedzenia w carrefourze w promocji i zawsze jest świeże i dobre. Kupowaliśmy juz tak łopatke po 7,69 b/k; karkówkę bez kości po 8,99zł, schab b/k po ok 9zł i zawsze było to ładne świeże mięso. Gotowe wyroby niczym nie odbiegały od mięsa zakupionego w hurtowni mięsnej. Pozdrawiamy Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4817-szynka/#findComment-134035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Listopada 2010 Nie mogę się przekonać to takiego towaru, ta niska cena podpowiada mi że ten towar jest nic nie warty. Być może gdyby to nie tyczyło marketów , podobnie jest z kurczakami. Jeszcze trochę i będziemy kupować je za darmo :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4817-szynka/#findComment-134038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harapug Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 27 Listopada 2010 Nie mogę się przekonać to takiego towaru, ta niska cena podpowiada mi że ten towar jest nic nie warty. Być może gdyby to nie tyczyło marketów , podobnie jest z kurczakami. Jeszcze trochę i będziemy kupować je za darmo :grin: Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz Niska cena za kurczaki mnie cieszy, nie wiem co fajnego jest w np. 7zł za kg udek, gdy te same uda w tej chwili mogę kupić za 3,99zł/kg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4817-szynka/#findComment-134041 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 27 Listopada 2010 Harapug bardzo nam miło że jest tutaj ktos z pobliskich nam stron. Również kupujemy udka np. w tesco za 3,99 zł /kg i tak samo smakuja jak te za 7zł. Czy ugotowane, czy pieczone czy tez wędzone. :smile: Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4817-szynka/#findComment-134043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 27 Listopada 2010 Co sądzicie o takiej szynce?Odpuść sobie. Witam, @halusia@ my bardzo często kupujemy mięso do wedzenia w carrefourze w promocji i zawsze jest świeże i dobre. zawsze było to ładne świeże mięso. Gotowe wyroby niczym nie odbiegały od mięsa zakupionego w hurtowni mięsnej. PozdrawiamySpróbujcie zrobić z tego mięsa kiełbasę. Mięso nie "puści" kleju. Sam się ostatnie skusiłem i zakupiłem w podobnym sklepie "schab bez kości" czyli polędwicę. W czasie smażenia kotletów patelnia zrobiła się pełna jakiegoś płynu a kotlety zrobiły sie takie jakieś miniaturowe. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4817-szynka/#findComment-134044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 27 Listopada 2010 Spróbujcie zrobić z tego mięsa kiełbasę. Mięso nie "puści" kleju.Taki surowiec tylko dla mistrzów :wink: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4817-szynka/#findComment-134047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 27 Listopada 2010 Jeśli chodzi o carrefour , to mięso mają dobre , przynajmniej w Dębicy , ja kupuje dośc często i chwalę sobie , nie tylko ja chwalę , bo inni też . Wnuczek napisał/a: Spróbujcie zrobić z tego mięsa kiełbasę. Mięso nie "puści" kleju. Taki surowiec tylko dla mistrzów :wink: Osobiście nie narzekam , zawsze wychodzi to co chcę zrobić Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4817-szynka/#findComment-134059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
desperos Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 28 Listopada 2010 Nigdy nie miałem problemów z mięsem z carrefoura,szynkę w tej cenie sam zakupiłem i już się pekluje.Kiedyś łopatka zakupiona za 7,99 posłużyła do zrobienia kiełbasy i wszyscy się zajadali.Można brać śmiało... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4817-szynka/#findComment-134157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 30 Listopada 2010 Tak mnie zastanawia co to za szynka? Ta niska cena mnie przeraża, w sumie okazja ale hmmm.Poproś o etykietę zbiorczą. Sprzedawcy mają obowiązek ją okazać. Sprawdź skład; sądzę, że poza mięsem jest tzw. "białko wieprzowe" + dodatki. Widziałam całe, duże schaby oraz udźce i łopatki o takim składzie w Makro. Wszystko wypisane na etykiecie tyle, że małymi literkami :devil: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4817-szynka/#findComment-134583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 30 Listopada 2010 Mięso do Carrefoura sprowadzane jest z Danii, wiem to do Kolegi co zajmuje się zakupami w tej Sieci, niektóre produkty nieraz bywają krajowe. Ostatnio wszystkie promocje mięsne to Dania. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4817-szynka/#findComment-134587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 30 Listopada 2010 Ja na swój pierwszy raz :tongue: kupiłem mięso do wedzenia w małym firmowym sklepie, tzn firmowym masarni, ale na obiady schab czy karkówkę kupujemy w tesco, i np pieczeń z karkówki w rekawie wychodzi palce lizać. Jakies dwa tyg temu moja znajoma sie tam przyjeła do pracy i sobie chwali mięso, mówi, że co dwa dni chyba przychodzi świeża dostawa. co do składu na opakowaniu zbiorczym to nie wiem ale sie zapytam. Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4817-szynka/#findComment-134588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred__ Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 30 Listopada 2010 A ja miałem ostatnio taką sytuację: pojechałem po mięso do Reala, a tam na metce data pakowania, dajmy na to: 30.11.2010, godz. 14.00 - trochę mnie to zdziwiło, bo gdy oglądałem to mięso, była dopiero godz. 13.45.... z miejsca podziękowałem Cytuj Pozdrawiamfred__ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4817-szynka/#findComment-134590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 1 Grudnia 2010 fred__, ... chyba, że nie przestawili zegara z czasu letniego na zimowy. :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4817-szynka/#findComment-134669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred__ Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 1 Grudnia 2010 brałem to pod uwagę, ale jak pamiętam był to poniedziałek, na masarni ciemno i głucho, w dodatku to ostatni dzień na promocję tego mięsa i jakoś tak mi się odwidział zakup :grin: Cytuj Pozdrawiamfred__ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4817-szynka/#findComment-134673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicemaker Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Trzy potencjalne, znane mi przyczyny taniego mięsa w sieciach:1. Zwalnianie zasobów surowca z chłodni i mroźni - przechowywanie jest bardzo kosztochłonne, zwłaszcza na zachodzie - przy braku zbytu uzasadniona ekonomicznie jest sprzedaż nawet po bardzo niskich cenach2. Nastrzykiwanie elementów drobiowych, elemetów wieprzowych, rzadziej całych półtusz np. zimnożelującym karagenem (zagęstnik, substancja żelująca) - najczęściej przyrost wagi ok. 15%, (czasami w kombinacji z fosforanami). Czasami uzywa się też białka kolagenowego (białko wieprzowe).Światowi eksperci w tej dziedzinie, Duńczycy dochodzą już do 35%.3. Import taniej wieprzowiny z Chin, gdzie czas chowu tucznika osiągnął już 3 miesiące Uwaga o etykietach zbiorczych jak najbardziej słuszna!!!Ale, w sumie, może nie warto być zbyt dociekliwymi bo przyjdzie nam zostać wegetarianami Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4817-szynka/#findComment-136029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciechz Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Mój kuzyn pracował w hipermarkecie jako kierownik działu mięsnego i powiedział mi:nie kupuj mięsa na grilla, białej kiełbasy i mielonego.A najlepiej kupuj w sobotę po południu i w niedzielę. Wtedy mięso będzie świeże. Cytuj pozdrawiam Wojtek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4817-szynka/#findComment-136032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.